EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2€ / lună
EN RO UKR

1.800 de copii din mediul rural vor putea beneficia de consultații și tratamente stomatologice gratuite în următoarele șase luni. În comuna clujeană Cătina s-a deschis un cabinet stomatologic cu sprijinul Asociației Zi de Bine.

Asociația Zi de Bine demarează în perioada iulie – decembrie 2023, un program axat pe tulburări alimentare la copiii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, în special copii care se confruntă cu supraponderalitate. Programul este totodată adresat și părinților, adulții care pot contribui semnificativ la vindecarea problemelor de alimentație ale copiilor.

În timpul liber dintre tratamente, copiii internați la IOB văd pe fereastră o zonă gri, din care, printre betoane, răsare un smochin. Proiectul „Ochi de lumină” are scopul de a aduce un strop de frumusețe și culoare în curtea spitalului, pentru a însenina ziua unui copil internat la secția de oncologie. În mai puțin de o lună de la demararea acestui proiect, curtea interioară a spitalului de oncologie a fost complet transformată.

Curtea interioară a Institutului Oncologic din București a fost amenajată pentru copiii internați la secția de oncologie pediatrică, dar și pentru părinții acestora. Asociația Zi de Bine, împreună cu o echipă coordonată de arhitecta Alina Vîlcu, au renovat și decorat curtea spitalului cu lemn, figurine și personaje stilizate, plante perene ușor de întreținut și spații de relaxare.

100 de mesteceni au fost plantați în Sectorul 6, la inițiativa Asociației Zi de BINE. Fiecare copac are un cod QR care, odată scanat, spune povestea unui om care nu mai trăiește. Proiectul se numește „Pantați în amintire” și a pornit de la dorința de a ține vie amintirea oamenilor dragi pe care i-am pierdut.

100 de copaci încărcați cu povești au fost plantați în Sectorul 6 din București. Inițiativa aparține Asociației ”Zi de Bine” și poartă denumirea „Plantați în amintire”. Presupune adopția a 100 de mesteceni de către oameni care au pierdut rude sau prieteni. Fiecare copac are un cod QR care, odată scanat, ne spune povestea unei vieți care s-a stins.

La Școala Gimnazială Ionel Teodoreanu (Nr. 36) din București, Asociația Zi de Bine amenajează un spațiu multifuncțional pentru elevii școlii, prin proiectul „Școala de Poveste”.

Asociația Zi de Bine și Asociația Moașelor Independente au amenajat câte un spațiu de suport și doliu la Filantropia și Cantacuzino pentru mamele care ies din maternități cu brațele goale.

Asociația Zi de Bine, în colaborare cu Asociația Moașelor Independente (AMI), amenajează în Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Filantropia, și respectiv în Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino din București, un spațiu de suport pentru mamele care au născut un copil care nu a supraviețuit.

Asociația Zi de Bine a amenajat un Centru de logopedie în Râmnicu Vâlcea, pentru toți copiii care se confruntă cu tulburări de vorbire. Centrul va fi administrat de asociația locală AVA.