EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2€ / lună
EN RO UKR

31 de Zile de Bine

31 de zile ale lunii. 31 de familii în nevoie. 31.000 de lei. Pentru 31 de sărbători o fărâmă mai liniștite. Pentru că fiecare zi e Zi de Bine!

Unde:

Cu cine:

-

Sunt milioane de români prinși într-o sărăcie atât de cruntă încât și-ar dori să anuleze Crăciunul. Sunt părinți în țara asta care nu au nici măcar 10 lei pentru a le cumpăra copiilor cadouri de Crăciun. „Câteva milioane de oameni e peste putințele noastre de a ajuta, dar ce-ar fi să ajutăm câte o persoană, câte o familie, în fiecare zi a lui Decembrie?”

31 de zile în decembrie – 31 de familii – 31.000 de lei – ăsta a fost planul inițial. Dar pentru că socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg, calculul nostru final a arătat altfel. Cu ajutorul a peste 600 de donatori și cu implicarea Camerei Notarilor Publici, companiei CGI și Grupului Gloriani, am reușit să strângem 90.000 de lei, pe care i-am împărțit în funcție de nevoile și urgențele fiecărui caz. Mulțumim pentru un Crăciun grozav!

Pentru oameni ca ei

Familia nr. 12/31. Anabella are 14 ani și se pregătește să studieze artele la liceu, Fratele ei are hidrocefalie. Și, cum se întâmplă în familiile cu un copil grav bolnav, mai toți banii se duc înspre terapii și tratamente. Mama muncește enorm și pentru visul fiicei și pentru viața fiului. Dar nu e ușor. Iar, de sărbători, povara financiară devine și mai apăsătoare… Cum ar fi ca de Crăciun să petrecem o zi cu un artist plastic local, care să ne sfătuiască ce materiale de calitate să cumpărăm pentru dosarul de admitere al Anei, precum și materiale de pictat care să-i ajungă ceva mai multă vreme?

17 decembrie a fost despre Andra. Ziua 17 din 31 de zile, toate de bine! Andra e foarte, foarte bună la fotbal și visează să primească de Crăciun – ați ghicit! – o pereche de ghete de fotbal din cele bune. Are un șut formidabil, driblează fantastic… ce mai, e grozavă și tocmai fiindcă e așa grozavă a fost recrutată de echipa de fotbal din vestul țării. Ea e din Vulcan, Brașov. Acasă au rămas doi frați, unul mai mare și unul mai mic. Mezinul suferă de autism sever și mai toți banii din casă se duc pe tratamente și terapii pentru Matei. Care-i planul de Crăciun pentru Andra: o zi cu ea, doar despre ea și, mai ales, la cumpărat de ghetele de fotbal mult visate. Că le merită din plin!

31 de Crăciunuri de Bine

Se spune că atunci când ceri, să ceri cu îndrăzneală. Ce se poate întâmpla mai rău decât să te refuze cineva? Și totuși, când am stabilit suma pe care vrem să o strângem pentru cele 31 de familii în nevoie, în #31DeZileDeBine, nu am cerut neapărat cu îndrăzneală. 

Pentru că… era final de an și presiunea financiară era cea mai mare acum, chiar dacă lumea e mai darnică. Pentru că… era final de an pandemic, din nou, pentru că era multă îngrijorare și incertitudine și toate s-au scumpit. Pentru că… era a doua cauză pe care o lansam în decembrie și a 13-a în an. Pentru că… am zis că 1.000 de lei pentru fiecare familie ar fi o sumă bună de strâns și dăruit pentru un Crăciun mai bând.

Da, ne-am temut! Ne-am temut că atâta pandemie, cu toate pe care le-a adus, e prea mult și pentru ținta noastră originală. Ne-am temut că oamenii sunt prea obosiți și prea secătuiți să putem strânge 31.000 de lei. Până la final, am învățat să nu ne mai îndoim de capacitatea comunității noastre și să îndrăznim! 

612 oameni, donatori persoane fizice, alături de angajații CGI, Camera Notarilor Publici București și grupul Gloriani, au venit alături de noi și împreună am strâns 90.000 de lei!

Cadourile au ajuns la beneficiari, cu unii dintre ei am și apucat să ne întâlnim față în față, cu ceilalți ne-au ajutat prietenii și voluntarii din teren. Iar banii „extra” i-am alocat cazurilor medicale și sociale cele mai grave. Mulțumim pentru 31 de Zile de Bine în care am ajutat 31 de familii să simtă cu adevărat ce înseamnă Crăciunul: generozitate, blândețe, sărbătoare. Jos pălăria în fața fiecăruia!

Vești și Povești
Sebastian Zabulică: Cu ce rămâi când îți pierzi vederea în doar 2 săptămâni
Despre Sebastian am aflat dintr-un articol de pe Libertatea. Tânăr, frumușel,...
Vești și Povești
Copilul obez la români – perspectiva medicului
Dr. Florin Ioan Bălănică este medic specializat în medicina stilului de viață,...
Alte Proiecte în desfășurare
2024
Cauți pe net dacă mai sunt persoane care fac ce faci tu, care gândesc ca tine. Poate ți-e rușine să vorbești cu mama sau cu vreun prieten. Poate nici nu știi cum să explici prin ce treci. Poate oricum nu te-ar lua nimeni în serios. Nu până nu devine grav. Și apoi, ce soluții sunt în România pentru adolescenții care suferă de tulburări alimentare?! Facem echipă cu specialiști, medici pediatri, psihiatri și psihologi și împreună dezvoltăm un program-pilot de recuperare.
2024
Ne-am obișnuit să separăm școala de viață. Să ne gândim la copii ca la niște vase care trebuie umplute cu informații. În realitate, vasele sunt deja pline, uneori cu experințe de care nu avem habar. Cum faci școală cu un copil flămând? Sau cu unul neglijat? Sau al cărui părinte e bolnav? Pentru că educația nu e doar despre educație, construim o comunitate în jurul Școlii nr. 36 din București, ca să fim sprijin real pentru elevi, părinți, profesori. Toți, împreună

Citește despre celelalte proiecte Zi de Bine și vezi cum poți contribui și tu.