EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2€ / lună
EN RO UKR

Proiecte în desfășurare

2024
NEpierdute e promisiunea noastră că punem într-un cufăr, la Centrul Comunitar Zi de BINE, toate cele pe care oricare dintre noi riscăm să le pierdem după o vârstă - cheful de viață, prieteniile, direcția zilei, mobilitatea, capacitatea de învățare, sănătatea. Un proiect pentru starea de BINE a seniorilor noștri.
2024
O pădure de doruri. O pădure de aducere aminte și de iubire. Plantează și tu un copac în memoria cuiva drag și du astfel povestea mai departe. În București, Constanța, Tg. Mureș.
2024
I-am spus CREAATiV - Centrul de Recuperare și Educație împotriva Adicțiilor pentru Adolescenți și Tineri la Voila. Este pariul nostru că un centru de cazare pe termen lung, în inima pădurii din Câmpina, un spațiu sigur, modern, fresh, care nu miroase a spital și unde tinerii pacienți cu adicții pot să aibă parte, pe lângă tratament medical, de intervenții de psihoterapie, de reconectare cu familiile lor, ergoterapie, sport și art-terapie, de un program complet gândit de specialiști în adicții, poate să fie primul exemplu de bune practici din România, ușor replicabil în spitale de stat sau private!

Impactul proiectelor susținute

E greu să măsori binele. Dar când vedem câți oameni se bucură de o faptă bună, fie că o primesc sau o dăruiesc, ne crește inima de bucurie și mândrie.

0
Numărul total
de proiecte
0
Numărul total de
comunități ajutate
0
Numărul total
de donatori
0 M
Valoarea totală
a proiectelor

57 Proiecte Finalizate

Filters
An
Domeniu
Locație
În decembrie, am avut 23 de zile la dispoziție să împlinim visurile a 23 de copii care au un potențial incredibil, dar cărora le lipsește susținerea potrivită la momentul potrivit. În decembrie, am făcut #daruripentruviitor.
În noiembrie, am mers în comuna Sânpaul, lângă județul Cluj, într-o comunitate de vreo 400 de oameni, mulți dintre ei nelegați la apă, curent, canalizare. Chiar la intrarea în cartier am amenajat o spălătorie și uscătorie comunitară, și totodată un loc de socializare pentru mame și loc de teme pentru copii. Majoritatea merg la școală și încă merg curați, dar e un efort greu de dus când trăiești la limita societății.
În octombrie, am învățat împreună alfabetul. Cel al culorilor. Cel pentru persoanele nevăzătoare. Alfabetul Scripor, care face din culori un limbaj universal ce oferă un plus de siguranță, încredere, independență. În octombrie am făcut #BINEînculori - platformă edu online pentru învățarea alfabetului tactil al culorilor.
În septembrie, am sunat clopoțețul și am început noul an școlar cu #chimiaBINELUI, un laborator pentru experimente de chimie și fizică la Școala Gimnazială nr. 1 din Curcani, jud. Călărași, unde o echipă de profesori pregătește deja școala viitorului.
În luna august 2023, am mers pe urmele zâmbetelor știrbe și simpatice tocmai până în județul Cluj, unde am amenajat un cabinet stomatologic școlar, pentru ca mai bine de 1.800 de copii din 5 comune să aibă acces gratuit la ajutor specializat.
2023
În perioada iulie - decembrie 2023, am dus la bun sfârșit un program axat pe tulburări alimentare la copii cu vârste între 8 și 14 ani. Iar pentru a-i ajuta eficient pe copii, i-am invitat alături și pe cei care pot contribui semnificativ la vindecare - părinții lor.
2023
În iunie am pornit la drum. Și nu la orice drum, ci pe VIA SOARELUI, din care am amenajat primii 15 km. Un traseu tematic care aduce împreună iubitorii de drumeții, cicloturism și gastronomie, pe care poți întâlni meșteșugari de poveste și obiceiuri locale.
2023
În luna mai am pus frumusețe și culoare în curtea interioară de la Institutul Oncologic București și am făcut din ea un spațiu care să bucure privirile. Măcar un strop, atât cât să însenineze o zi mai puțin bună a unui copil de la oncologie. Un ochi de lumină prin care să ajungă într-o poveste care să-l ajute să facă față timpului petrecut în spital.
În aprilie ne-am propus să începem să transformăm două săli de clasă din Școala 36 din București, unde merg zilnic aproape 900 de copii, în spații de învățare prietenoase, unde copiii să vină cu drag.
S-au afișat toate proiectele.

Propune un proiect

Ai o idee care poate face bine unei comunități?
Ești un ONG cu multe bune-intenții, dar resurse puține? Scrie-ne.
La Zi de Bine, dăm voce și mai multă forță ONG-urilor la început de drum care vor să facă mult bine, dar au puține resurse. Hai să punem Binele în mișcare împreună!