Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2€ / lună
EN RO UKR

O școală mai veselă, cu clase în aer liber, la Bucșoaia

”Clasa din curtea școlii” este unul dintre visurile devenite realitate, spune Simona Covrig (foto), profesoară de matematică. Lucrările de amenajare au fost demarate la începutul lunii septembrie, după ce școala a aplicat și a fost selectată într-un proiect lansat de Asociația ”Life Education for All”, în parteneriat cu Asociația ”Zi de Bine”.

Sursa: sparknews.ro

Două asociaţii caritabile străbat satele: copiii fac primul duș din viața lor

La sfârşit de vară, Asociaţia Zi de Bine şi Fundaţia Bethany Iaşi au pus pe roate operaţiunea Microduşul. Un microbuz echipat cu o cabină de duş, chiuvetă, toaletă şi boiler cutreieră satele şi opreşte în curtea şcolilor conectate la reţeaua de apă.

Sursa: libertatea.ro

Reacția unui copil când face prima dată duș cu apă caldă

În aceste zile, 500 de copii din mediul rural din Iași învață regulile de igienă. Un micro-duș, adică o cabină de dus pe roti, a pornit într-o caranava prin satele din județul Iași.

Sursa: stirileprotv.ro

Pacienții Spitalului de Psihiatrie din Bălăceanca au primit în dar o seră cu răsaduri și plante

Pacienții Spitalului de Psihiatrie din Bălăceanca, Ilfov, au primit în dar o seră cu răsaduri și plante. Îi va ajuta la terapie, le va da o preocupare și îi va relaxa. În alte țări, astfel de spații sunt obligatorii în curțile spitalelor de psihiatrie. La noi, sera a fost construită de voluntari, cu bani din donații.

Sursa: stirileprotv.ro

De ziua ei, Melania Medeleanu face o Grădină terapeutică la Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu

Cu o floare nu se face primăvară dar cu câteva răsaduri bine alese și un loc amenajat special pentru ele poate să fie vară tot timpul anului pentru cei aproape 200 de pacienți internați în Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu.

Sursa: europafm.ro

„ZID de BINE – Inițiativă emoționantă pentru copiii din spitale” – ProTV

Iulia Ionescu a realizat un reportaj pentru Știrile ProTV în care a prezentat Zid De Bine – proiectul demarat de Asociația Zi de Bine în luna iunie 2020, pentru copiii internați la Spitalul Clinic de Urgență Grigore Alexandrescu și INSMC “Alessandrescu-Rusescu”.

Sursa: Asociatia EDIT

Spitalul Grigore Alexandrescu are primul Zid de Bine

Prima pictură murală în curtea unui spital pediatric a fost finalizată. Cu ajutorul donatorilor, 250 mp de zid cenușiu au prins culoare și un supererou și-a făcut apariția la geamul copiilor internați.

Sursa: kudika.ro

TVR despre Unitatea Suport Medical Bucureștii Noi

În Aprilie, Zi de BINE s-a alăturat proiectului inițiat de Auchan și Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), pentru a amenaja UNITĂȚILE DE SUPORT MEDICAL București si Cluj.

Sursa: TVR 1

„Pentru alții: Un scut din oameni buni în jurul spitalelor” – DOR

Fotoreportaj realizat de Bogdan Dincă pentru Decât o Revistă, despre eforturile pe care Asociația Zi de Bine le face în cadrul proiectului #ScutPentruSpitale, prin care a strâns fonduri și a dotat spitalele românești cu echipamente cruciale în perioada de debut a pandemiei.

Sursa: dor.ro

Numai de bine despre Căsuța Blondie, la ProTV

Melania Medeleanu, fondatoarea Asociației Zi de Bine, si Adelina Toncean, fondatoarea Asociației Blondie, povestesc la emisiunea Vorbește Lumea despre Căsuța Blondie, proiect care a convins mii de oameni să doneze. Căsuța a fost inaugurată în 31 martie 2020.

Sursa: PRO TV