EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2€ / lună
EN RO UKR

Iubirea care bate la ochi

1000 de femei, victime ale violenței domestice, au primit acces la MINERVA, un dispozitiv mascat într-o bijuterie, care le ajută să apeleze rapid 112 dacă agresorul încalcă ordinul de protecție.

Unde:

Cu cine:

-

În luna Noiembrie am strâns aproape 60.000 de euro destinați proiectului Minerva – un dispozitiv deghizat într-o bijuterie care le ajută pe victimele violenței domestice care au obținut un ordin de protecție să acceseze rapid 112 la vederea agresorului. Ne-am propus ca Minerva să ajungă în 2021 la peste o mie de astfel de victime, urmează achiziționarea dispozitivelor și configurarea lor din punct de vedere tehnic, proceduri care iau mult timp. 

UPDATE: În septembrie 2021, dispozitivele Minerva au fost configurate la producător conform indicațiilor tehnice primite din partea autorităților și au ajuns în România!Mai precis la  Agenția Națională Pentru Egalitate de Șanse pentru Femei și Bărbați, care urmează să le distribuie mai multor DGASPC-uri din țară, pentru ca în final acestea să le împartă victimelor care vor intra în acest program.  

În ianuarie 2022, dispozitivele Minerva au ajuns la DGASPC-uri din țară, iar acestea au început să le distribuie victimelor care vor intra în acest program.

Dacă te bate, de ce stai?

Stă pentru că simte că n-are unde să se ducă. Și, probabil, de cele mai multe ori chiar nu are.

Stă pentru că nimeni n-a apărat-o niciodată și, probabil, crede că aceasta e viața pe care o merită.

Stă pentru că ajunge să nu mai creadă în nimeni și în nimic. În primul rând, în ea. Nici nu știe dacă a crezut vreodată cu adevărat.

Stă pentru că forța pe care o exercită un agresor e inimaginabil de mare și de confuză și o înfășoară într-o nevăzută rețea de lanțuri care rup în carne vie.

Stă pentru că încă se rostește, cu râsete și cu convingere, oribila vorbă veche “Dacă nu te bate, înseamnă că nu te mai iubește!”

Și stă pentru că, atunci când, în sfârșit, și-a adunat ultimele rămășițe de putere și a strigat după ajutor, strigătul ei disperat s-a spart în cioburi risipite pe nicăieri.

În 2019, aproape 8.000 de românce au obținut ordin de protecție. 30% dintre ele au fost încălcate și sunt încălcate în fiecare an.

CE AM FĂCUT?

În România anului 2020, siguranța fizică a unei femei depinde de mulți factori în afara propriului control! Câteodată, nici tot curajul din lume și nici tot ajutorul specializat nu este suficient pentru a trăi zilele fără frică, fără a te uita mereu peste umăr, fără a te întreba cine te va ajuta dacă sau, mai bine zis, când va veni…

În cadrul campaniei, 1000 de femei, victime ale violenței domestice, au primit acces la MINERVA, un dispozitiv mascat într-o bijuterie, care le ajută să apeleze rapid 112 dacă agresorul încalcă ordinul de protecție.

 

PENTRU CINE?

Pentru cine am făcut dispozitivele MINERVA? Pentru mai bine de 1.000 de femei al căror partener a încălcat ordinul de protecție menit să-i țină la distanță sigură!

În fiecare zi, 137 de femei sunt ucise la nivel global de un membru al familiei (UN Women). În România, 1 din 4 femei recunoaște că a fost agresată fizic sau sexual de partener sau de fostul partener (FRA, 2014), iar 1 din 3 că s-a confruntat cu o formă de violență de-a lungul vieții (FRA, 2014). Dincolo de aceste cifre sunt mult mai multe voci care cer îndurare doar în șoaptă și care păstrează abuzul ca pe un secret murdar de care se simt vinovate sau ca pe un dat cotidian al vieții în România.

Unele femei reușesc să scoată răul din „Acasă” sau să plece cu totul, punând distanță regulamentară între vechea și noua viață. Această distanță, fie că înseamnă ordine de protecție emise de judecători, fie că înseamnă ordine de protecție provizorii emise de polițiști la fața locului, nu înseamnă însă nimic dacă nu este respectată. Aproximativ o treime dintre ordinele de protecție emise de instanțe sunt încălcate anual. Din aceste 30% de cazuri, doar 2% ajung să fie judecate în instanță. Ce se întâmplă în restul cazurilor? Așa cum am văzut, unele femei nu mai apucă să povestească…

CU CINE?

Violența domestică e o zonă despre care e greu de vorbit. Dar și mai greu e de acționat. De multe ori dramele se petrec între pereții caselor, fără ca cineva să știe sau să poată interveni. Pentru prima oară am decis să lucrăm nu cu una, ci cu mai multe asociații din domeniul violenței domestice, care împreună aduc toată experiența și expertiza necesare unui proiect atât de sensibil.

Centrul FILIA are o experiență de 20 de ani în activități de susținere și promovare a drepturilor femeilor, cu accent pe siguranța și sănătatea femeilor. Centrul FILIA face parte din Rețeaua informală pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor (www.violentaimpotrivafemeilor.ro) și a coordonat organizarea marșului ”Împreună pentru siguranța femeilor”, la a cincea ediție în acest an, cea mai mare manifestație publică din România pentru conștientizarea fenomenului violenței împotriva femeilor. Printre reușitele Rețelei se numără introducerea în legislație a ordinului de protecție provizoriu emis de polițiști la fața locului.

Asociația ANAIS, tot parte din Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, are ca scop principal promovarea, respectarea și apărarea drepturilor femeilor, copiilor și tinerilor și activează pentru sprijinirea victimelor violenței în familie prin dezvoltarea de servicii și implicare la nivel de politici publice în domeniu. În cei aproape 8 ani de activitate au sprijinit în mod direct în cadrul Centrului pentru prevenirea și combaterea violenței domestice pe care îl administrează 1.082 de beneficiare, dintre care 334 au fost asistate/reprezentate în fața instanței de judecată în vederea obținerii ordinului de protecție. Anual, Asociația primește peste 400 de apeluri telefonice, e-mailuri, mesaje prin care li se cere ajutorul pentru situații de violență domestică.

Asociația Luthelo, născută din experiența personală a două femei puternice care au reușit să se salveze și pe ele și pe copiii lor din relații abuzive, oferă femeilor cărora le este teamă să pornească pe același drum toate resursele necesare pentru depășirea situației de criză prin: identificarea și acoperirea costurilor unei locuințe temporare, procurarea produselor de primă necesitate, acces la servicii medicale, acordarea de consiliere juridică și psihologică.

Recunoscută deja pentru implicarea în lupta împotriva violenței domestice, prin Campania Respectului, AVON România s-a alăturat Asociației Zi de BINE și a dublat suma strânsă pe parcursul lunii Noiembrie în urma primelor 15.000 de SMS-uri trimise de către donatori.

1.000 SIM-uri de la Vodafone România

Veștile bune au venit  chiar pe final de proiect! Vodafone România s-a alăturat proiectului nostru de Noiembrie – #IubireaCareBateLaOchi”, oferind 1.000 SIM-uri M2M și serviciile telecom de conexiune, servicii necesare funcționării dispozitivelor #Minerva şi contribuind financiar la susţinerea activităţii de management al proiectului. Asta pentru ca mai mult de 1.000 de femei, victime ale violenței domestice, să poată avea acces la MINERVA, un buton de panică mascat într-o bijuterie, pentru a putea apela instant 112 în cazul în care agresorul încalcă ordinul de protecție.

„Când mi-a povestit Melania Medeleanu despre iniţiativa Asociaţiei Zi de Bine, am simţit cum eforturile noastre din ultimul an în ceea ce priveşte protejarea victimelor violenţei domestice vor putea căpăta o nouă dimensiune, prin complementaritate. Proiectul Iubirea care bate la ochi vine în completarea demersurilor Fundației Vodafone România de a sprijini victimele violenței domestice prin dezvoltarea aplicației mobile gratuite Bright Sky Ro. Dacă aceasta are un rol de suport, dar și de educare și prevenție prin informațiile și funcționalitățile sale, proiectul Iubirea care bate la ochi susține victimele care au făcut deja primii pași spre a se salva din mediul toxic și care au nevoie să fie protejate în cazul nerespectării ordinului de protecție de către abuzatori. Ambele iniţiative sunt cu atât mai relevante în contextul pandemic actual în care numărul cazurilor de abuz domestic a crescut ca urmare a izolării,” a declarat Cristina Stăiculescu, Director de Comunicare & CSR Vodafone România.

Aplicația Bright Sky Ro, lansată în acest an în cadrul unui parteneriat al Fundației Vodafone România cu Poliția Română (prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității), Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania, este un instrument digital gratuit care vine în sprijinul victimelor violenței domestice, oferind asistență și informații utile persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care vor să ajute în astfel de cazuri. Aplicația este disponibilă în AppStore și Google Play Store iar de la lansare, a fost descărcată de 2.281 de ori, având către final de proiect peste 1.000 de utilizatori activi.

BINE ÎN CULORI
Platforma educațională „Bine în culori”, lansată în premieră națională
Prima platformă educațională destinată persoanelor cu deficiențe de vedere –...
Vești și Povești
Sebastian Zabulică: Cu ce rămâi când îți pierzi vederea în doar 2 săptămâni
Despre Sebastian am aflat dintr-un articol de pe Libertatea. Tânăr, frumușel,...
Alte Proiecte în desfășurare
2024
Cauți pe net dacă mai sunt persoane care fac ce faci tu, care gândesc ca tine. Poate ți-e rușine să vorbești cu mama sau cu vreun prieten. Poate nici nu știi cum să explici prin ce treci. Poate oricum nu te-ar lua nimeni în serios. Nu până nu devine grav. Și apoi, ce soluții sunt în România pentru adolescenții care suferă de tulburări alimentare?! Facem echipă cu specialiști, medici pediatri, psihiatri și psihologi și împreună dezvoltăm un program-pilot de recuperare.
2024
Ne-am obișnuit să separăm școala de viață. Să ne gândim la copii ca la niște vase care trebuie umplute cu informații. În realitate, vasele sunt deja pline, uneori cu experințe de care nu avem habar. Cum faci școală cu un copil flămând? Sau cu unul neglijat? Sau al cărui părinte e bolnav? Pentru că educația nu e doar despre educație, construim o comunitate în jurul Școlii nr. 36 din București, ca să fim sprijin real pentru elevi, părinți, profesori. Toți, împreună

Citește despre celelalte proiecte Zi de Bine și vezi cum poți contribui și tu.

Pentru ce ați făcut pentru comunitățile voastre, numele vostru merită rostit!

SPONSORI GOLD

PARTENERI DE BINE

DONATORI DE BINE

Zeca Maria Sanziana Muresan Cilibeanu Catalin Adela Silaghi Angelica Banu Daniela Stoican Ada Cuciuc Ada Dumitrescu Ada Solomon Adela Cita Adela Neagu Adela Popadici Adela Rus Adelin Dascalu Adi Petcu Adina Clapa Adina Harabagiu Adina Paltineanu Adina Nelu Adrian Catu Adrian Cinca Adrian Cocan Adrian Gorcea Adrian Murariu Adrian Petu Adrian Aron Adrian Ciuta Adrian Cucu Adrian Fatu Adrian Grosu Adrian Olar Adriana Burcea Adriana Buta Adriana Ciobotu Adriana Rachita Adriana Ivanov Adriana Matei Adriana Popa Adrian-Gheorghe Vladu Afrodita Feldioreanu Aida Szekely Alex Evanghelidis Alex Constantin Alex Damian Alex Dina Alex Luca Alex Marginean Alex Popescu Alexa Bejinariu Alexandra Bacanu Alexandra Bacescu Alexandra Ciobotaru Alexandra Corha Alexandra Covrescu Alexandra Dicieanu Alexandra Gheorghias Alexandra Guurgiu Alexandra Juncu Alexandra Popa Alexandra Sokratopoulou Alexandra Stanca Alexandra Stanca Alexandra Tiganas Alexandra Alx Alexandra Cristian Alexandra Fantea Alexandra Mazilu Alexandra Mihaila Alexandra Onofrei Alexandra Pantea Alexandra Sfîrlogea Alexandra Simion Alexandra Teodor Alexandra-Ionela Iordache Alexandra-Monica Șania-Nicolaescu Alexandru Burlan Alexandru Coman Alexandru Marian Ion Alexandru Oana Aniela Alexandru Anton Alexandru Constantinescu Alexandru Lazar Alexandru Parje Alexandru Rus Alexandru Tica Ali Stanculescu Alice Kelner Alice Tiaru Alice Toma Alice Stoicescu Alin Lapadat Alin Balan Alin Dumitru Alin Pandaru Alin Staicu Alina Alexoiu Alina Arsene Alina Camelia Lupean Lucaci Alina Capsa Alina Dragolea Alina Ion Alina Ion Alina Mihai Alina Panduroaica Alina Popovici Alina T Alina Balsanu Alina Boaca Alina Brinceanu Alina Carasol Alina Decan Alina Delia Alina Elena Alina Frincu Alina Ghiga Alina Ion Alina Jurca Alina Ladaru Alina Necula Alina Stoica Alina Ungureanu Alina Uta Alina Vranceanu Alina-Gabriela Baron Amalia Munteanu Amalia Dragulescu Amaritei Ana Ana Cosmoiu Ana Cretu Ana David Ana Dragomir Ana Dumitru Ana Dunca Ana Gheorghiu Ana Greavu Ana Manea Ana Stoiana Ana Susnea Ana T Ana Vicoveanu Ana Vicoveanu Ana Cernat Ana Maria Ana Maria Ana Maria Ana Marmalichi Ana Tasu Ana Tibulca Ana-Maria Bucur Anamaria Falaus Anamaria Iacobescu Ana-Maria Niculescu Ana-Maria Paun Anamaria Stanciu Ana-Maria Jalba Ana-Maria Neagu Ana-Maria Nemtanu Ana-Maria Panescu Ana-Maria Racoviţă Ana-Maria Scornea Anca Anton Anca Cruceru Anca Labunet Anca Nicovescu Anca Nicovescu Anca Rarău Anca Rascol Anca Rusu Anca Banu Anca Bogorin Anca Irimia Anca Maria Anca Mitu Anca Muresan Anca Pintilie Anca Tabacutu Anca Vicol Ancu Ancu Ancuta Enache Ancuta Oana Median Ancuta Paun Anda Avram Anda Pacurar Anda Vrabie Andaluna Bogdan Andi CÂRlan Andra Ciurea Andra Giucă Andra Marc Andra Uncescu-Postoi Andra Bitea Andra Catrinoiu Andra Crăciunică Andra Frîncu Andra Nicu Andrada Pană Andrea Muresan Andreea Andrei Andreea Bajureanu Andreea Balaianu Andreea Boroancă Andreea Bucurica Andreea C Andreea Cancea Andreea Cazacu Andreea Ciocoiu Andreea Cionca Andreea Costasi Andreea Dascalu Andreea Dinu Andreea Ene Andreea Ioan Andreea Lupu Andreea Mihaela Sandu Andreea Mottram Andreea Predescu Andreea Retezeanu Andreea Sirbu Andreea Tabaranu Andreea Tiaru Andreea Ungurean Andreea Vornicu Andreea Capatina Andreea Cio Andreea Daniela Andreea Dobre Andreea Dru Andreea Ghelase Andreea Grigorasi Andreea Mocanu Andreea Musat Andreea Onisoru Andreea Pirvu Andreea Puchiu Andreea Sandu Andreea Serbanescu Andreea-Corina Ioan Andrei Iacobita Andrei Popescu Andrei Radu Andrei Gîndac Andrei Gradinaru Andrei Popa Andrei Radu Angela Preda Angelica Banu Anita Visan Annamaria Onoja Antal Tímea Ariana Laza Attila Szakács Aura Dana Budurin Aura Pana Aurel Cobianu Aurelia Florea Aurelian Nicolae Aurora Costea Aurora Sandu Aydemir Elvira B Maria Oana Badau Alexandru Badea Cosmin Balan Cristian Baltac Basu Alina Bianca Adam Bianca Dobrisan Bianca Marian Bianca Oanea Bianca Pintilie Bianca Prunea Bianca Rus Bianca Anton Bianca Dinea Bianca Dragomir Bianca Iuga Bianca Naumovici-Bella Biga Andreea Bistri Bogdan Blanca Nieve Bogdan Bran Bogdan Dancu Bogdan Ioan Gabor Bogdan Irimia Bogdan Muresanu Bogdan Nicoară Bogdan Petea Bogdan Timofti Bogdan Bogdan Bogdan Ciuta Bogdan Iavorschi Bouros Claudiu Buiculescu Buiculescu Burdea Catalin Burghelea Mihaela Burlacu Viorica Buzoianu Ilona Cacencu Geanina Calin Georgescu-Muresanu Calin Tatar Calin Alexandru Camelia Cusnir Camelia Elena Gâz Camelia Lazar Camelia Purdel Camelia Apetrea Camelia Duduman Camelia Duduman Camelia Sava Carla Pop Carmen Dumitrescu Carmen Gheorghe Carmen Muresan Carmen Ravon Carmen Bogdan Carmen Ene Carmen Lacatusu Carmen Tanase Carmen-Bianca Rotaru Carmina Stejar Cătă P. Catalin Covaciu Catalin Ghita Catalin Iancu Catalin Tenita Catalin Atimite Catalin Badea Catalin Boian Catalin Dragoe Cătălin Pârcioagă Catalina Balalau Catalina Buzaianu Catalina Dima Catalina Miritescu Catalina Petre Catalina Rosca Catalina Surcel Catalina Vitiuc Catalina Florea Catalina Groza Cati Andronache Catrinel Popa Cezar Burlacu Chiriac Andreea Ciornolet Giulia Vasilica Ciprian Mogildea Cireasa Laura-Mihaela Cirneanu Andreea Clara Popa Claudia Funie Claudia Neagoe Claudia Stefanescu Claudia Gima Claudia Grigori Claudia Oprita Claudia Șpîrlea Claudia-Gabriela Mateias Claudiu Cosmin Vasilescu Claudiu Gabriel Pop Claudiu Negrea Claudiu Vlăsceanu Clint Eastwood Coca Puiu Coca Both Cochinescu Ecaterina Codrea Sorin Constantin Dinu Constantin Dragan Constantin Dragan Constantin Razvan Iorgu Constantin Stoian Consuela Georgiana Corina Amarfoaie Corina Anghel Corina Burlan Corina F Corina Grigoras Corina Pelin Corina Pelin Corina Popa Corina Puiu Corina Stoica Corina Trofim Corina Oprea Corina Rus Corina Stanciu Cornelia Iordache Cornelia Gheghesan-David Cortel Florina Cosmin Albastroiu Cosmin Alexandru Cosmin Dinu Cosmin Becheriu Cosmin Pop Cosmina Pacurar Cosmina Ioana Cosmina Nastase Costel Nicolae Crăciunescu Cornelia Cretu Diana Crina Ilie Crina Jude Crina Vacaru Cris Matei Cristi Ciocanaru Cristi Popescu Cristian Ovidiu Popescu Cristian Rizescu Cristian Calinescu Cristian Ciceu Cristian Irimiea Cristian Moldovan Cristian Polonic Cristian St Cristian Verdeș Cristiana Carpinean Cristiana Croitoru Cristiana Stoica Cristiana Dumitru Cristiana Ruseni Cristina Blaga Cristina Bunescu Cristina Diaconu Cristina Doros Cristina Ghimbovschi Cristina Haris Cristina Hurdubaia Cristina Radu Cristina Schuster Cristina Scott Cristina Semeniuc Cristina Spataroaia Cristina Stan Cristina Stoian Cristina Tudor Cristina Andrei Cristina Bănică Cristina Botezatu Cristina Feiereisz Cristina Gheorghe Cristina Ionicescu Cristina Lazarescu Cristina Luca Cristina Măciucă Cristina Naomescu Cristina Oprea Cristina Pavel Cristina Petrini Cristina Sanchez Cristina Schitco Cristina Suman Cristina Traila D I Dalisa Elena Strugariu Dan Agrisan Dan Cherciu Dan Ivanica Dan Varnav Dana Banu Dana Chiriac Dana Dumitru Dana Chifelea Dana Marghidan Dana Nana Dana Nechifor Dana Pop Dana Tudor Dana-Roxana Simion Daniel Batovici Daniel Cateliu Daniel Cateliu Daniel Cirt Daniel Gheba Daniel Damian Daniel Todea Daniela Birladeanu Daniela Iliescu Daniela Nicoleta Badara Daniela Oana Besliu Daniela Popescu Daniela Popescu Daniela Tache Daniela Tarbujaru Daniela Bailescu Daniela Balan Daniela Calugarita Daniela Constantin Daniela Dinu Daniela Gabor Daniela Miron Daniela Zamfirescu Danut Iurascu Danutz Turta Daria B. Daria Diaconescu Daria Badea Debora Bredereck Deea Andreea Delia Badulescu Delia Ch Delia Grigoroiu Delia Pop Delia Sfetcu Delia Puscas Delia Strugariu Den Udrea Denisa D Denise Colban Diaconu Georgiana Diana Ciurte Diana Hatneanu Diana Ioana Agachi Diana Nasulea Diana Sandu Diana Segărceanu Diana Stefancu Diana Ursu Diana Zait Diana Irimioaea Diana Turturica Diana Zamfir Diegis Velatos Dinu Efrim Doina Popescu Doinita Cristea Dominik Burjan Dora Cumpanasu Dorin Minea Dorina Apetrei Dorina George Doroican Vlad Doru Cotet Dragos Alexandru Istrate Dragos Plesca Dragos Rusu Dragos Nutu Dragos Robei Dragutza Poitasu Dumitrescu Mihaela Dumitru Munteanu Echipa Estrogen Watson Power Puff Girls Economu Cristina Edith Panaitescu Eduard Diac Eduard Diac Elena Andronic Elena Cerasela Ungureanu Elena Luscan Elena N Elena Popa Elena Si Claudiu Tatar Elena Simona Lazar Elena Stancu Elena Tibrea Elena Ciocan Elena Dițoiu Elena Pascar Elena Petrescu Elena Stroe Dinu Elena Valentina Elena Valentina Elena-Mihaela Cañadas Manzano Eleonora Stefanescu Eliza Rogalski Ema Hafner Ema Boncea Ema Forgamus Emanoela Szabo Emanuela Mihailiuc Emanuela Dulgheru Emil Moldoveanu Emil Moldoveanu Emilia Calinoiu Emilian Isaila Emma Militaru Enache Paul Eugen Miller Eugenia Calota Eugenia Calota Eugenia Cerchezan Evelina Cretulescu Evelina N. Farcas Felicia Felicia B Felicia Lazar Felicia Constantin Felicia Sotir Felicia Urse Flavia Claici Flavius Rafaila Florentin Raileanu Florentina Gabriela Stancu Florentina Ifrim Florentina Negrutiu Florentina Todirica Flori Popa Florin Babos Florin Ghioca Florin Marius Vasilescu Florin Patras Florin Spatarelu Florin Stefan Florin Vergu Florin Cristea Florin Danu Florin Stanila Florin Stanila Florina Balaci Florina Mocanu Florina Iacob Florina Vlad Flory Stefan Fratostiteanu Diana Camelia Fulvia Iancu Gabriel Giurgica Gabriel Oncescu Gabriel Rasteiu Gabriela Anita-Atudosiei Gabriela Bartic Gabriela Boncu Gabriela Bratu Gabriela Deleanu Gabriela Dima Gabriela Dricu Gabriela Macsim Gabriela Oprea Gabriela Petrea Gabriela Tirlie Gabriela Trandafir Gabriela Andrei Gabriela Gocan Gabriela Matyas Gabriela Niculae Geanina Oprita Geanina Oancea Gelal Abdulachim Gemma Ranga Genny Tatu Genoveva Ghiuri Gentiana Donighevici Gentiana Nicula George Ciprian Stoica George Constantin George Constantin George Matu George Catrina George Mustata George Ogararu Georgian Marcu Georgiana Enache Georgiana Grigore Georgiana S. Georgiana SpÎNu Georgiana Alexandra Georgiana Cucu Georgiana Dragomirescu Georgiana Preda Georgiana Soroiu Geta Trusca Ghassan Shakhshir Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Ghenadie Dumanov Gheo. Slevoacă Gheorghe Alecu Gheorghe Stelian Vodă Gheorghita Marioara Ghidarcea Nicolae-Gabriel Gianina Gavanescu Gianina Ghincea Gianina Lazanu Gianina Toma Gina Stan Gina Tatu Gina-Simona Vasile Giorgi G Goanta Cristina Gorunescu Ana Maria Grațiela Toma Gratiela Oancea Grigoraș Claudia Gsmara Gsmara Hari Bucur-Marcu Horatiu Radescu Horatiu Gazdac Horia Hotaran I B Ichim Mihaela Ileana Bogdan Ileana Răchită Ileana Constantinescu Ileana Manoliu Ileana Olaru Ilie Alexandru Ilie Chincea Ilie Vladut Ina Andrian Ina Blaga Ina Mihalcea-Simoiu Ingrid Bicu Ioan Şteopoaie Ioana Bobe Ioana Bondrila Ioana Bostan Ioana Broc Ioana Busneag Ioana Catalina Ioana Daia Ioana Georgescu-Muresanu Ioana Grigorescu Ioana Marinescu Ioana Mosoiu Ioana Patras Ioana Penu Ioana Rus Nastea Ioana Stupariu Ioana Teodorescu Ioana Terente Ioana Vochin Ioana Baltagi Ioana Bianca Ioana Bianca Ioana Busneag Ioana Cristescu Ioana Daina Ioana Diremia Ioana Ilca Ioana Macarie Ioana Popovici Ioana Sava Ioana Socaci Ion Cosmin Ion Gnatiuc Ionel Nistor Ionela Babadac Ionescu Raluca Ionescu Roxana Ionica Stoica Ionita Rodica-Oana Ionut Berci Ionut Tecuceanu Iony Iusco Iorgescu Andreea Raluca Iorgescu Andreea Raluca Irina Alexandra Negruțiu Irina Bara Irina Calomir Irina Ioana Calota Irina Ioancea Irina S Irina Sisan Irina Sischin Irina Stancescu Irina Tuhutiu Irina Bejinaru Irina Ciocan Stanescu Irina Haritonovici Irina Prichici Irina Tuhutiu Isabella Cantemir Iulia Ionescu Iulia Maries Iulia Popescu Iulia Sorescu Iulia Giulia Iulia Lupas Iulian Boia Iulian Macoveiciuc Iuliana Morlova Iuliana State Iuliana Stefanut Iuliana Vergu Iuliana Vintila Iuliana Miu Iuliana Nastase Iuliana Radu Iustin Radoi Izabella Rădoi Jan Cosmin Istrate Janeta Panescu John Neacsu Karin Budrugeac Klaudia Andreea Kopriva Karina Lacramioara Dumitrescu Lacramioara Zaharia Lăcrămioara Verdeș Larisa Moga Laura Anton Laura Burlan Laura Cernahoschi Laura Comanescu Laura Partin Laura Stefan Laura Ardeleanu Laura Boncea Laura Danciulescu Mitrenca Laura Ghinescu Laura Ionescu Laura Leonte Laura Moisiu Laura Niculescu Cursaru Laura Pascu Laura Petcu Laura Zaleschi Laurentia Mocanescu Laurentiu Sandu Lavinia Mosut Lavinia Rogojina Lavinia Tofan Lavinia Vaida Lavinia Bleier Lavinia Drelciuc Lavinia Heriu Lavinia Ioana Lazăr Stoian Lefter Ovidiu Lena Holban Lenke Nagy Lenuta Grecu Leontina Roman Liana Alexandru Liana Alexandru Liana Rapuntean Liana Alexandru Lidia Fati Lidia Axente Lidia Gheba Ligia Mădălina Zgubea Ligia Petu Ligia Claudia Ligia Duduță Liliana Leonte Liliana Postu Liliana Sima Liliana Stanciu Liliana Stelea Lily Bogdan Livia Neagu Liviu Tabacaru Liviu Olteanu Lore Boit Loredana Costantea Loredana Ivan Loredana Rotaru Loredana Sima Lori Fratianu Luana Girip Luana Ionașcu Lucia Grosu-Radulescu Lucia Codreanu Luciana Petrescu Luciana Zaharia Luciana Nemțanu Luiza Moraru Luminița Popescu Luminita Ursescu Luminita Dima Macesanu Elena Mada Manole Madalin Penciu Madalina Aburculesei Madalina Cojocaru Madalina Duport Madalina Mihai Madalina Neacsu Mădălina Pricop Madalina Roncea Madalina Sandu Madalina Toma Madalina Vlase Madalina Zorz Madalina Butnariu Madalina Golgotiu Magda Neagu Magda Spoiala Magdalena Burghiu Magureanu Gena Malin Andrei Barbuceanu Malvina Vladu Manola Ondine Manuela Tiron Manuela Tiron Manuela Voicila Marco Mark Marga Cadar Vlasceanu Maria Maria Cristina Radulescu Maria Dragan Maria Eftimie Maria Genunchi Maria Ghetea Maria J Maria Banu Maria Ciocîrlan Maria Ciubancan Maria Grigore Maria Margheol Maria Marin Maria Rodica Maria-Cristina Marin Marian Scarlat Mariana Bechir Mariana Ciomartan Mariana Ungureanu Marie Jeanne Schweffer Marieva Ionescu Marilena Cotan Marilena Zamfir Marin Andreea Marina Constanda Marinela Ichim Marinela Leuca Mario Sala Marioara Ivascu Marius B Marius Mitrofan Marius Pacurariu Marius Bănică Marius Deaconu Marius Jilavianu Marius Lacatusu Marius Marginean Marius Milea Marius Popescu Marius Tudor Mariya Popova Marta Pohrib Martina Buznean Matei Cristina Delia Matei Mincu Matei Sinziana Maya Vintila Meda Costas Melania Elena Pana Melania Medeleanu Melania Mihai Meri Necula Mia-Adriana Receu Miha Mihut Mihaela Balea Mihaela Bidulescu Mihaela Catuneanu Mihaela Ciurtin Mihaela Craciun Mihaela Cretescu Mihaela Dumitrescu Mihaela Frimu Mihaela Jurubita Mihaela Lazar Mihaela Mocanu Mihaela Namolosanu Mihaela Plesea Mihaela Sichim Mihaela Stemat Mihaela Antohe Mihaela Cunesteanu Mihaela Danciu Mihaela Guraliuc Mihaela Ilicea Mihaela Mi Mihaela Pintilie Mihaela Rosoga Mihaela Sima Mihaela Teaca Mihai Andrei Mihai Cracea Mihai Dumbrava Mihai Ionut Anghel Mihai Matei Mihai Surdu Mihai Zodian Mihai Andrei Mihai Anton Mihai Cornel Mihai Grecu Mihai Jurca Mihai Panțîru Mihai Popa Mihai Văduva Mihai-Gabriel Ursa Mihalache Silviana Elisabeta Mikaela Kets Milca Mihaela- Elena Militaru Militaru Minidu Dumini Minodora Salcudean Mirabela Ceausu Mircea Paun Mircea Dragan Mirela Corina Troscot Mirela Davidescu Mirela Radulescu Mirela Tomescu Mirela Chiţaniuc Mirela Cristina Mirela Sirmon Mirela Tanasa Miriam Bloch Miruna Popescu Mirval Amad Mitrofan Costina-Madalina Miu Miu Mocanu Alina Cristina Mocean Crinela Mona Șania-Nicolaescu Monalisa Opris Monia Dobrescu Monica Andrei Monica Antip Monica Dima Monica Filipov Monica Ghilan Monica Speriatu Monica Bărbușiu Monica Douglas Monica Găitănaru Monica Jitariuc Monica Jitariuc Mugur Tofan Multescu Cristina Multescu Nadejda Ghilca Nadia Dragoi Nagy Lenke Narcis Hulub Narcisa Diaconeasa Natalia Susanu Natalia Costea Ibanez Navrescu Ana Neagu Georgiana Necsat Aura Negrea Cristiana Nela Ciota Nelia Urdea Nicola Bidilica Nicolae Alexandrescu Nicolae Bidilica Nicolae Sincan Nicolae Bolintis Nicolae-Eduard Craciunescu Nicoleta Ceapraz Nicoleta Ion Nicoleta Mihalcioiu Nicoleta Rafiliu Nicoleta Scarlat Nicoleta Bibart Nicoleta Dumitru Nicoleta Galea Nicoleta Nico Nicoleta Onisoru Nicolicioiu Liviu Nicorescu Carmen Carmen Nicu Popa Niculicea Adrian Noemi Ciobanu Forro Oana Alexandra Chira Oana Anton Oana Croitoru Oana Dinu Oana Hulub Oana Ivan Oana Niculescu Oana Ozarchevici Oana Pascalache Oana Pestrita Oana Popescu Oana Si Luci Opris Oana Silion Oana Stoian Oana Talos Oana Velicu Oana Voiculescu Oana Zaharia Oana Aanei Oana Anton Oana Constantin Oana Gheorghiu Oana Goidescu Oana Manolache Oana Mitsuk Oana Ochiulet Oanta Cristina Octavia Gep Ofelia Hough Oleg Hirbu Olivia Dobocan Olivia Oli Oroian Liliana Orzan Ana Alina Otilia Ghimes Otilia Man Otilia Mihai Ovidiu Goran Ovidiu Murzea Ovidiu Ungureanu Paduraru Reese Mihaela Paduraru Alin Pana Bogdan Pandelea Lavinia Panin Alex Panturu Angelica Pasca Dorin Pascu Marius Patricia Murariu Patrick Cojo Paul C Paul Mihai Paraschiv Paul O'Malley Paul Olteanu Paul Cotor Paul Otetaru Paul Otetaru Paula Lungu Paula Belioae Paul-Cristian Sarbu Pecingine Carmen Petra Dobruska Petra Dobruska Petru Miel Petrus Munteanu Pirvu Georgian Pisica Alexandru Daniel Pista Adrian Pop Alexandra Popa Andrei-Bogdan Popa Ana Alina Popa Aurelian-Ionut Popescu Aty Popescu Sorin Preda Valentin Mitrofan Valentina Pripoaie Alexandra Puiu- Voila Teodora- Maria Puiu Mirela Cristina Radoi Mihaela Radu Atanasiu Radu Preda Radu Rizescu Radu Simionescu Radu Umbreș Radu Zbranca Radu Caraion Radu Urse Raisa Parpala Raluca Al-Haddad Raluca Baran Raluca Ioana Filip Raluca Lovin Raluca Mirica Raluca Petre Raluca Raluca Raluca Simbotin Raluca Simbotin Raluca Todea Raluca Avram Raluca Crecea Raluca Dintrono Raluca Dobre Raluca Faur Raluca Gheorghe Raluca Jirebie Raluca Mateiu Raluca Mn Raluca Pintea Ramona Dragoman Ramona Dumitru Ramona Istrate Ramona Paun Ramona Isachi Ramona Popa Rata Florin Răzvan Băltărețu Răzvan Cristian Filip Răzvan Drăgoi Răzvan Martin Razvan Simion Razvan Tincu Razvan Voicu Razvan Dulf Razvan Ghiula Razvan Stefanoiu Rebecca Dragos Reka Kovacs Remus Lazarescu Remus Neagu Remus Pop Ritivoi Mihaela Robert Maftei Robert Cristian Robert Letea Roberta Fekete Roca Roxana Rodica Raluca Romina Tazlaoanu Romulus Carson Ros Maria Virginia Rosca- Neranzi Georgiana Roxana Cincan Roxana Ciupariu Roxana Cojoc Roxana Costinean Roxana Dan Roxana Dimana Roxana Gherghe Roxana Josu Roxana Maria Iordache Roxana Matei Roxana Radu Roxana Acatrinei Roxana Cozorici Roxana Ionescu Roxana Ionescu Roxana Pintea Roxana Pintea Rucxandra Popa Ruxandra Bitu Ruxandra Marinescu Ruxandra Nedelea Ruxandra Patrascu Ruxandra Tatu Ruxandra Manea Sabina Papuc Salageanu Zorica Scurtu Laureian Ioan Sebastian Burduja Sebastian Țoc Sebastian Olar Sebastian Olar Selena Vasile Serb Vlad Serban Serban Sergiu Rafiliu Sergiu-Mihai Roman Silvia Constantinidis Silviu Chirila Sima Simina Badica Simina-Elena Diaconu Simona Constantinescu Simona Curpan Simona Diaconu Simona Filip Simona Ghenea Simona Ilieș Simona Mocanu Simona Precup Simona Stupar Simona Costin Simona Serediuc Simona Tibulca Slavu Ana-Maria Sonia Manaila Sorin Dragulescu Sorina Florescu Sorina Vasile Sorina Necşi-Petraru Stan Turcu Stanca Cosma Stanciu Maria Stanescu Alexandru Stanila Anca Oana Ștefan Șolga Stefana Sahanagiu Stefania Anca Robu Stefania Andersen Stefania Baldovinescu Stefania Nedelcu Stefania Si Ivu Mariuc Stefania Ina Stela Nadoleanu Strat Andreea Streza Ioana Mihaela Surcel Stefan Susanne Gerhardt Suzana Vornicescu Szabo Olga TÜNde Dorgo Tacea Tacea Tanase Alexandra Mihaela Tatiana Pria Teodor Szente Teodora Bularca Teodora Ema Pirciu Teodora Ţeican Tereza Rincea Theo Voicila Theodor Ivan Tibi Spătăreanu Tily Niculae Tincu Alexandra Tincuța Apăteanu Toader Paun Toma Cristina Toma Nicolau Torgai Aurora Totea Livia Raluca Traian Cîrdei Tudor Benga Tudor Cretu Tudor Ionescu V Victoria Nicola Valentin Vesa Valentin Plesa Valentina Dimulescu Valentina Tanjala Valentina Lefter Valentina Mihaela Valentina-Elena Serpoi Vali Matei Varlan Claudiu-Costel Vasi Rădulescu Vasile Derevlean Vasile Laurentiu Putinelu Vasile Voiculescu Iulian Vasile Rusu Vasilica Baciu Verona Rita Veronica Radu Veronica S. Victor Jucan Vilsanoiu Emanuela Violeta Cernica Violeta Baltatu Violeta Stefan Violeta Stefan Viorela C Viorelia Manda Viorica C. Drinca Viorica Bucuci Viorica Neagu Virginia Otel Visan Georgeta Vlad Beuca Vlad Vorotneac Vladi Păunescu Voicu Mihaela Yop Yop Zafiu Amalia Zarzu Mihai