EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2€ / lună
EN RO UKR

Prima platformă educațională destinată persoanelor cu deficiențe de vedere – „Bine în culori” – pentru învățarea alfabetului tactil al culorilor, a fost lansată, în premieră, în România, la Cluj-Napoca, în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA) 2023. Platforma este creată de Asociația Alfabetul Scripor, cu sprijinul Asociației Zi de Bine.

Un laborator de științe dotat cu toate cele necesare, amenajat de Asociația Zi de BINE într-o școală care nu a avut așa ceva de zeci de ani. „Un părinte a spus: mi-a intrat copilul într-un OZN” – Cazul școlii din Curcani, județul Călărași, singura care pilotează noi moduri de predare a științelor, povestit de directorul Viforel Dorobanțu.

Școala Gimnazială Nr.1 din Curcani, jud. Călărași, se mândrește cu un hub educațional. Acesta a fost inaugurat pe data de 26 septembrie și reprezintă un real beneficiu pentru elevi, dar și pentru profesori. El a fost pus pe picioare cu ajutorul Asociației Zi de Bine, care a investit aproximativ 40.000 de euro pentru renovarea spațiului.

1.800 de copii din mediul rural vor putea beneficia de consultații și tratamente stomatologice gratuite în următoarele șase luni. În comuna clujeană Cătina s-a deschis un cabinet stomatologic cu sprijinul Asociației Zi de Bine.

Asociația Zi de Bine demarează în perioada iulie – decembrie 2023, un program axat pe tulburări alimentare la copiii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, în special copii care se confruntă cu supraponderalitate. Programul este totodată adresat și părinților, adulții care pot contribui semnificativ la vindecarea problemelor de alimentație ale copiilor.

În timpul liber dintre tratamente, copiii internați la IOB văd pe fereastră o zonă gri, din care, printre betoane, răsare un smochin. Proiectul „Ochi de lumină” are scopul de a aduce un strop de frumusețe și culoare în curtea spitalului, pentru a însenina ziua unui copil internat la secția de oncologie. În mai puțin de o lună de la demararea acestui proiect, curtea interioară a spitalului de oncologie a fost complet transformată.

Curtea interioară a Institutului Oncologic din București a fost amenajată pentru copiii internați la secția de oncologie pediatrică, dar și pentru părinții acestora. Asociația Zi de Bine, împreună cu o echipă coordonată de arhitecta Alina Vîlcu, au renovat și decorat curtea spitalului cu lemn, figurine și personaje stilizate, plante perene ușor de întreținut și spații de relaxare.

100 de mesteceni au fost plantați în Sectorul 6, la inițiativa Asociației Zi de BINE. Fiecare copac are un cod QR care, odată scanat, spune povestea unui om care nu mai trăiește. Proiectul se numește „Pantați în amintire” și a pornit de la dorința de a ține vie amintirea oamenilor dragi pe care i-am pierdut.

100 de copaci încărcați cu povești au fost plantați în Sectorul 6 din București. Inițiativa aparține Asociației ”Zi de Bine” și poartă denumirea „Plantați în amintire”. Presupune adopția a 100 de mesteceni de către oameni care au pierdut rude sau prieteni. Fiecare copac are un cod QR care, odată scanat, ne spune povestea unei vieți care s-a stins.

La Școala Gimnazială Ionel Teodoreanu (Nr. 36) din București, Asociația Zi de Bine amenajează un spațiu multifuncțional pentru elevii școlii, prin proiectul „Școala de Poveste”.