EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2€ / lună
EN RO UKR

Grădina terapeutică

Cu o floare nu se face primăvară, dar cu câteva răsaduri bine alese și un loc amenajat special pentru ele poate să fie vară tot timpul anului pentru cei aproape 200 de pacienți internați în Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu din Bălăceanca.

Când:

Unde:

Cu cine:

-

Sănătatea psihică a românilor este, încă, un subiect pe care-l evităm. Îl evităm cu jenă sau chiar cu profundă rușine. E atât de vechi și de bine înfipt în ADN-ul nostru acest stigmat, încât ne desconsiderăm suferințele psihice și suferim în tăcere până când e prea târziu.

Dar, chiar și cu tabuul care însoțește boala psihică și care amână periculos diagnosticul, știm că, în România, 20% din populație suferă de boli psihice. 2 din 10 oameni! Plus cei de care nu știm, pentru că nici ei nu știu de ce se simt atât de rău, de ce le e viața atât de greu de dus și se tem sau se rușinează să meargă la psiholog sau psihiatru.

Pentru oamenii care s-au pierdut pe granița dintre realitate și vis, pentru oamenii care au pierdut bucuria de a trăi, de a se mișca, de a face doi pași în lumina soarelui, am făcut acest proiect. Pentru oamenii internați la Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu din Bălăceanca am construit un loc special care să îi ajute să-și dorească să iasă din izolarea cruntă în care îi ține boala – o grădină terapeutică!

Dacă în alte țări grădinile terapeutice sunt chiar obligatorii la spitalele de psihiatrie, unde oferă suport principal ca terapie ocupațională, în România însă, astfel de spații sunt o raritate, deși studiile indică beneficii clare – reducerea tensiunii arteriale și musculare, reducerea stresului și îmbunătățirea stării psihice chiar până la reducerea medicației.

Semințe de BINE

„Domnișoară, la noi nu se mai uită nimeni ca la niște oameni! Pentru noi nu mai e nimic afară!” – asta ne-au spus pacienții la prima vizită la spital. Acolo sunt internați aproximativ 200 de pacienți, mulți dintre ei cu internări recurente, pentru care spitalul a devenit „acasă”. Cei care vin aici suferă de boli psihice precum demență, depresie, schizofrenie, sau tulburări de personalitate. Dar înainte de toate sunt oameni, care înainte de debutul bolii trăiau o viață ca a noastră. Unii dintre ei sunt foști profesori, alții sunt oameni care au făcut lucruri extraordinare în viața lor, unii în continuare visează să ajungă pictori, iar un domn a ajuns la spital după ce i-a murit mama. Pur și simplu a înnebunit de durere și nu a mai putut face diferența între realitate și închipuire. Am făcut cunoștință cu toți, iar medicii ne-au spus cele mai impresionante povești.

Pentru a determina ce am putea face pentru a le arăta că sunt văzuți și că nu au fost uitați, am avut discuții cu conducerea spitalului, cu medicii psihiatri, cu asistenții sociali de acolo. Și deși cu o floare nu se face primăvară, cu câteva răsaduri bine alese și un loc amenajat pentru ele, poate să fie vară tot timpul pentru pacienții internați în Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu. Medicamentele țin sub control afecțiunea de care suferă, însă grădina terapeutică pe care am amenajat-o le oferă un ROST. Într-o lume în care nu-și mai găsesc locul, se vor simți din nou utili, mâinile lor vor produce ROD.

Cu cine?

„Știe cineva pe cineva care știe cum se face o seră?"

Așa a început colaborarea noastră, că doar nu vă imaginați că ne-am pricepe la ridicat sere. Era Iunie când am aruncat întrebarea pe Facebook. Câteva ore mai târziu primeam un telefon de la Cristi de la Microgreens. I-am povestit cu entuziasm și n-a mai trecut mult până când ne-am văzut la locul faptei.

Cristian Tudor, Vlad Zorzonel și Stelian Mustea sunt parteneri la Microgreens România și am avut ocazia să-i cunoaștem mai puțin la povești și mai mult la muncă. Au proiectat sera, au negociat sume, au negociat timp, au dat la lopată, au tras cabluri, au plantat răsaduri și au stins ultimii lumina de fiecare dată. Pro bono, pentru un domeniu deloc fancy – pacienții de dincolo de zidurile înalte.

Munca la Grădina terapeutică a fost coordonată de ei. Mulțumim!

Super temperaturi și Super voluntari

În primele zile ale lunii Iulie ne-am concentrat pe definitivarea planurilor și strângerea de fonduri. Când ne-am apropiat de suma necesară au intrat în pâine excavatorul și basculanta. Au făcut echipă bună împreună. După delimitarea zonei în care a fost amenajată sera, am adus pământ și am nivelat terenul. În săptămâna 20-26 Iulie au fost aduse la spital toate echipamentele necesare – de la instalația electrică până la cea de irigație. 

Ultima săptămână din lună a fost cea mai intensă. Vremea ucigătoare – cele mai călduroase zile ale anului. Nu degeaba-i spune lui Iulie Cuptor. Împreună cu prietenii de la Microgreens și voluntarii de la Bikers for Humanity am construit paturile de lucru, le-am pus folie, turbă și perlit. A fost ridicată structura metalică, acoperită cu folie, așezate ventilatoarele, instalațiile electrice și de irigare. Totodată, am fost amplasate foișoare de lemn, care să țină umbră tocmai în zile ca astea din luna lui Cuptor.

Deși foarte călduroasă, a fost cea mai faină săptămână din proiect. Pe bikeri, de obicei, îi auzi din depărtare și-ți vine să te dai deoparte. Zgomotul motoarelor lor te fascinează dar în același timp, filmele cu motocicliști tatuați și înspăimântători au lăsat urme în imaginația noastră. Etichete. La fel cum au și pacienții pentru care ridicăm grădina terapeutică. Dincolo de etichete însă, băieții de la Bikers for Humanity sunt o gașcă de-a dreptul spectaculoasă. Când e de muncă, nu-i mai oprești. Și când cele 50 de grade din seră îi toropesc, dau drumul la apă, se răcoresc și-o iau de la capăt. Guys, you rock!

Final touch!

Simțeam că lipsește ceva în tot cenușiul Spitalului. Lipsește culoarea. Și muzica. Un telefon… și Amina, Ana și Alex, studenți la Arhitectură își încarcă pensulele în mașină și se ocupă de aprovizionare. Se consultă întâi cu Gili, pacient al Spitalului de vreo… dintotdeauna parcă. Îi știe fiecare cotlon și fiecare gri. Și-a petrecut aici o viață, de pe vremea când, student fiind a suferit o traumă care l-a făcut ca, din când în când, realitatea și imaginația să se împletească așa de mult încât i-a fost greu să mai înțeleagă care ce e. Gili ar fi vrut să fie pictor. Până la expoziția la care visează, desenează pereții spitalului. Le-a fost ghid celor trei prieteni și pe 30 iulie, de la răsărit până la apus, au dat grădinii terapeutice culoare.

Ultima zi a lunii a fost cea a bucuriei împărțite. Era puțin după micul dejun și, pacienții, timizi – era cam multă lume după gustul lor, s-au retras în saloane. Când, deodată, s-a auzit pianul Cătălinei. Cătălina Chilimari. Corporatist. I-am spus cine-i va fi publicul și, fără ezitare, și-a luat partiturile și a venit. Sunetele i-au făcut întâi curioși. Apoi nerăbdători. Și, rând pe rând, s-au adunat în fața grădinii lor și s-au pus pe zâmbit. Bine, zâmbetul se poate să fi fost stârnit și de Iulia Violin. A fost o explozie de bucurie. Așa cum e și ea de altfel. A cântat cu bucurie, a cântat plină de viață, ca și cum ar fi fost la Ateneu.

Rând pe rând, pacienții au intrat în seră, au pus semințe. Mâinile lor răsucind pământul, concentrarea din momentele în care fiecare bob se așeza pe patul de cultură și apoi bucuria. Asta e imaginea pe care am luat-o în inima noastră de la Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu unde, împreună cu voi, cei care v-ați donat ziua de naștere, am construit în Iulie Grădina terapeutică. Vă mulțumim, prieteni!

GRĂDINA TERAPEUTICĂ
Pacienții Spitalului de Psihiatrie din Bălăceanca au primit în dar o seră cu răsaduri și plante
Pacienții Spitalului de Psihiatrie din Bălăceanca, Ilfov, au primit în dar o...
GRĂDINA TERAPEUTICĂ
De ziua ei, Melania Medeleanu face o Grădină terapeutică la Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu
Cu o floare nu se face primăvară dar cu câteva răsaduri bine alese și un loc...
Alte Proiecte în desfășurare
2024
Cauți pe net dacă mai sunt persoane care fac ce faci tu, care gândesc ca tine. Poate ți-e rușine să vorbești cu mama sau cu vreun prieten. Poate nici nu știi cum să explici prin ce treci. Poate oricum nu te-ar lua nimeni în serios. Nu până nu devine grav. Și apoi, ce soluții sunt în România pentru adolescenții care suferă de tulburări alimentare?! Facem echipă cu specialiști, medici pediatri, psihiatri și psihologi și împreună dezvoltăm un program-pilot de recuperare.
2024
Ne-am obișnuit să separăm școala de viață. Să ne gândim la copii ca la niște vase care trebuie umplute cu informații. În realitate, vasele sunt deja pline, uneori cu experințe de care nu avem habar. Cum faci școală cu un copil flămând? Sau cu unul neglijat? Sau al cărui părinte e bolnav? Pentru că educația nu e doar despre educație, construim o comunitate în jurul Școlii nr. 36 din București, ca să fim sprijin real pentru elevi, părinți, profesori. Toți, împreună

Citește despre celelalte proiecte Zi de Bine și vezi cum poți contribui și tu.

Pentru ce ați făcut pentru comunitățile voastre, numele vostru merită rostit!

SPONSORI GOLD

SPONSORI

DONATORI DE BINE

A A Adela Budulacu Adelina Mina Adelina Rotariu Adi Lungu Adina Papacostea Adrian Satnoianu Adriana Banu Adriana Dascal Adriana Gomeaja Adriana Lungu Alex Buta Alex Moise Alexandra Cantor Alexandra Maria Alexandra Nor Alexandru Negrei Alice Tiaru Alina Babolea Alina Mirica Alina Petrican Alina Radescu Alina Savu Amelia Gheorghiță Ana Constantin Ana Novic Ana Voicu Ana-Maria Anghel Ana-Maria Holeiciuc Anca Ganea Anca Onofras Andra Titeica Andreea Achim Andreea Banciu Andreea Calinescu Andreea Capatina Andreea Diaconescu Andreea Tomescu Andreea Zam Andrei Bratu Andrei Panici Andrei Puscoci Andutza Brad Angela Borsan Angelica Banu Anisoara Batovski As U. Av Av Bianca Simiinescu-Rimniceanu Bogdan Constantinescu Bogdan Rusu Carolina Vasile Catalin Postelnicu Catalina Cirstea Catalina Ionescu Catalina Paduraru Claudia Curici Claudiu Claudiu Corina Agarici Corina Banu Corina Hreninciuc Cosmin Voevodschi Cosmina Gaidamut Costin Cretulescu Crinela Pop Cristea Maria Cristian Andrei Cristian G. Cristian Gologan Cristian Himself Cristian Secosan Cristiana Petre Cristina A Cristina Curici Cristina Dunitru Cristina Popp Cristina Spataroaia Cristina Ung Dan Titus Dragos Dana Georgescu Dana Nae Popa Daniela Buda Daniela Mihailescu Daniela Mindrila Daniela-Maria Cădariu Danina Arsene Diana Brade Diana Ciurte Diana Cosmin Diana Crangasu Dorin Fratila Elena Cosma Eli Neicut Emanuel Dragusin Enis Ibraim Eu Eu Felicia Sova Florentina Iantuc Florin Bunget Florin George Popescu Florin Munteanu Gabriela Biea Gabriela Gocan Gabriela Stroe George-Daniel Neagu Georgiana Chitu Georgiana Sasu Gigi S Gina Butuc Horatiu Moldovan Ioana Matei Ioana Ursu Iolanda Ștefana Chiriac Ion Mitrut Ionela Rancu Ioniță Nicolae Ionut Balea Ionut Ilinca Irina Datcu Irina Radu Iulia Anghelescu Iulia Berariu Iulia Reaboi Iuliana Morlova Iuliana Neagu Janet R Jor Van Kline Julia Leferman Lacatus Ruxandra Laur Nicolescu Laura Cojocaru Laura Ivancioiu Laura Ursu Liana Terec Lidia Vlad Lila Maheropol Liliana Dumitrașcu Livia Abaseaca Loredana Constantin Loredana Vargolici Loredana Veltan Loredana Vlaicu Luisa Buzescu Luiza Ionescu Luiza Stefania Ionescu Luminita Postelnicu Luminita Tunsoiu Mara Erhan Maria Damian Marius Arteni Mihaela Iamandi Mihaela Niciu Mihaela Petrescu Mihai Gheorghe Mihai Ursu Mioara Calinescu Mioara Farcas Mioara Samoila Mirela Chirila Mirela Lachioiu Miruna Gheorghita Miruna Maria Monica Daniela Gaitanaru Monica Dinulescu Monica Gavrila Muscalu Laura Narcisa Aluas Nela Niciu Nicoleta Borza Oana Chitescu Oana Costea Oana Logigan Oana Pascu Octavian Moldoveanu Olivia Vereha Ovidiu Megheles Petre Irina Roxana Pielescu Inna Pod Creative Media Monica Podeanu Pod Creative Media Monica Podeanu Radu Erhan Rahela Petrescu Raluca Bicu Raluca Chiriac Raluca Filip Ramona Florea Ramona Ilitoi Razvan Dumitru Rolf Und Angelica Langer Roxana Cernea Roxana Rizescu Roxana T. Roxana Telespan Ruxandra Constantin Sabina Serbu Silvia &Amp; Rares Mrs Silvia Arcire Silvia E Silvia Morosanu Silviu Zafiu Simona Calaras Sinziana Chis Spanacozaurus Dex Stefana Miret Steluta Stefu Stephen Stead Tania Andrei Teodor Hreninciuc Vali Ș Veronica Stanciu Veronica Turlea Victor Ionescu Vlad Buciuman Vlad Lepadatu Vlad Marcu Vladimir Proca Bordescu Bradeanu Cernea Lehene Popescu Prisecaru Roseti Stan Strejescu Accesorii Par Mireasa Ade Georgiana Adela Georgia Adela Preda Adelina Cojocaru Adina Alunaru Adina Banu Adina Barbu Adina Gabriela Dedu Adri Adri Adrian Niculae Adrian Pacuraru Adriana Badanoiu Adriana Elena Adriana Grija Adriana Irimescu Adriana Lazarescu Adriana Lepa Adriana Liteanu Adriana Maria Adriana Paler Agatha Bejan Alexa Radu Alexandra Alice Alexandra Constantin Alexandra David Alexandra Mazilu Alexandra Toderita Alexandra Vasiac Alexandru Ciortan Alexandru Scurtu Alexandru Tica Ali Stanculescu Alin Predescu Alin Predescu Alina Alecu Alina Butnaru Alina Chirica Alina Coclisan Alina Dragan Alina Harabagiu Alina Iacob Alina Jurgensen Alina Loloiu Alina Mitrea Alina Motei Alina Negulescu Alina Novac Alina Oana Alina Uta Amalia Dragulescu Ana Baziliuc Ana Chirulescu Ana Karrenina Ana Maria Ana Maria Olaru Ana Parvulescu Ana Popa Ana Surdu Ana-Maria Blaga Anamaria Hancu Ana-Maria Neculai Anamaria Olos Anca Amariei Anca Dragomir Anca Gavaz Anca Irina Anca Mya Anca Nataly Anca Nichita Anca Paglesan Anca Radovici Anca Rotaru Anca Toma Anca-Georgia Ancuta-Diana Ancuta Iconaru Anda Banita Anda Pacurar Anda Vasi Andra Bardan Andra Elena Andra Madalina Andra Matis Andra Neagoe Andra Negrea Andra Parvan Andra Tanase Andreea Aniculesei Andreea Baricz Andreea Carneanu Andreea Dru Andreea Dru Andreea Elena Andreea Elena Andreea Georgescu Andreea Lehene Andreea Maidaniuc Andreea Monica Andreea Munteanu Andreea Musat Andreea Niculae Andreea Pst Andreea Pst Andreea Pupaza Andreea Ringanda Andreea Sandu Andreea Serban Andreea Stancu Andreea Surugiu Andreea Tenea Andreea Vasiliev Andreea Zamfirescu Andreea-Catrinel Petriceanu Andrei Ienei Andrei Ienei Andrei Maracineanu Andrei Militaru Andrei Niciu Andrei Pavel Andrei Szente Andrei Vilcan Andrei Zaharescu Andruta Ilie Anemarie Vlasceanu Angel Totir Angela Barabancea Angela Borsan Angelica Banu Anny Constantinescu Antoanela Moraru Aura Boldizsar Bentaru Cristina Bogdan Baractaru Bogdan Cretoiu Bogdan Dumitrache Bogdan Petroiu Bogdan Sacarea Bogdan Tzepelus Brindusa Delion Busuioc Cernica Catalina Sandu Camelia Chirondojan Camelia Stancu Camelius Rusu Carmen Calin Carmen Caraulan Carmen Enache Carmen I. Carmen Tudor Carp-Stefan Antoaneta Cerasela Morosanu Ciobanu Daniela Cismas Paula-Lucia Claudia Baciu Claudia Barbu Claudia Dragan Claudia Dragoescu-Nicolescu Claudia Dragoescu-Nicolescu Claudia Dragoescu-Nicolescu Claudia Funie Claudia Munteanu Claudiu Mihalache Codrin Tocut Constantinescu Rachel Constantinescu Rachel Copaceanu Adina Corina Agarici Corina Craciunescu Corina Georgescu Corina Ionescu Corina Sima Cornelia Boitos Cosmin Voinea Cosmina Codrean Crini Liƒu Cristian Moldovan Cristian Raducea Cristiana Nicu Cristiana Oprea Cristiana Serban Cristina Baraitaru Cristina Barnea Cristina Botezatu Cristina Caramizaru Cristina Chiorean Cristina Cozma Cristina Cozma Cristina Cozma Cristina Craciun Cristina Elena Boboc Cristina Georgiana Cristina Marinescu Cristina Mitu Cristina Motoc Cristina Tudor Cristina Zurini Csilla Gonzalez Cucu Laura Cunea Luxita Cutaru Alexandru Dafin Cristina Dan Stroe Dana Ursu Dana-Roxana Simion Daniela Alecsandru Daniela Oana Besliu Daniela Russu-Ionita Daniela Visinescu Daniela Zamfirescu Daria Badea Delia Cioc Delia Constantinescu Delia Kisfaludy Delia Teslici Denisa Beldean Denisa Elena Samek Denisa Oana Denisa Udrea Denise Colban Diana Cocarlea Diana Dedinoiu Diana Dinica Diana Kober Diana Panturu Diana Pavel Taylor Hone Diana Poleac Diana Pop Diana Segarceanu Diana Stefan Diana Tudor Doina Elena Doina Neagu Dorina Cosbuc Dorina Enache Dorobantu Irina Doroican Vlad Dragos Ion Dumitru Chiulan Ecaterina Slavescu Elena Musat Elena Petrescu Elena Raluca Eliza Ilie Eliza Rogalski Emilia Calinoiu Emilia Duta Felicia Sotir Florentin Simion Florentina Popescu Florin Trandafir Florina Badescu Florinel Chis Focsaneanu Vivi Gabriel Comorasu Gabriela Bratu Gabriela Condratov Gabriela Dragoe Gabriela Gocan Gabriela Mohai Gabriela Niculita Gabriela Pacurar Gabytza Ghenti Georgiana Adriana B Georgiana Alecu Georgiana Doroftei Georgiana Merdariu Georgiana Zeca Gina Costache Gina Florea Giorgiana Valu Girliste Monica Gojgar Mihaela Guraliuc Anca Huttner Andrei Stefan Heinz Lahni Horia Dutescu Horia Paroiu Ileana Constantinescu Ileana Gb Ileana Marginean Ileana Rijnita Ilie Chincea Ina Mihalcea-Simoiu Inga Mocanu Ioan Stefanoaia Ioana Aftanasiu Ioana Barbu Ioana Bondrila Ioana Cartarescu-Petrica Ioana Ciongariu Ioana Floares Ioana Ispas Ioana Niculescu Ioana Oancea Ioana Rijnetu Ioana Silistraru Ioana Ursu Iolanda Holicov Ionel Bogdan Ionela Barbuta Ionela Deca Ionut Cadar Ionut Zeca Iovanut Raoul Irina Carstina Irina Coman Irina Musunoi Irina Serpol Irina Toma Isobel Lucie Iudita Pelea Iulia Crisca Iulia Dragan Iulia Ilinca Iulia Lupas Iulian Condrea Iuliana Lificiu Iuliana Murgulet Janette Barzon Jo Elena Lacramioara Loghin Lacramioara Pascal Larisa Elena Larisa Lisita Larisa Tanase Laura Badea Laura Constantinescu Laura Diaconu Laura Jcb Laura Olaroiu Laura Sachelarie Laura Tomita Laurentia Mocanescu Laurentiu Sima Lavinia Voicu Lavinia Zoica Lelia Cecalacean Les Daniela Liana Acon Liana Alexandru Lidia Axente Lili Danila Liliana Brasov Liliana Dumitrache Liliana Nap Liliana Ungureanu Livia Barascu Livia Crica Liviu Bartha Loredana Maria Loredana Tomescu Loredana Von Buttlar Louise Balan Luca Silvia Luiza Condrat Luminita Spantulescu Madalina Bolboceanu Madalina Maddy Madalina Mihaela Stratula Madalina Rafa Madi Fakeme Malin Andrei Barbuceanu Manuela Butnaru Mara Coman Marcela Crisan-Ardeleanu Marcela Motoc Marga Cadar Vlasceanu Mari Eremia Maria Ferent Maria Konya Maria Magdalena Burghiu Maria Robu Maria Rusescu Jianu Maria Stanca Maria-Alexandra Stan Mariana Sapera Marieva Ionescu Marinela Leuca Marinela Simionescu Marius Butnaru Marius Daniel Mavi Mavi Meda Zara Mi Re La Mia Dragostin Mihaela Arhip Mihaela Butan Mihaela Dumitrescu Mihaela Durnescu Mihaela Gheorghiu Mihaela Ion Mihaela Madalina Mitu Mihaela Manoli Mihaela Mares Mihaela Mereanu Mihaela Predulescu Mihaela Prelipceanu Mihaela Truica Mihaela Ungureanu Mihaela Utvinianez Mihaela Utvinianez Mihai Botezatu Mihai Cirstea Mihai Dobrovolschi Mihai Gheorghe Mihai Goanta Mihai Gore Mihai Nicoleta Mihai Stanea Mihail Falcuta Mihaita Bariz Mihalcea Grigore Milena Istrate Mina Lucaciu Mircea Bugan Mirela Bonci Mirona Ghigeanu Mocan Ioana Moisa Nicoleta Mona Nicolaescu Moni Mol Monica Dumitrescu Monica Grecu Monica Jitariuc Monica Neumorni Monica Olariu Monica Sahlean Nae Catalin Narcisa Camarasoiu Nico Leta Nicole Ionescu Nicoleta Ghighilicea Nicoleta Oprisan Niko Trifan Noemi Ungur Nora Dinca Oana Catrangiu Oana Cazan Oana Colacel Oana Comanici Oana Cozma Oana Craciun Oana Damian Oana Floarea Oana Simene Oana Stanciu Oana Toma Oana Ursulet Oana Vasile Octavia Ivona Okapi White Otilia Miron Ovi Srb Patricia Niculau Paula Buse Paula Ionescu Paulina Mihaescu Perianu Emilia Madalina Petrica Gina Luciana Petrut Savin Popescu Darius Popescu Ionela Prata Vasile Preda Florentina Radu Barbu Ralu Mititelu Raluca Barbu Raluca Chetraru Raluca Iancu Raluca Karassi Raluca Pavlisan Raluca Popa Ramona Aparaschivei Ramona Bara Ramona Giurgea Ramona Radu Rezso Koszegi Rita Tihan Rodica Buta Roxana Andreea Roxana Constantinescu Roxana Dediu Roxana Dragus Roxana Grigoras Roxana Grigoras Roxana Ionela Roxana Petrescu Roxana Popa Roxana Seserman Roxana Sturza Roxane Compagne Roxy D Roxy Rozalia Span Ruxandra Jinga Ruxandra Jinga Ruxandra Manea Sanda Stanescu Se Iliescu Sebastian Olar Sebastian Voinea Sergiu Nicolae Brega Seritean Silviu Silvia Badica Silvia Morosanu Silvia Nistor Silviu Daniel Silviu Motrescu Simona Siegtu Simona Barbascu Simona Bordeanu Simona Deaconu Simona Lngu Simona Sav Sonia Nastase Sorin Ciobanescu Sorin Ichim Sorin Stan Sorina Podaru Stanov Dana Stefan Stefan Stefania Culidiuc Stefania Duminica Teo Pop Teodora Breban Teodora Porcisanu Tereza Rincea Theodora Mirea Theresa Siedler Tiron Ramona Tiziana Gagiu Toma Florentina Toni Bunaiasu Udrea Mihai V Victoria Nicola Valentin Buliga Valentina Crisan Valentina Teodor Valeriu Bratu Vasilachi Diana Vasile Voiculescu Iulian Viorel Voicu Viorica Gheorghe Viorica Grig Vladimir Gheorghe Vladu Bogdan Zobi Schrotter Zuleanu Mihaela Letitia Suciu Dana Afetelor Venera Vlad Marcela Nasaudean Valerian Iacob Monique Serban Victor Padurari Chasovschi Carmen George Mandrusan Adina Dadalica Anuta Iuga Gabriela Sopon Acatrinei Laura Rotaru Catalina Benchea Indrei Lavinia Molnar Vlad Petreanu Ana Maria V Corina Marinela Pop Mirela Dobroiu Emi Althamer Kadhi Hussain Narcis Hogea Gabriela Blumenfeld Despina Saghin Nora Dincas Ana Roxana Nicolae Enache Codruta Petronela Bouaru Sanda Nicola Sauciuc Irina Vla Sorina Dragoi Alexandra Anghel Stoica Simona Mocanu Alina Cristina Vlaicu Gheorghe Ene Cristina Alexandra Mihalache Silviana Elisabeta Maxim Cristina Daniela Iordache Carmen Alexandra Anghel Mateescu Larisa Claudia Paunescu Ioana Galatanu Cristina Elena Panait Andra Zaharia Adela Maria Dancu Adelina Nastase Adina Cherichet Adina Gabriela Dedu Adriana Trocea Agatha Bejan Alexandra Popa Alexandra Radu Alexandra Raileanu Alexandru Stanciu Alina Aanei Alina Manea Alina Stan Alina Zechiu Alma Andrei Anastasia Staicu Anca Badau Campan Anca Lacatus Anca Maftei Anca Ungureanu Ancuta Coman Andra Ardeleanu Andreea Andrasi Andreea Covaleov Andreea Deea Andreea Lataretu Andreea Matei Andreea Nesu Andreea Ringanda Andreea Vaeni Andrei Gandrobur Andrei Sendroiu Andrei Visan Aneta Feldman Angela Borsan Angela Fratean Atena Mitucas Aurel Buculei Aurelia Aurelia Bianca Circa Bogdan Molesag Catalina Dumitrescu Camelia Alina Camelia Chirondojan Camelia Marieta Baba Camelia Tarlea Carmen Baciu Carmen Balescu Carmen Elena Carmen Ravon Catalina Rosca Catrina Stanciu Claudia Toma Claudiu Sofron Codruta Petronela Bouaru Corina Agarici Corina Fimniu Corina Trif Cosmina Bucur Cristiana Petcu Cristina Bidalach Cristina Chiorean Cristina Mihalcea Dan Suciu Daniela Gogu Daniela Gogu Daniela Iosipov David Andrea Delia Albinaru Denisa Oana Denise Colban Diana Budeanu Diana Cocarlea Diana Kober Diana Muresan Diana Zamfir Dumitru Serban Elena Beganu Elena Cristina Sirbu Emil Mailat Emilia Isculescu Emily Sandy Emmanuela Sufaru Endora Rapeanu Florentina Miron Gabriel Dragne Gabriela Stolnicianu George Flutur Ghenadie Dumanov Gratiela Oancea Helga Paulger Ioana Alexandra Ioana Calniceanu Ioana Felicia Ioana Pasculet Irina Militaru Iulia Firinca Iulia Lupas Iuliana Cristina P Larisa Gabriela Avram Laura Ionescu Laura Iuja Laura Oprea Liana Grigore Lidia Alexa Lucia Gurbanescu Madalina Dumitru Madalina Puscas-Craciun Madalina Tasu Magda Ilinca Malina Virtejanu Maria Ana-Maria Maria Diaconu Maria Ghetea Mariana Mitu Marius Pop Melania Moldovan Meriam Meriam Mihaela Cn Mihaela Ropota Mihaela Spiridon Mihai Copaciu Mihai Stanea Mihaita Bariz Mircea Cristian Gruia Mocan Ioana Monica Althamer Monica Olariu Narcisa Aluas Natalia Rata Nicolache Elena Nicole Brunel Oana Darie Oana Marin Oana Oc Oana Sindie Oana Tiron Olivia Capatina Olivia Codrean Necula Panturu Angelica Radoi Mihaela Radu Baciu Raluca Fedeles Raluca Goicea Raluca Lupu Raluca Stavrositu Ramona Maria Rata Florin Rodica Irina Rox Oila-Dorobantu Roxana Seserman Ruxandra Neagu Ruxandra Negrila Ruxy Fuxy Sanda Buciuman Sergiu Nicolae Brega Silvia Coman Silvia Rizea Simina Radescu Simona Radu Simona-Florentina Pruteanu Sorana PaIgoi Sorina Nedelcu Stefan Frangulea Stela Nadoleanu Stoian Lili V Victoria Nicola Valentin Petra Veronica Stanciu Victorita Tudosie Viorica C. Drinca Vitt Dania Vlad Stefanescu