Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2€ / lună
EN RO UKR

TOATE PROIECTELE

Filters
An
Domeniu
Locație
Martie
2023
În luna martie, amenajăm un spațiu de suport și doliu la maternitățile Filantropia și Cantacuzino și aducem în România primele două cuddle cots pentru ca părinții unui copil care nu se naște viu să își poată lua rămas bun.
Februarie
2023
Vindecarea vorbirii și gestionarea emoțiilor pentru câteva zeci de copii cu tulburări de vorbire. Un start bun în viață. În februarie, am făcut un Centru de Logopedie în Râmnicu Vâlcea, alături de Asociația AVA.
Ianuarie
2023
„Copilul meu consumă!” E realitatea ascunsă din casele multora dintre noi. Pentru toți părinții care sunt în situația asta și pentru toți părinții care vor să o prevină, luna asta, împreună cu ARAS București, am amenajat un centru de informare și suport pentru adolescenți și părinții lor.
Decembrie
2022
În luna decembrie, împreună cu Asociatia SufletEȘTI, curățăm coșurile de fum și facem provizii de lemne pentru 31 de bunici din satele uitate de lume de lângă Onești, din județul Bacău.
Decembrie
2022
În luna decembrie, facem laborator de informatică pentru oameni mari și oameni mici la Școala Gimnazială din Șcheia, Suceava.
Noiembrie
2022
O pădure de mesteceni. O pădure de aducere minte și de iubire. Plantează și tu un copac în memoria cuiva drag și du astfel povestea mai departe. În București, Oradea, Constanța, Brașov, Lugoj.
Noiembrie
2022
În luna noiembrie, la Zi de Bine Moldova amenajăm, dotăm și punem Bucurie în sălile de sport din școlile gimnaziale Șcheia și Mihoveni, din Suceava.
Octombrie
2022
90 de copii s-au mutat de la țară și au venit la liceu în Bacău să învețe o meserie. Stau la internat și nimic nu e simplu pentru ei. Cei mai mulți ajung să renunțe. Dar noi avem un plan să-i ținem în școală.
Octombrie
2022
În luna octombrie am amenajat în inima Bucureștiului o salină senzorială, un spațiu pentru copii și adulți dedicat salinoterapiei, împreună cu prietenii de la Asociația KinetoBebe.
Septembrie
2022
În septembrie, împreună cu prietenii de la 321sport, lansăm prima platformă digital-interactivă unde persoanele cu deficiențe de auz și persoanele tipice pot învăța super rapid și ușor limbajul
Septembrie
2022
E tribună, dar e și spațiu de ateliere și dezbateri. E loc pentru seri de filme educaționale, dar și orice altceva au nevoie copiii din Cornești să fie. I-au zis Tribuna Parc și o facem împreună!
August
2022
Când un copil devine ținta bullyingului, e o problemă care ne privește pe toți. Așa că am chemat copii, părinți și învățători într-o tabără extraordinară, să învățăm cum putem fi parte din soluție și nu din problemă.
August
2022
Într-o școală din Moinești, Bacău, o doamnă bibliotecară a făcut magie și sute de copii s-au îndrăgostit de citit. Și dragostea asta mare nu mai încape în biblioteca școlii. Așa că le facem noi bibliotecă din container. O Bibliotecă Altfel!
Iulie
2022
Bătrâni uitați și singuri, copii rămași în urmă la școală, animale abandonate și o singură asociație care vrea să se îngrijească de toate. În Iulie, am inaugurat CasaPLINĂ pentru Asociația BertaLand!
Iulie
2022
În Iulie, la #ZiDeBineMoldova, i-am învățat pe copii cum fiecare dintre noi poate și trebuie să se poarte mai Bine cu Pâmântul.
Iunie
2022
În iunie, am făcut #Joyride în cartierul Brâncuși din București! Un spațiu pentru mișcare cu piste în forme si curbe numai bune pentru copii pe biciclete, adolescenți pe skateboard-uri, adulți pe role.
Iunie
2022
În România, sunt pline holurile și curțile școlilor de „A venit grasu!”. Și de „tocilaru”, „fraieru”, „săracu”. În iunie, la #ZDBMoldova, am dus 32 de copii în tabăra anti-bullying. Să îi ascultăm, să îi învățăm să gestioneze relații, să-i îndrumăm.
Mai
2022
La Zi de Bine, luna asta o dedicăm oamenilor care s-au pierdut pe sine. Împreună cu Societatea Română Alzheimer Filiala Napoca, facem, la Cluj, prima tabără dedicată pacienților cu Alzheimer și aparținătorilor lor din România.
Mai
2022
În luna mai pornim #CaravanaCuSănătate. Medici Medlife vor merge din sat în sat să consulte oameni care n-au mai văzut medici prin sat de nici nu mai știu când.
Aprilie
2022
Interacțiunea copiilor victime sau martori în procese penale cu sistemul judiciar e grea și traumatizantă. Pentru ei facem primul centru integrat pentru sprijinirea investigării abuzurilor împotriva copiilor.
Aprilie
2022
In fiecare zi, la Centrul Climb Again de la Iași, copii și tineri cu dizabilități arată că și ei pot. Iar noi îi ajutăm să poată și mai mult și mai Bine. Instalăm un kilter board, pentru tot mai mulți centimetri câștigați de încredere în sine.
Martie
2022
Discriminate în familie și în comunitate, fetele au nevoie de un spațiu al lor, unde se pot întâlni în siguranță, unde pot vorbi despre problemele lor pentru a primi ajutor și unde se pot relaxa. Un loc al lor. Pentru ele, facem la Pirita „Școala Curajului”.
Martie
2022
„Dopomoha”. Nu știm ucraineană, dar înțelegem „Dopomoha”. Înțelegem cu fiecare celulă a inimii și minții, deopotrivă, căci „Dopomoha” e „Ajutor”. Așa că asta facem. În luna în care împlinim doi ani de existență, ajutăm și facem #ScutPentruUcraina!
Martie
2022
În martie, la ZDB Moldova vom amenaja un spațiu de joacă pentru copii și câteva spații de relaxare pentru adulți într-unul din centrele de refugiați din Iași.
Februarie
2022
În februarie, #ZDBMoldova aduce amfiteatrul în școală și pe copii la amfiteatru. Se întâmplă la școala din Icușeni, unde 100 de copii vor prinde drag de școală.
Februarie
2022
Un italian a salvat sute de copii români, la Singureni, în căsuțele Bambini in Emergenza. Luna asta ajutăm Fundația BIE să mai salveze câțiva și renovăm Căsuța Andreea.
Ianuarie
2022
Despre copiii speciali este luna Ianuarie. Pentru ei facem, la Râmnicu Vâlcea, un centru multifuncțional psihosomatic. Un loc în care acești copii și părinții lor să primească servicii de recuperare psihică, emoțională și fizică.
Decembrie
2021
31 de zile ale lunii. 31 de familii în nevoie. 31.000 de lei. Pentru 31 de sărbători o fărâmă mai liniștite. Pentru că fiecare zi e Zi de Bine!
Noiembrie
2021
În toamna acestui an, lucrăm la prima școală incluzivă din România! Vom amenaja două spații în cadrul Școlii Primare Concordia, acolo unde fiecare copil contează!
Decembrie
2021
În decembrie, Moșu' copiiilor care suferă de cancer și alte afecțiuni grave vine cu kituri de îngrijire intensivă la domiciliu, care să îi ajute să doarmă mai bine, să respire mai ușor și în general să se simtă mai bine acasă la ei, după și între internările la spital.
Octombrie
2021
Știți cu toții nevoia, o avem în fibră: nevoia de apartenență. De a ne găsi un loc în care ne regăsim. În Octombrie facem Un Hub comunitar, la Brașov. Un loc în care oamenii să vină #LaUnLoc, fiecare cu ce are: unii cu trebuințe, alții cu soluții, toți cu încredere.
Septembrie
2021
În Septembrie mergem în Valea Doftanei să facem laborator de robotică la liceul în care se întâmplă deja minuni, pentru că o profesoară a pus mâna pe bagheta magică a invovației.
August
2021
Ai 18 ani, tot viitorul înainte si mii de posibilități care te pot purta prin toată lumea, prin experiențe fantastice. În august, organizăm proiectul Croiește-ți Viitorul, tabere de croitorie și viață independentă pentru tinere din centre de plasament!
Iulie
2021
Vom transforma o dubă obișnuită într-o bibliotecă modernă și prietenoasă. BookTruck este biblioteca mobilă care va împrumuta gratuit cărți în satele fără bibliotecă funcțională.
Iunie
2021
Mulți oameni pleacă departe și nu se mai întorc. Ramâne însă DORUL. Ce i-ar face pe toți să se adune din nou? În Iunie, lansăm proiectul 100 de Doruri.
Mai
2021
În luna Mai, aducem în România bastoanele inteligente We Walk! 70 de nevăzători vor primi aceste bastoane cu soft inteligent tradus pentru prima dată în limba română.
Aprilie
2021
Un câine salvator este la fel de eficient ca o echipă de căutare formată din 50 de persoane. Luna asta, amenajăm un teren pentru antrenament, unde să se poată pregăti pentru a interveni în situații de urgență.
Martie
2021
Pentru copiii din Ferentari, proiectul Playhood înseamnă nu doar educație, ci și o șansă la viitor. Șansă pe care o completăm în Martie cu Studiourile Ferentari!
Februarie
2021
#LocDeBine promite audierea la Parchet a copiiilor victime într-o cameră special amenajată, înregistrată cu camere robotice. O discuție cu un specialist, ghidată după un protocol bine pregătit și
Ianuarie
2021
O statistică de acum doi ani spunea că, în România, 8 din 100 de liceeni s-au gândit la sinucidere. Adolescenților cărora le fuge lumea de sub picioare le dedicăm luna Ianuarie.
Decembrie
2020
Sărbătorile o să fie complicate pentru toată lumea anul ăsta, dar mai ales pentru cei singuri. Iar cel mai rău, pentru bătrânii singuri. Fără familie sau cu familia plecată în afară, cu gândul că sunt cei mai
Decembrie
2020
Imaginează-ți că ești copil. Ba nu, adu-ți aminte cum era. Amintește-ți universul infinit de mirare, curiozitate și bucurie. Când orice era posibil: să înveți limba pisicilor și pe cea secretă a șopârlelor și să construiești într-o săptămână un lift la lună
Noiembrie
2020
1000 de femei, victime ale violenței domestice, vor primi acces la MINERVA, un dispozitiv mascat într-o bijuterie, care le ajută să apeleze rapid 112 dacă agresorul încalcă ordinul de
Octombrie
2020
Cu un autobuz vechi, ruginit și fără roți nu poți ajunge prea departe. Cum nici fără școală, încurajare și oameni buni prin preajmă, visurile nu prea trec de granița Augustinului, un sat lung de 5 km
Septembrie
2020
Școala începe anul acesta într-un noian de incertitudini. Situația creată de pandemie, în care școlile trebuie să găsească soluții pentru a reuși să păstreze distanța socială, neavând spații suficiente și
August
2020
Imaginați-vă un microbuz din care am scos toate scaunele - rămâne doar cel al șoferului- și punem în loc cabine de duș și chiuvetă. Un duș pe roți cu care pornim în caravană prin satele Moldovei.
Iulie
2020
Cu o floare nu se face primăvară dar cu câteva răsaduri bine alese și un loc amenajat special pentru ele poate să fie vară tot timpul anului pentru cei aproape 200 de pacienți internați în Spitalul de Psihiatrie
Iunie
2020
În prima zi ți-e așa de frică încât numai la frică te poți gândi. În ziua a doua tot ce vrei e să te ridici. Să scapi mai iute de branulă și să poți să alergi. Poate că în ziua a treia îți vor da voie să faci câțiva pași, dar nu foarte departe.
Aprilie
2020
Zi de BINE s-a născut în ziua în care în România pătrundea primul caz de COVID 19. Ne-am repliat rapid și am lansat #scutpentruspitale, prin care mii de medici au primit echipamente de protecție și
Martie
2020
Dacă ar fi trăit, astăzi, Blondie ar fi dat o ditamai petrecerea. Ar fi suflat în cele 19 lumânări de pe tort și ar fi făcut planuri de om tânăr cu viața înainte. Ba nu, n-ar fi dat petrecere, căci suntem în