Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2€ / lună
EN RO UKR

Locul pe care l-am creat pentru a sprijini mai mult ONG-urile partenere și comunitățile care au nevoie de noi.

Despre Centrul Comunitar

La Centrul Comunitar Zi de Bine se întâmplă ateliere, întâlniri, dezbateri, expoziții și chiar aniversări de naștere. Am amenajat acest spațiu prietenos din centrul Bucureștiului pentru a putea aduce comunitatea mai aproape de cauzele pe care le susținem lunar și pentru a da ocazia mai multor oameni să se implice și să contribuie la punerea în mișcare a Binelui.

Găzduim activități pentru toate categoriilor socio-demografice și pentru toate vârstele, pe diverse teme relevante pentru fiecare comunitate în parte, de la dezvoltare personală, dezbatere și gândire critică, la dans, arts&crafts, educație emoțională, practici corporale și wellbeing, educație ecologică și multe altele

Găzduim activități pentru:

Copii și adolescenți

De la ateliere senzoriale pentru cei mai mici pici, la teatru de păpuși și workshopuri de acordare a primului ajutor pentru cei mijlocii și până la demonstrații de debate sau robotică, ateliere de comunicare non-violentă și dezvoltare a abilităților emoționale, șah, slackline, percuție sau arts&crafts pentru adolescenți, le facem pe toate și mai multe!

Mame

Socializare! Sprijin! Comunitate! Timp pentru ele! Asta ne dorim pentru mamele la început de drum care, deși pot simți că nu au timp nici să respire, își doresc tare mult să se întindă la vorbă cu cineva, să mai schimbe aerul, să mai schimbe o idee cu alte mame la o cafea. Și pentru că multe dintre ele nu se pot desprinde de bebi, am gândit ateliere pe care le pot face împreună, într-un mediu relaxat și sigur. Atelierele senzoriale cu Anamaria Eftimie și ImproMOMS cu Ruxi Coman sunt acum printre cele mai apreciate „date-uri” săptămânale pentru mămici.

Vârstnici

După o vârstă parcă devine împotriva firii să mai ieși din casă. Mai ales când ești singur. Și mai ales când nu ai nicio treabă. Anchilozarea în fața televizorului devine sportul nr.1 pentru multe persoane rămase singure la bătrânețe, în oraș. Așa că, pe bunicii noștri încercăm să-i atragem prin expoziții dedicate lor, dansuri lente și, ne place să le spunem noi, șezători în jurul andrelelor și acelor de cusut.

Pacienți cu demență și aparținători

În ultima vineri din fiecare lună, avem treabă! Organizăm întâlnirile ȚINE(mă)MINTE! – grupuri de suport și informare pentru pacienții cu forme incipiente de demență și aparținătorii lor. Avem alături de noi specialiști din domenii complementare - medici psihiatri, avocați și psihologi, medici de life style – și împreună încercăm ca la fiecare întâlnire să mai facem puțină lumină peste acest subiect despre care în România nu prea se vorbește și să le fim alături celor care trec prin asta.

Refugiați ucraineni

Centrul Comunitar Zi de Bine era un vis in the making când a început războiul din Ucraina. Însă în momentul în care am văzut ce se întâmplă la granițe am turat motoarele și am deschis Centrul înainte de planificare. Pentru refugiații ucraineni ajunși în Capitală! Iar parte din activitatea Centrului le este în continuare dedicată. Avem o comunitate bine închegată de mame și copii, dar și de profesori angajați. Împreună susținem ore de română și engleză, terapie de grup și art therapy pentru copii, yoga și dansuri pentru copii și adulți, șah, ateliere de arts&crafts pentru adolescenți, cât și seri de socializare doar pentru părinți sau movie nights doar pentru copii și încă multe altele. În 2022, am sărbătorit împreună și Paștele și Crăciunul, ne-am costumat de Halloween, vara am fost în tabără și am crescut împreună!

O privire în spațiul nostru

ÎNCHIRIAZĂ SPAȚIUL

Primim cu bucurie sub acoperișul nostru ONG-uri și comunități care vor să multiplice Binele alături de noi. Poți închiria spațiul Centrului Comunitar Zi de Bine pentru ateliere, expoziții, dezbateri sau alte evenimente publice sau private.

Spațiul nostru are de 200 de metri pătrați, cu 4 camere de dimensiuni diferite, cea mai mare având o capacitate de 50 de persoane, plus bucătărie, toalete și o terasă minunată pentru relaxare.

Suntem la 3 stații de 32 sau 117 de Piața Unirii, pe str. Uranus, nr. 150, și se găsesc ușor locuri de parcare. Te așteptăm cu drag!

Detalii *