EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2€ / lună
EN RO UKR

TOATE PROIECTELE

Filters
An
Domeniu
Locație
2024
Cauți pe net dacă mai sunt persoane care fac ce faci tu, care gândesc ca tine. Poate ți-e rușine să vorbești cu mama sau cu vreun prieten. Poate nici nu știi cum să explici prin ce treci. Poate oricum nu te-ar lua nimeni în serios. Nu până nu devine grav. Și apoi, ce soluții sunt în România pentru adolescenții care suferă de tulburări alimentare?! Facem echipă cu specialiști, medici pediatri, psihiatri și psihologi și împreună dezvoltăm un program-pilot de recuperare.
2024
Ne-am obișnuit să separăm școala de viață. Să ne gândim la copii ca la niște vase care trebuie umplute cu informații. În realitate, vasele sunt deja pline, uneori cu experințe de care nu avem habar. Cum faci școală cu un copil flămând? Sau cu unul neglijat? Sau al cărui părinte e bolnav? Pentru că educația nu e doar despre educație, construim o comunitate în jurul Școlii nr. 36 din București, ca să fim sprijin real pentru elevi, părinți, profesori. Toți, împreună
2024
NEpierdute e promisiunea noastră că punem într-un cufăr, la Centrul Comunitar Zi de BINE, toate cele pe care oricare dintre noi riscăm să le pierdem după o vârstă - cheful de viață, prieteniile, direcția zilei, mobilitatea, capacitatea de învățare, sănătatea. Un proiect pentru starea de BINE a seniorilor noștri.
2024
O pădure de doruri. O pădure de aducere aminte și de iubire. Plantează și tu un copac în memoria cuiva drag și du astfel povestea mai departe. În București, Constanța, Tg. Mureș, Brașov, Oradea, Lugoj și mai departe.
2024
I-am spus CREAATiV - Centrul de Recuperare și Educație împotriva Adicțiilor pentru Adolescenți și Tineri la Voila. Este pariul nostru că un centru de cazare pe termen lung, în inima pădurii din Câmpina, un spațiu sigur, modern, fresh, care nu miroase a spital și unde tinerii pacienți cu adicții pot să aibă parte, pe lângă tratament medical, de intervenții de psihoterapie, de reconectare cu familiile lor, ergoterapie, sport și art-terapie, de un program complet gândit de specialiști în adicții, poate să fie primul exemplu de bune practici din România, ușor replicabil în spitale de stat sau private!
În decembrie, am avut 23 de zile la dispoziție să împlinim visurile a 23 de copii care au un potențial incredibil, dar cărora le lipsește susținerea potrivită la momentul potrivit. În decembrie, am făcut #daruripentruviitor.
În noiembrie, am mers în comuna Sânpaul, lângă județul Cluj, într-o comunitate de vreo 400 de oameni, mulți dintre ei nelegați la apă, curent, canalizare. Chiar la intrarea în cartier am amenajat o spălătorie și uscătorie comunitară, și totodată un loc de socializare pentru mame și loc de teme pentru copii. Majoritatea merg la școală și încă merg curați, dar e un efort greu de dus când trăiești la limita societății.
În octombrie, am învățat împreună alfabetul. Cel al culorilor. Cel pentru persoanele nevăzătoare. Alfabetul Scripor, care face din culori un limbaj universal ce oferă un plus de siguranță, încredere, independență. În octombrie am făcut #BINEînculori - platformă edu online pentru învățarea alfabetului tactil al culorilor.
În septembrie, am sunat clopoțețul și am început noul an școlar cu #chimiaBINELUI, un laborator pentru experimente de chimie și fizică la Școala Gimnazială nr. 1 din Curcani, jud. Călărași, unde o echipă de profesori pregătește deja școala viitorului.
În luna august 2023, am mers pe urmele zâmbetelor știrbe și simpatice tocmai până în județul Cluj, unde am amenajat un cabinet stomatologic școlar, pentru ca mai bine de 1.800 de copii din 5 comune să aibă acces gratuit la ajutor specializat.
2023
În perioada iulie - decembrie 2023, am dus la bun sfârșit un program axat pe tulburări alimentare la copii cu vârste între 8 și 14 ani. Iar pentru a-i ajuta eficient pe copii, i-am invitat alături și pe cei care pot contribui semnificativ la vindecare - părinții lor.
2023
În iunie am pornit la drum. Și nu la orice drum, ci pe VIA SOARELUI, din care am amenajat primii 15 km. Un traseu tematic care aduce împreună iubitorii de drumeții, cicloturism și gastronomie, pe care poți întâlni meșteșugari de poveste și obiceiuri locale.
2023
În luna mai am pus frumusețe și culoare în curtea interioară de la Institutul Oncologic București și am făcut din ea un spațiu care să bucure privirile. Măcar un strop, atât cât să însenineze o zi mai puțin bună a unui copil de la oncologie. Un ochi de lumină prin care să ajungă într-o poveste care să-l ajute să facă față timpului petrecut în spital.
În aprilie ne-am propus să începem să transformăm două săli de clasă din Școala 36 din București, unde merg zilnic aproape 900 de copii, în spații de învățare prietenoase, unde copiii să vină cu drag.
În luna martie, am amenajat spații de suport și doliu la maternitățile Filantropia și Cantacuzino și am adus în România primele două cuddle cot-uri, pentru ca părinții unui copil care nu se naște viu să își poată lua rămas bun.
Vindecarea vorbirii și gestionarea emoțiilor pentru câteva zeci de copii cu tulburări de vorbire. Un start bun în viață. În februarie, am făcut un Centru de Logopedie în Râmnicu Vâlcea, alături de Asociația AVA.
„Copilul meu consumă!” E realitatea ascunsă din casele multora dintre noi. Pentru toți părinții care sunt în situația asta și pentru toți părinții care vor să o prevină, luna asta, împreună cu ARAS București, am amenajat un centru de informare și suport pentru adolescenți și părinții lor.
În luna decembrie, împreună cu Asociatia SufletEȘTI, curățăm coșurile de fum și facem provizii de lemne pentru 31 de bunici din satele uitate de lume de lângă Onești, din județul Bacău.
În luna decembrie, facem laborator de informatică pentru oameni mari și oameni mici la Școala Gimnazială din Șcheia, Suceava.
Am început cu un dor. Și am terminat cu un parc de doruri. Un parc de aducere aminte și de iubire. La Lugoj ne-am strâns prima oară în brațe cu toți cei care au decis că poveștile de viață ale celor dragi merită să prindă rădăcini vii. Primele 100 de povești de pe plantatiinamintire.ro.
În luna noiembrie, la Zi de Bine Moldova amenajăm, dotăm și punem Bucurie în sălile de sport din școlile gimnaziale Șcheia și Mihoveni, din Suceava.
90 de copii s-au mutat de la țară și au venit la liceu în Bacău să învețe o meserie. Stau la internat și nimic nu e simplu pentru ei. Cei mai mulți ajung să renunțe. Dar noi avem un plan să-i ținem în școală.
În luna octombrie am amenajat în inima Bucureștiului o salină senzorială, un spațiu pentru copii și adulți dedicat salinoterapiei, împreună cu prietenii de la Asociația KinetoBebe.
În septembrie, împreună cu prietenii de la 321sport, lansăm prima platformă digital-interactivă unde persoanele cu deficiențe de auz și persoanele tipice pot învăța super rapid și ușor limbajul
E tribună, dar e și spațiu de ateliere și dezbateri. E loc pentru seri de filme educaționale, dar și orice altceva au nevoie copiii din Cornești să fie. I-au zis Tribuna Parc și o facem împreună!
Când un copil devine ținta bullyingului, e o problemă care ne privește pe toți. Așa că am chemat copii, părinți și învățători într-o tabără extraordinară, să învățăm cum putem fi parte din soluție și nu din problemă.
Într-o școală din Moinești, Bacău, o doamnă bibliotecară a făcut magie și sute de copii s-au îndrăgostit de citit. Și dragostea asta mare nu mai încape în biblioteca școlii. Așa că le facem noi bibliotecă din container. O Bibliotecă Altfel!
2022
Bătrâni uitați și singuri, copii rămași în urmă la școală, animale abandonate și o singură asociație care vrea să se îngrijească de toate. În Iulie, am inaugurat CasaPLINĂ pentru Asociația BertaLand!
2022
În Iulie, la #ZiDeBineMoldova, i-am învățat pe copii cum fiecare dintre noi poate și trebuie să se poarte mai Bine cu Pâmântul.
2022
În iunie, am făcut #Joyride în cartierul Brâncuși din București! Un spațiu pentru mișcare cu piste în forme si curbe numai bune pentru copii pe biciclete, adolescenți pe skateboard-uri, adulți pe role.
2022
În România, sunt pline holurile și curțile școlilor de „A venit grasu!”. Și de „tocilaru”, „fraieru”, „săracu”. În iunie, la #ZDBMoldova, am dus 32 de copii în tabăra anti-bullying. Să îi ascultăm, să îi învățăm să gestioneze relații, să-i îndrumăm.
2022
La Zi de Bine, luna asta o dedicăm oamenilor care s-au pierdut pe sine. Împreună cu Societatea Română Alzheimer Filiala Napoca, facem, la Cluj, prima tabără dedicată pacienților cu Alzheimer și aparținătorilor lor din România.
2022
În luna mai pornim #CaravanaCuSănătate. Medici Medlife vor merge din sat în sat să consulte oameni care n-au mai văzut medici prin sat de nici nu mai știu când.
Interacțiunea copiilor victime sau martori în procese penale cu sistemul judiciar e grea și traumatizantă. Pentru ei facem primul centru integrat pentru sprijinirea investigării abuzurilor împotriva copiilor.
In fiecare zi, la Centrul Climb Again de la Iași, copii și tineri cu dizabilități arată că și ei pot. Iar noi îi ajutăm să poată și mai mult și mai Bine. Instalăm un kilter board, pentru tot mai mulți centimetri câștigați de încredere în sine.
Discriminate în familie și în comunitate, fetele au nevoie de un spațiu al lor, unde se pot întâlni în siguranță, unde pot vorbi despre problemele lor pentru a primi ajutor și unde se pot relaxa. Un loc al lor. Pentru ele, facem la Pirita „Școala Curajului”.
„Dopomoha”. Nu știm ucraineană, dar înțelegem „Dopomoha”. Înțelegem cu fiecare celulă a inimii și minții, deopotrivă, căci „Dopomoha” e „Ajutor”. Așa că asta facem. În luna în care împlinim doi ani de existență, ajutăm și facem #ScutPentruUcraina!
În martie, la ZDB Moldova vom amenaja un spațiu de joacă pentru copii și câteva spații de relaxare pentru adulți într-unul din centrele de refugiați din Iași.
În februarie, #ZDBMoldova aduce amfiteatrul în școală și pe copii la amfiteatru. Se întâmplă la școala din Icușeni, unde 100 de copii vor prinde drag de școală.
Un italian a salvat sute de copii români, la Singureni, în căsuțele Bambini in Emergenza. Luna asta ajutăm Fundația BIE să mai salveze câțiva și renovăm Căsuța Andreea.
Despre copiii speciali este luna Ianuarie. Pentru ei facem, la Râmnicu Vâlcea, un centru multifuncțional psihosomatic. Un loc în care acești copii și părinții lor să primească servicii de recuperare psihică, emoțională și fizică.
În decembrie am cumpărat și dăruit 5 unități de terapie intensivă pentru acasă pentru ca familiile afectate de un diagnostic nemilos să aibă un ajutor și o viață îmbunătățită măcar un strop. Am făcut BINEIntensiv pentru ca un copil care suferă de cancer să poată dormi mai bine, să poată respira mai bine și să aibă părinți mai odihniți între două internări la spital.
31 de zile ale lunii. 31 de familii în nevoie. 31.000 de lei. Pentru 31 de sărbători o fărâmă mai liniștite. Pentru că fiecare zi e Zi de Bine!
În toamna lui 2021, am lucrat la prima școală incluzivă din România! Am amenajat două spații în cadrul Școlii Primare Concordia, acolo unde fiecare copil contează!
Știți cu toții nevoia, o avem în fibră: nevoia de apartenență. De a ne găsi un loc în care ne regăsim. În Octombrie am făcut un hub comunitar, la Brașov. Un loc în care oamenii să vină #LaUnLoc, fiecare cu ce are: unii cu trebuințe, alții cu soluții, toți cu încredere.
În Septembrie am mers pe Valea Doftanei să facem laborator de robotică la liceul în care se întâmplă deja minuni, pentru că o profesoară a pus deja mâna pe bagheta magică a inovației.
Ai 18 ani, tot viitorul înainte și mii de posibilități care te pot purta prin toată lumea, prin experiențe fantastice. În august, am organizat tabere de croitorie și viață independentă pentru tinere din centre de plasament. Mai pe șleau, le-am învățat cum să-și croiască viitorul!
2021
Am transformat o dubă oarecare într-o bibliotecă modernă și prietenoasă. BookTruck este biblioteca mobilă care împrumută gratuit cărți în satele fără o bibliotecă funcțională.
2021
Mulți oameni pleacă departe și nu se mai întorc. Ramâne însă DORUL. Ce i-ar face pe toți să se adune din nou? În Iunie, am lansat proiectul 100 de Doruri.
2021
În luna Mai, am adus în România bastoanele inteligente We Walk! 70 de nevăzători au primit aceste bastoane cu soft inteligent tradus pentru prima dată în limba română.
Un câine salvator este la fel de eficient ca o echipă de căutare formată din 50 de persoane. Pentru câinii salvatori, am făcut teren de antrenament, am făcut #HAMtrenamentPentruViață!
Pentru copiii din Ferentari, proiectul Playhood înseamnă nu doar educație, ci și o șansă la viitor. Șansă pe care am completat-o în Martie cu Studiourile Ferentari!
#LocDeBine promite audierea la Parchet a copiiilor victime într-o cameră special amenajată, înregistrată cu camere robotice. O discuție după un protocol adaptat vârstei, de către un specialist intervievator, într-un spațiu amenajat cu elemente și materiale care să îl ajute să își spună povestea cu un risc cât mai mic de retraumatizare, după standarde europene.
O statistică de acum doi ani spunea că, în România, 8 din 100 de liceeni s-au gândit la sinucidere. Adolescenților cărora le fuge lumea de sub picioare le dedicăm luna Ianuarie și facem teenline - linie telefonică de suport de specialitate.
Sărbătorile o să fie complicate pentru toată lumea anul ăsta, dar mai ales pentru cei singuri. Iar cel mai rău, pentru bătrânii singuri. Fără familie sau cu familia plecată în afară, cu gândul că sunt cei mai expuși în fața virusului, perspectiva pentru ei e sumbră. Adesea, tot ce-și doresc e să pună capul liniștiți pe o pernă. Noi le vom oferi asta și ceva în plus.
Imaginează-ți că ești copil. Ba nu, adu-ți aminte cum era. Amintește-ți universul infinit de mirare, curiozitate și bucurie. Când orice era posibil. Acum, imaginează-ți că ești unul dintre copiii cărora magia asta le e răpită de o boală... Pentru cei 50.000 de copii care ajung anual la INSMC, am hotărât să facem ceva: să facem cabinete medicale prietenoase, saloane fără teamă îmbibată în pereți și băi curate. Să transformăm un loc din care orice copil vrea să fugă într-unul în care copilăria se poate strecura la loc. Un loc mai frumos și mai sigur.
1000 de femei, victime ale violenței domestice, au primit acces la MINERVA, un dispozitiv mascat într-o bijuterie, care le ajută să apeleze rapid 112 dacă agresorul încalcă ordinul de protecție.
Cu un autobuz vechi, ruginit și fără roți nu poți ajunge prea departe. Cum nici fără școală, încurajare și oameni buni prin preajmă, visurile nu prea trec de granița Augustinului, un sat din județul Brașov, lung de 5 km și cu 401 de copii școlarizați.
Școala a început anul acesta într-un noian de incertitudini. Situația creată de pandemie, în care școlile trebuie să găsească soluții pentru a reuși să păstreze distanța socială, neavând spații suficiente și mai ales sigure, ne-a făcut să găsim iute soluții pentru luna septembrie.
Imaginați-vă un microbuz din care am scos toate scaunele - rămâne doar cel al șoferului- și am pus în loc cabine de duș și o chiuvetă. Un duș pe roți cu care am pornit în caravană prin satele Moldovei, să-i învățăm pe copii despre igienă în cel mai practic mod.
2020
Cu o floare nu se face primăvară, dar cu câteva răsaduri bine alese și un loc amenajat special pentru ele poate să fie vară tot timpul anului pentru cei aproape 200 de pacienți internați în Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu din Bălăceanca.
2020
În prima zi ți-e așa de frică încât numai la frică te poți gândi. În ziua a doua tot ce vrei e să te ridici. Să scapi mai iute de branulă și să poți să alergi. Poate că în ziua a treia îți vor da voie să faci câțiva pași, dar nu foarte departe. Apoi îl vezi pe #SuperKid: „Curaj, copile, ai să te faci bine!”
Zi de BINE s-a născut în ziua în care în România pătrundea primul caz de COVID 19. Ne-am repliat rapid și am lansat #scutpentruspitale, prin care mii de medici au primit echipamente de protecție, dezinfectanți, teste de diagnostic, aparatură medicală (injectomate, termometre, lămpi bactericide, monitoare de pacienți, ventilatoare), dar și cabine și containere de triaj.
Dacă ar fi trăit, astăzi Blondie ar fi dat o ditamai petrecerea. Ar fi suflat în cele 19 lumânări de pe tort și ar fi făcut planuri de om tânăr cu viața înainte. Ba nu, n-ar fi dat petrecere, căci suntem în perioada în care COVID a trecut granițele României și sunt interzise adunările publice de orice fel. S-ar fi temut pentru viața lui. Adică ar fi trăit așa cum o făcea în fiecare zi, de când se știa...