EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2€ / lună
EN RO UKR

EduBuzz

Cu un autobuz vechi, ruginit și fără roți nu poți ajunge prea departe. Cum nici fără școală, încurajare și oameni buni prin preajmă, visurile nu prea trec de granița Augustinului, un sat din județul Brașov, lung de 5 km și cu 401 de copii școlarizați.

Unde:

Cu cine:

-

Sărăcia face zeci de mii de copii să renunțe la școală în fiecare an. Iar aceasta este realitatea românească încă de dinainte de pandemie. În pandemie a fost și mai rău, iar „mai răul” ăsta se va simți acut și când pandemia va fi trecut.

Sărăcia copiilor e, desigur, sărăcia familiilor în care s-au născut. În care-s multe de făcut prin casă și prin gospodărie și pe care și copiii trebuie să le facă. Să hrănească animale, să plivească, să cultive, să-și ajute părinții să aibă ce pune pe masă. În Augustin, Brașov, la fel ca în atâtea alte sate românești, sărăcia vine și cu rușinea de a ieși în lume cu haine mici sau prea cârpite, cu pantofi găuriți sau în papuci răpciugoși. Iar mersul la școală este la sat și “ieșire în lume.”

Pentru copiii săraci nimeni n-are bani de meditații, recuperare sau consolidare a materiei. De regulă, fiecare zi de școală pierdută mai aduce cu ea o alta. Când se adună, aduc și rușinea copilului de a fi rămas în urmă. Apoi vine sentimentul neputinței de a mai prinde un tren după care oricum e greu să fugi în papuci rupți.

EduBuzz – autobuzul dezafectat pe care l-am transformat în spațiu educațional – e speranța că există un tren și pentru copiii după care educația formală n-are cum să aștepte.

E locul în care îi așteaptă mereu dascăli iubitori, să le redea curajul și încrederea că și ei pot visa să fie orice. Le oferă timp să recupereze, le oferă răbdare, înțelegere și cunoștințe pierdute pe drum, când ei hrăneau păsările din bătătură sau munceau la câmp cu părinții și bunicii.

Fiare vechi, educație nouă!

De-a lungul străzii principale din Augustin, casele sărăcăcioase cu sau fără garduri, răsfirate pe dealuri sau în zone inundabile de pe malul Oltului, au un numitor comun predominant – numărul mare de copii din gospodărie. Pentru anul școlar 2020-2021 au fost înregistrați 401 de copii școlarizați (grădiniță + clasele 0-8). Nu se așteaptă nimeni ca tot atâția să termine clasa. Foarte mulți copii ajung, din cauza a 3 ani de repetenție și a rușinii de a mai veni la școală, în imposibilitatea de a mai continua studiile. Conversațiile de pe ulițele satului dau ca sigur că mulți copii de peste 10 ani nu au fost până acum nicio zi la școală.

Din fericire, în sat au poposit doi visători – învățători cu har și drag de copii – care au avut gânduri mai bune pentru ei. Într-o zi, Natalia Ghinghină și Adrian Secal, profi Teach for Romania, au văzut anunțul că în Brașov se scoate la vânzare un autobuz scos din circulație. Au licitat, au câștigat, însă nu aveau resursele necesare să ducă visul la capăt – să-l transforme într-un spațiu educațional pentru copiii din Augustin. Așa că am făcut noi buzz pentru… EduBuzz, până când și Simona Halep și-a donat ziua de naștere pentru acest proiect!

Natalia și Adrian își doresc nu doar să-i învețe pe copii să scrie și să citească la EduBuzz, ci vor să implice cât mai mulți oameni în proiect – prieteni care să le vorbească celor mici, dar și părinților, despre nutriție și gătit sănătos, despre educație financiară și antreprenorială, care să îi învețe să acorde primul ajutor, care să organizeze seri de filme, campionate de board games, cursuri de canto, fotografie, actorie sau dans. Citește mai multe despre ei și planurile inedite pe care le au pentru educația din Augustin, pe blog.

Pe mâinile experților

Cu mari emoții am așteptat să vedem cu ce autobuz urma să lucrăm. Și cu toată dragostea de care suntem capabile, când l-am văzut nu am putut să-i spunem decât Răpciuga…

Echipa de la Atelierul Sfinx, un atelier specializat în conversii vehicule și construcții de food truckuri, campere, rulote comerciale, rulote fast food, case pe roți, containere de locuit și comerciale, s-a pus repede pe dezmembrat, dezasamblat, tras de scaune și de bare și au dezgolit autobuzul până când a rămas o coajă ruginită, cu geamuri năclăite.

Dar știam că va ieși frumos! Ne imaginam că sub ferestrele năclăite vor fi pupitre noi și vesel colorate. Și calculatoare. Iar ferestrele vor fi impecabil de luminoase, termopane groase care vor ține căldura, căci da, trebuia să avem încălzire, ba chiar și o mică chicinetă cu plită, cuptor și chiuvetă pentru că EduBuzz nu se rezumă doar la educația formală, ci visează la lecții de nutriție și gătit sănătos, la clase de educație financiară, la implicarea și educarea nu doar a picilor, ci și a părinților care se chinuie să supraviețuiască în condiții dificile.

Toate astea au fost posibile cu ajutorul echipei Sfinx, în colaborare cu arh. Raluca Zbârcea, cea care a realizat noul design!

Surpriza REHAU!

Când am început să visăm noi că fiecare român ar putea să își dedice Ziua lui de Bine, adică ziua de naștere sau ziua onomastică, pentru a face un mare Bine altcuiva, nici nu am îndrăznit să ne aventurăm și mai departe și să visăm că și companiile din România ar putea alege să își sărbătorească aniversările sau alte evenimente corporate în același fel, dăruind Zile de Bine celor mai puțin norocoși dintre noi. Dar câteodată, realitatea o ia înaintea visării și ne face cele mai frumoase surprize.

În acest proiect, am fost norocoase să îi avem alături pe cei de la Rehau România, care de curând sărbătoriseră 25 de ani prezență la noi în țară. Și ce mod mai frumos de a celebra această reușită decât prin a deveni prima companie care își donează ziua de naștere pentru unul dintre proiectele noastre? Astfel, EduBuzz a devenit Un Proiect Susținut de Rehau România! Despre asta, puteți citi mai multe pe blog.

BONUS aniversar: Am găsit și câteva fotografii cu „Răpciuga” în tinerețe, pe când plimba oamenii prin oraș, și mai tare ne-am impulsionat să o facem frumoasă la loc, gata să își primească la lecții primii copii.

Când intră în scenă artiștii

Lights, camera, action… 🙂

Veniseră luminile, ba pardon… LED-urile. Dintr-o parte în alta a autobuzului, luminau tavanul cu un strop de albastru și ghidau privirea copilașilor care atât se minunau la bordul EduBuzz, că nu știau dacă nu sunt de fapt la camera ascunsă.

Cu instalația electrică gata, s-a văzut și cât de grozavă e transformarea. Podeaua nouă, mesele de studiu, dulapurile și biblioteca… toată mobila adusă și montată în vechiul autobuz dă măsura importanței acestei transformări – educația de secol 21 a sosit în Augustin!

Și dacă la interior se mai lucra la mici finisaje, la exterior o mare muncă de creație era depusă pe final de proiect cu ajutorul a doi artiști de urban art, care au adus nu doar forme și culori atractive pentru cei mici, dar și acel aer de „accesibil” și primitor care te invită să mai dai o șansă educației, chiar dacă tu nu prea crezi că ai ce să cauți pe la școală.

Am parcat!

Când am văzut pentru prima oară autobuzul cumpărat de Adrian Secal și Natalia Ginghină am cam ridicat din sprânceană. Nu degeaba i-am spus “Răpciuga”. Arăta cu adevărat înfricoșător, iar ce-am găsit în mațele ei ne-a înspăimântat și mai tare. Mâncată de rugină, Răpciuga se califica cu greu chiar și la fiare vechi. Am dat însă peste meșteri vrăjitori care s-au dat peste cap și nu s-au lăsat până n-au transformat mârțoaga în cal înaripat. Arată minunat! Dar nu trebuie să ne credeți pe cuvânt, ci doar să vă uitați peste fotografiile pe care le-am postat aici, să vedeți de unde am pornit și unde am ajuns.

Și dacă s-a întâmplat așa a fost pentru că REHAU România a fost prima companie care și-a donat ziua de naștere pentru proiectul nostru! “Anul acesta, aniversarea REHAU în România a căpătat altă dimensiune pentru noi. Misiunea noastră este să îmbunătățim viețile tuturor oamenilor indiferent ce valență capătă acest sens. Sub inițiativa REHAU Community, am decis să fim parte activă din viitorul pe care ni-l dorim cu toții. Pentru a marca acest capitol din istoria noastră, am decis să donăm aniversarea a 25 de ani. Alături de oamenii voioși de la Asociația ZI de BINE vom reuși să oferim o rază de speranță copiilor din zone rurale, prin facilitarea accesului la educație. La un sfert de veac, cel mai bun cadou este tot fericirea și bunăstarea oamenilor”, a declarat Alessandro Hillebrand, Country Manager REHAU România.

Și dacă s-a întâmplat așa a fost pentru că Simona Halep s-a implicat la rândul ei și alți 40 de oameni ne-au dăruit ziua lor. Numele fiecăruia dintre ei e scris pe o steluță care strălucește în Edubuzz!

Mulțumiri nenumărate celor de la Sfinx Camper care și-au pus pe hold toate proiectele pentru ca Edubuzz să-și primească elevii cât mai curând, mulțumiri voluntarilor și artiștilor care au contribuit la această transformare, mulțumiri lui Dan Strauti, care a documentat transformarea!

Dar mari mulțumiri lui Adi și Natalia, care au avut curaj să viseze un vis mare și să muncească pe brânci pentru el. ”Edubuzz este un proiect care abia așteptam să prindă aripi. Sunt nerăbdătoare să le putem preda copiilor dintr-un spațiu care să îi inspire. Sunt convinsă că această experiență inedită le va trezi interesul pentru școală, pentru a învăța și pentru a-și face noi prieteni. Ne dorim ca acest autobuz să le seteze noi valori care să îi îndrume pe tot parcursul vieții lor”, povestește Natalia.

Noi suntem convinse că așa va fi! Urmăriți în continuare peripețiile lui EduBuzz pe pagina de Facebook!

EDUBUZZ
Autobuz vechi, transformat în spațiu de studiu școlar
Asociația Zi de Bine susține doi învăţători dintr-un sat din Braşov care vor să...
EDUBUZZ
Asociația Zi de Bine reabilitează un autobuz scos din circulație și îl transformă într-un spațiu educațional
În luna octombrie, Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele...
Alte Proiecte în desfășurare
2024
Ne-am obișnuit să separăm școala de viață. Să ne gândim la copii ca la niște vase care trebuie umplute cu informații. În realitate, vasele sunt deja pline, uneori cu experințe de care nu avem habar. Cum faci școală cu un copil flămând? Sau cu unul neglijat? Sau al cărui părinte e bolnav? Pentru că educația nu e doar despre educație, construim o comunitate în jurul Școlii nr. 36 din București, ca să fim sprijin real pentru elevi, părinți, profesori. Toți, împreună
2024
NEpierdute e promisiunea noastră că punem într-un cufăr, la Centrul Comunitar Zi de BINE, toate cele pe care oricare dintre noi riscăm să le pierdem după o vârstă - cheful de viață, prieteniile, direcția zilei, mobilitatea, capacitatea de învățare, sănătatea. Un proiect pentru starea de BINE a seniorilor noștri.

Citește despre celelalte proiecte Zi de Bine și vezi cum poți contribui și tu.

Pentru ce ați făcut pentru comunitățile voastre, numele vostru merită rostit!

PARTENERI DE BINE

DONATORI DE BINE

Lelcu Diana Theodor Ionita Corina Volcinschi Piri Dobre Laura Pini Adina Toma Alina H Elisabeta Martac Anda Cojocariu Roxana Niculai Cristina Andoni Razvan Po Crusoveanu Andreea Mierla Catalin Barbu Adriana Barbu Maria Ghetea Ana Marin Alina Barbu Ioana Capataneanu Sorescu Sorescu Emilia Isculescu Andreea Fagu Amsn Amsn Andree Diaconescu Alexandru Tenie Amalia Fodor Ana Visu Cezara David Valentina Volcinschi Iarina Godun Elena-Monica Dumbrava Viorel Nedelcu Andrei Radu Dobre Simina Mohr Simona Patru Madalina Puiu Veronica Dogaru Bucur Larisa Valentin Dinu Ana Stamatescu Giorgiana Biciusca Radu Cioana Alex Iancu Kat Catelu Vlad Maftei Raluca Raluca Oana Cristea Aurelia Dumitrica Emilia Dinică Marius Stroia Alina Tudor Paula Paula Anda Marin Soimu Valentin Carmen Caliman Maria Farmache Ovidiu Lupean Ioana Bondrila Lavinia Gherghina Luiza Murarescu Cristina Beiten Liviu Leonte Oana Marina Mateescu Daniel Popa Cioanca Francesca Oana Fatu Lia Diaconescu Monica Nicolau Andrei Ivan Dana Iordache Teodora Stoica Norica Iordache Claudia Crisan Roxana Costache Anca Nicolaica Diana Jolobceastai Laura Olăroiu Ioana Lică Andreea Loghinas Mihaela Buca-Dabija Alexandra Dobrita Daniela Balan Ionescu Alexandra Ghican Ioana Dumitru Monica Albert Alina Tudor Amalia Paun Adriana Rusu Alexandru Soimu Diana Manea Iulia Maria Popa Ionut Hancu Corina Burlan Iulia Roseanu Serban T Ana Ciobanu Mihnea-Călin-Mihu Dragostin Ana Maria Oprițescu Adriana Alina Preda Alexandru Pricope Liana Kampl Ruxandra Ciobotaru Madalina Pavel Magda Chiriac Loredana Mocescu Florentina Claudia Moise Ramona Ovreiu Bellona Europa Cristina Manea Valentina Gheorghe Giani Nica Silvia Petre Ana Silvestru Carmen Mocanu Elena Crivascu Dumitra RÎȘnoveanu Dumitra RÎȘnoveanu Constantin Zaharia Laura Baganagiu Adriana Lepa Dana Robitu Adriana Batovici Mishu Vass Mihai Andrei Alin Nitu Legolas The First Of His Name Manuela Aldea Laura Filip Elisabeta Martac Alexandra Teodorescu Mariana Pavel George Caragea Alina Paraschiv Tony Stark Oleg Vidrascu Roxana Neacsu Simona Stan E C Nicoleta Tigau Cateluta Zaharia Popa Andreea Stefan Dumitru Coralia Stanciu Andreea Cuntan Marilena Iordache Adina Tița Laurentiu Dinu Eugenia Tudosie Andreea Udroiu Daniel Adrian Moise Oana Bulmez Mariana Băncescu Florina Iacob Raluca Chiscu Mihai Sarlea Iuliana Morlova Iuliana Morlova Corina Dragomir Cristina Caramatrac Cristina Caramatrac Laura Rizea Gabriela Chitu Ifrim Madalina Simona Fianu Catalina Slivca Rozalia Melania Boitor Florentina Ifrim Irina Gania Andi Daiszler Oana Adriana Suteu Zaharia Madalina Cristiana Vlad Constantin Bicu Crina Tescaru Andreea Gheorghita Iosep Iulia Georgeta Bora Paul Ghiuzan Roxana Rata Gabi Gatejoiu Olga Oltean Ioana Paun Norina Gavan Elena Berbecuț Andreea Francu Ianula Gioga M P Marius Manea Lavinia Monica Tomoiaga Andreia Georgeta Coman Liviu Nichie Diaconescu Ligia Nicolae Si Camelia Nichie Mihaela Marinescu Viorel Panaite Irina Borozan Mircea Spinoae Iepure Adela Dana Banciu Alexandru Stătescu Florin Bulhac Taissa Balogh Rocsandra Brinaru Prodan Simona Alexandra Ionela Ilinca Petrean Alexandra Ionut Corneanu Adela Iepure Andreea Ivan Sever Scarlat Ioana Boteanu Sandu Madalina Scarlett Onica Dana Iordache Diana Nasulea Loredana Atodiroaei Oana Ivan Claudia Pocsoara Constantin Popa Angel Ciprian Cormos Diana Raluca Constantin Gheorghe Daniel Hojda Andreea – Mihaela Saghin Zeița Băncescu Cosmin Ion Alexandra Ivancu Neamtu Simona Catana Tatiana Sebastian Androne-Nakanishi Paula Ioanes Colegi Colegi Emilia Mazararu Ileni Roxana Cristi Bicu Ercus Ionela Ioana Rusu Andrei Coman Laura Hobincu Alin Mihut Dorina-Maria Lupea Marga Vlasceanu Mircea Caba Oana Grosanu Vasile Balaban Radu Trifan Nicoleta Rotar Florin Grosanu Laura Recea Ioana Echim Ioana Petrea Linda Stanescu Roxana Petre Anca Munteanu Dragos P Andreea Tudoroiu Balios Magda Vlad Dima Keith Drury Gabriela Barbulescu Constantin Rotar Alina Manole Voica Dima Simona Gheorghiu Adina Toma Ruxandra Manea Radu Clapa Costina Vintilă Irina Lepadatu Sandra Frangeti Vieru Manuela Dana Dumitrescu Muraru Loredana Muraru Loredana Marinica Maftei Nicoleta Zarcu Elena Roxana Cora Guli Nicoleta Bizdrigheanu Cristiana Puia Diana Manea Roxana Balaci Carmen Mironov Georgeta Mardar Scriban Iuliana Soldanescu Petruneac Diana Costi Tica Elena Caramitru Anda Marin Livia Dragomir Corina Zuca Monica Zghibarcea Petronela Gagiu Gujba Doru Marin Georgiana Ursulet Popa Claudia Otilia Pako Attila Frasineanu Rodica-Vasilica Munteanu Cristina Mocanu Alina Cristina Mihalache Silviana Elisabeta Tanase Alexandra Mihaela Doinita Cristea Troy White Mihai Vaduva Dragos Marcu Mihaela Manolache Radu Rusen Liana Rotaru Puiu Mihail Sorin Stefan Moiceanu Nathan Williams Simon King Nata Nata Iulian Rotaru Sophia Drugan Madi Sorlescu Marcela Adriana Richard S Lewis Syed Islam Cristina Toma Luminita Mezin Carmen Anghel Adi Toader George Popescu-Orodel Dragos Ioan Jeni Rusu Ioana Aftanasiu Daniela Berechet Ancuta Fedeles Anca Dobra Florin Cristea Adriana Costache Mocan Ioana Nicolae Stefan Ciprian Aldescu Gheorghita Marioara Constantin Stirbu Costy Sofã®Lca Iercan Diana Sorin Ciobanescu Cosmin Croitoru Jacopo Stocco Liana Grigore Laura Novcic Victor Ciutacu Andreea Mate Claudia Jakab Andreia Maria Magdalena Hodorog Laci Bã¶Hm Elena Mihaila Roxy D Roxy Mina Busura Cris Tina Raluca Iliescu Gabriela Pacurar Adrian Sandu Dorina Enache Maria Calughin Valica Valisor Leontina Santa Simion Constantin Georgiana Ardeleanu Doru Barz Ciprian Buru Mihai Manole-Mic Ana Pop Alexandru Nanut Mari Mari Alex Eugen Bogdana Becheru Morik Simona Claudiu Sabau Ruxandra Girbea Traian Badea Anca Voinea Mandita Baias Dragos Chirita Silviu Ghiorghioni Raluca Vulpe Viorel Paun Anca Erena Oana Colacel Adriana Talos Costel Danculea Liviu Ruje Marius Rusu Claudia Constantinescu Constantinescu Viorel Codau Nicoleta Mihaela Elfride Bianca Pacurar Teodora Dumitrescu Baratosi Gavril Umberto Monaco Dan Stroe Cecil Robison Yu Ming Tu Theresa Siedler Mester Ezechiel Oana Popescu Emanuel Mellmer Valentin Pascu Ducu San Dillek Meneveli ȘEful Degara Eliza Lungu Mona Mocanasu Paul Cotor Pompiliu Constantin Scurtu Andu Andreea Pop Cristina Visan Morar Tina Nicoleta Dragomirescu Alexandra Vintu Carmen Sima Aly Gk Ionica Stoica Flori Onofrei Rocco Glieca Dan Paraschiv Roberta Albu Ghitun Simona Dan Popa Monica Flueras Ana Moisa Emanuela Beleiu Simona Eftimie Ibi Iancu Ana Maria Tudor Corina Despa Marian Stanescu Popovici T Cristina Nick Negrea Andrei Brazda Ioana Hasan Dan Dolghin Raluca Tomescu George Gavra Ana Maria Grigore Bogdan Tenea Flori Andronicescu Maria-Cristina Manu Dragos Petrovan Lavinia Nita Anaid Zaragiu Camelia Gramada Anisia Paun-Vrapciu Brindusa Tarnauceanu Lelia Ungureanu Gabi Voinea Samfescu Ciprian Ioana Ciucanu Aurel Paun Antonia Bilcu Razvan Preda Ionut Malinas Eugenia Cofaru Florentina Zarnovean Szabo Kinga Alin Zanfir Dumitrescu Daniela Daniel Gheorghe Kadhi Hussain Mihaela Lambert Mihai Carder Radu Costin Carmen Martin Cristina Stamate Dan Melinte Tiberiu-Horatiu Nace Zamfiroiu Sergiu Otilia Gheaus Remus Baias Vasi Hojda Beniamin Betuel Plesca Augustin Ciocan Nicoleta Mihaltan Diana Crangasu Georgiana Dumitru Ioana Cã®Lniceanu Alina Matei Alina Aanei Dana Crisan Alexandra Mazilu Toma Florica Popescu Dorin Draghici Elena Lucian Popescu Helge Baier Daniela Zaharia Elena Beganu Anca Badescu Vasile Jambu Iulia Lupas Marina Pã®Rvu Dan Sabau Catalin Georgescu Ungureanu Lidia George Ionut Nicolae Razvan Pirvulescu Mihai-George Buciu Claudia Puiu Speranta Munteanu Alexa Bruz Alexandra Radu Ilie Chincea Claudia Copadineanu Sere Ionut Sanda Kiss Dan Lolea Aurora Neagu Luminita Vlasceanu Silvia Lupu Marcello Giampietri Alisa-Andreea Oltean Mihai Alexandru Coca Michele Paglia Andreea Gabriela Gologan Lelia Cecalacean Silvia Bouros Bogdan Matesan Madalina Popa Marcs Duk Ela Pop Cristian Pariza Laurentiu Timofte Rodica Lupsa Georgiana Adamut Mariana Neli Bita – Odding Vasile Ciocoiu Magadan Badea Cosmin Antonel Tatucu Marius Tudor Alexandru Toma Loredana Fat Rata Florin Daniel Ciobanu Maria Zelca Sorin Radulescu Ruxandra Manea Bandila Roxana Gabi Rusu Mihai Sin Rob Stelten Oliviu Bendea Cioritanu Carmen Ana Visu Roatis Sergiu Simona Suciu Irina Guzu Alexandru Banica Irina Militaru Anna Maria Cristina Grigorescu Leontin Ionascu Emil Banu Cirstian Ion-Ionut Ladislau Csorba Antoaneta Nica Lucian Avdeev Adelina Cosma Daniela Maftei Alina Teianu-Cocioran Crina Lavinia Pop Cristina-Mihaela Ardelean Buhaianu Cristina Roxana Dragan Andrada Riga Adina Matei Marinescu Antonio George Alexandru Adrian Lupei Iulian Racoceanu Alina Martafoiu Raul Doroftei Cerasela Serban Adriana Gornea Claudiu Manta Mirela Popescu Gabriel Stroe Dragos Datcu Valentin Mangu Oana Punga Radu Aanei Alan Bennett Andreea Georgescu Farcas Dan Ruxandra Sfeatcu Bogdan Andrei Horia Achim Vitalie Brega Cristiana Canulescu Sorin Constantin Mihaela Brandusa Anca Minciu Octavian Badã©A Uwe Moltobene Cristina De Fries Ella Nistor Irina Ionescu Elisabeth Zwaan Iofcea Razvan Constantin Matthew Newell Cosmin Ilas Petrica Bradatian Beatrice Joger Ovidiu Toderita Cosmin Simeria Carmen Manda Raluca Ion Ramona Loredana Ghivnici Ramona Mariana Dan Gheorghe Razvan Alex Stefan De Pauw Ada Preda Anda Pop Cristian Spuza Blaga Paul Paula Opre Steff Mcloughlin Candi Sue Cartwright Zara Princes Paucescu Annamaria Bara Liviana Ivanescu Droncioiu Bianca Marcel Cozac Iulia Matei Mona-Lisa Irmilic Alina Ciocanea-Hristescu Patrik Petrican Cornelia Chitac Iuliana Radu Mariana Mitu Rodica Scorus Alberto Salsaman Brabete Claudiu Adriana Lupulescu Bogdan Tudor Daniela Barbu Andra Steliana Gherman Alexandra Busuioc Cristian Hoptiar Roxana Teodorescu Carmen-Grety Constantin Corina Suciu Paraschiv Cosmin Mircea Marzan Monica Pope Arda Yilmaz Daniela Scarlat Anca Anghelea Adriana Petrisor Udroiu Alina Alexandru Staicu Izabela Stavar Bianca Murariu Marin Alnitei Mirela Bolbotina Florin Florin Marian Lazar Andrei Branza Mariana Alexii Chirila Florin Peer Pressure Andrada Popa Diana Stefan Cosmina Matei Monica Iordache Lucian Catinel Dimulescu Marius Sindila Antoneta Ghiga Surdu Adina Andra Andra Farcas Cristina Ramona Bortnowschi Geanina Cardos Adina Gabriela Dedu Dan Coroiu Maria Diudea Cristian Fartan Claudia Grigori Sorana Sã®Rb Gentiana Donighevici Andrei Bacu Constantin Udriste Ypocymario Matt Denn Ionel Nita Emilia Calinoiu Elena Ghita Elena Andrei Dan Constantin Petre Cristian Batea Diana Petrovici Adrian Nica Vasile Dorca Branka Paicu Spencer Pickett Alina Camelia Ruxandra Stanculescu Daniel Ailenei Alina Vlad Anamaria Doncev Iulia Luminita Adrian Branescu Lorena Cernucan Roxana Baban Cristina Toma Sorin Istrate Amarie Bogdan Ana Ilie Monica Pantazi Dana Harsan Nicoleta Ghindaru Anamaria Falaus Gabriela Sugar Anelise Pitis Mariana Tiganus Diana Manta Bogdan Axinia Simona Rangu Jana Voiculescu Kaszta Crina Natalia Volohova Deliu Elena Iftime Andra Iliescu Verginia Curtuius Ioan Marin Maria Magherusan Mihaela Romanca Lapadat Diana Simona Spataru Roxana Pop Dragos Musat Laura Jigau Liviu Ungureanu Vidi Dani Isar Mihai Emil Alina Boboc Felecan Ana Florin Stroiescu Mioara Fechete Mihalache Iulian-Lucian Rock Barock Nico Suciu Theodor Stroescu Adi Banciu Gheorghe Todor Raluca Maier Monica Rodica Vancea Sorin Diac Raluca Bodea Carmen Costina Adela Beca Daniela Dobrescu Andreea Dru Mihaela Madalina Mitu Ruxandra Vasilescu Mihaela Rinciog Oana Stanciu Plan Bee Mircea Moldovan Alexandra Vlaic Mariana Arghire Petrina Petrescu Romeo Stavar Caius Cazan Cristian Popa Mari Alexa Popa Iulia Corina Mihai Lavinia Rascol Anca Radovici Lidia Lupu Cristina Besleaga Raluca Rusu Alina Doca Daniela Bulacu Mihaela Nitescu Mia Cristea Eliza Maria Cosmin Voinea Bunea Lacramioara Ela Manu Sanziana Sandu Melania Moldovan Vlad Obogeanu Liana Palera Laurentiu Stoica Cosmina Iancu Cosmin Maiorescu Tutila Oana Aurelian Cristea Iulia Munteanu Tomescu Iulian Radu Craciun Magda Dorobantu Giani Dumitrache Paula Simion Raluca Olsson Doroican Vlad Grigore Oana Daniela Adina Constantin Cirtog Iulian Ion Silviu Ilioiu Elena Manaila Alexandru Tica Paula Soare Dana Dumitrescu Jacques Guillard Gabriela Mutu Roxana Telespan Madalina Balas Radu Valentin Williams Rosan Claudia Opris George Catrina Ana Bratu Liviu Constandache Mihai Moldovanu Sergiu Negut Claudia Ionela Dorin Boerescu Claudiu Andrei Rusu Lidia Alexa Mihai Visoiu Valentin Littera Adriana Bulz Ana Pancea Marcel Cremene Ionut Valeanu Alexandrina Jijie Iulia Medesan Mihaela Verman Andreea Ratiu Daniela Dinu Andreea Anton Flavia Stan Luisa Apostol Emil Banu Simona Onuta Constantin Dragan Razvan Acsente Olga Simionescu Diana Crangasu Cristina Cretu Cristina Serban Gabriela Diana Craciun Adriana Puscas Cosmin Mateescu Andrei Biro Catalina Steriu Liana Alexandru Adela Mohanu Aurora Cristian Anamaria Nicola Cristina Toader Olivia Parescura Tincuta Apateanu Alexandru Nicolescu Adi Adriana Robert Florea Olga Simionescu Cristina Zaharia Claudia Ianchis Ioana Mateut Andreea Cionca Anghelof Daniela Ciupila Ioana Matei Catalin Tenita Alexandra Badanau Bogdan Gavan Laurentiu Nastasa Silvio Mihailescu Bianca Samfiroiu Claudiu Ghioc Elena Beganu Mihai Blendea Mihai Achim Cornel Vasile Roxana Constantinescu Flory Bunescu Ramona Gherghe Traian Ionescu Speranta Balasa Carmen Cauia Ionut Gorganeanu Laura Oancea Mihaela Mocanu-Gheorghiu Horia Petran Iulia Maries Florin Pop Nicoleta Oprisan Anca Dumitrescu Tara Duveanu Ancuta Andreea Borla Anna Gadiuta Croitoru Radu Viorel Paul Otetaru Octavia Ivona Andreea Radulescu Georgiana Bazaru Marta Stroescu Marinescu Elvira Doralina Lzr Ramona Giurgea Ionut Tecuceanu Carmen Solomon Iulia Iordache Ioana Ciocoi-Radulescu Adrian Andreias Teodor Szente Razvan Predescu Cristiana Croitoru Andra Ardeleanu George Catrina Anca Serbescu Dani Stanei Adrian Tugui Irina Nicolae Camelius Rusu Dana Albrich Alexandru Popa Cristian Pop Cupcea Anamaria Stroie Gabriela Dinu Lucia Cioara Ghioca Gabriela Anca Bodnariuk Ionut Grigorescu Corina Licea Diana Pop Daniel Enescu Dragos Chirita Dragos Tuta Mihaylov Catalina Balasoiu Oana Marginean Panturu Angelica Panturu Angelica George Barbu Alin Dospinescu Horia Hotaran Iulian Diaconu Razvan Popescu Bogdan Briceag Andrei Gradinaru Irina Morosanu Livia Stan Valentin Radu Badea Cosmin Mihai Baitanu Sonia Ardelean Constantin Udriste Costin Taracila Adrian Stavaru Laura Oprea Inge Abdulcair Cristina Cucuiu Ionita Dana Olariu Catalin Filip Roxana Proca Silviu Ionescu Johnelu Jb Mihaela Ionescu Mihaela Rosu Adrian Popescu George Oprea Mihail Brujban Oana Craioveanu Dan Miclea Alina Manole Iuliana Musat Mihaela Slade Sascha Flow Livia Barascu Razvan Papuc Liviu Ionescu Catalin Cioaba Cernea Dobra Adelina Sorin Vlad Radu Hasan Raduna Marian Irina Ciocan Stanescu Marius Banica Laurentiu Timofte Victor Apostol Ramona Ursu Radu Nedelcut Catalin Mares Ioana Marinescu Bogdan Surdu Catalin Trif Sanda Hristudor Liviu Marin Radu Barbu Auras Mihai Geambasu Roxana Acatrinei Sever Patrascioiu Carmen Mihaiu Dragos Dima Stefan Apateanu Razvan Cosmin Maria Ana-Maria Gabriela Kojecki Raluca Paraschiv Corina Matei Diana Voicu Theodora Mirea Cristina Andrei Heinz Lahni Raluca Ioana Rodica Piciorusi Simona Boehm Brad Mariana Liana Alexandru Ioana Cucu Florin Grozea Paul Balogh Cristina Stroescu Traian Radu Alex Nemes Laurentiu Tone Nicoleta Catrinescu Remus Tirlea Aniri Vocai Claudia Gheorghescu Ileana Busac Simona Vlad Sorin Ducaru Luana Ionascu Luiza Ciortan Alexandra Stefanescu Marius Valutanu Ruxandra Negrila Anca Termure Marcel Istina Irina Toma Adrian Grosu Marius Ionescu Paul-Ioan Kasprovschi Oana Zamfir Roxana Bucur Andreea Retea Iulian Ghinea Irina Anghel-Enescu Cristina Chinole Carmen Jurru Mihaela Rizea Daniela Ancuta Sarpe Monica Belitoiu Cristian Hossu Marius Herzog Carmen Gherca Radu Serbu Leon Grosu Cristina Saracu Horatiu Agafitei Camelia Sburlan Alina Preda Cristina Selu Andreea Retea Alexandra Popa Cristina Pecingine Elena Amza Ioana Alexandra Diana Stoica Ana-Maria Icatoiu Stoica Nicolae Munteanu Radu Ana-Maria Bloos Florin Duca Alina Brabete Cristina Mihaiu Madalina Stefan Gabriel Alexandru Diana Manta Andrada Elena Radu Aurora Vlasie Cristiana Toader Ioana Cristescu Radu Zlatianu Adina Clapa Cristian Manafu Alexandra Roata Madalin Stancu Anastasia Staicu Eugen Cucu Alexandru Zodieru Creola Pora Monica Neumorni Bogdan Andrei Olimpia Oancea Doina Savin Claudia Gheorghe Raluca Mateiu Vlad Andrus Silvia Nistor Carmen Kleininger Iordache Catalin Sandulache Alexandra Iancu Alexandra Pesamosca Alexandra Albu Chiru Andrei Ursu Andi Carlan Gabriela Sofia Tantar George Serban Florin Miron Denise Colban Mihaela Lupu Camelia Panait Paul Oprisan Adina Gabriela Dedu Irina Borozan Irina Borozan Bzz Adrian Mariana Pusok Tache Cristina Cosmin Galeriu Angela Tasca Dragos Radu Roxana Chirica Tudor Musat Rata Florin Oana Oan Dorin Boerescu Dana Harsan Bogdan Vasile Sorin Camner Razvan Anghel Cosmin Nastasa Andra Ignat Oana Si Atat Mihai Georgian Dan Varnav Raluca Lures Petruta Hintar Silviu Ispas Ramona Giurgea Rusu Bogdan Ramona Stafie Voichita Hornia Codruta Deloreanu Aurora Martin Valentin Tudor Allen Coliban Ciprian Onica Ionut Dogaru Vanina Botezatu Cabral Ibacka Crudu Dan Diana Crangasu Carmen Gherca Radu Serbu Leon Grosu Cristina Saracu Horatiu Agafitei Camelia Sburlan Alina Preda Cristina Selu Andreea Retea Alexandra Popa Cristina Pecingine Elena Amza Ioana Alexandra Diana Stoica Ana-Maria Icatoiu Stoica Nicolae Munteanu Radu Ana-Maria Bloos Florin Duca Alina Brabete Cristina Mihaiu Madalina Stefan Gabriel Alexandru Diana Manta Andrada Elena Radu Aurora Vlasie Cristiana Toader Ioana Cristescu Radu Zlatianu Adina Clapa Cristian Manafu Alexandra Roata Madalin Stancu Anastasia Staicu Eugen Cucu Alexandru Zodieru Creola Pora Monica Neumorni Bogdan Andrei Olimpia Oancea Doina Savin Claudia Gheorghe Raluca Mateiu Vlad Andrus Silvia Nistor Carmen Kleininger Iordache Catalin Sandulache Alexandra Iancu Alexandra Pesamosca Alexandra Albu Chiru Andrei Ursu Andi Carlan Gabriela Sofia Tantar George Serban Florin Miron Denise Colban Mihaela Lupu Camelia Panait Paul Oprisan Adina Gabriela Dedu Irina Borozan Irina Borozan Bzz Adrian Mariana Pusok Tache Cristina Cosmin Galeriu Angela Tasca Dragos Radu Roxana Chirica Tudor Musat Rata Florin Oana Oan Dorin Boerescu Dana Harsan Bogdan Vasile Sorin Camner Razvan Anghel Cosmin Nastasa Andra Ignat Oana Si Atat Mihai Georgian Dan Varnav Raluca Lures Petruta Hintar Silviu Ispas Ramona Giurgea Rusu Bogdan Ramona Stafie Voichita Hornia Codruta Deloreanu Aurora Martin Valentin Tudor Allen Coliban Ciprian Onica Ionut Dogaru Vanina Botezatu Cabral Ibacka Crudu Dan Diana Crangasu