EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2€ / lună
EN RO UKR

La Un Loc – hub comunitar

Știți cu toții nevoia, o avem în fibră: nevoia de apartenență. De a ne găsi un loc în care ne regăsim. În Octombrie am făcut un hub comunitar, la Brașov. Un loc în care oamenii să vină #LaUnLoc, fiecare cu ce are: unii cu trebuințe, alții cu soluții, toți cu încredere.

Unde:

Dacă e ceva ce ne unește dincolo de problemele vremurilor pe care le trăim e nevoia de apartenență. De a găsi un loc în care ne regăsim. Sentimentul de apartenență scoate din noi încredere, solidaritate, generozitate. Iar sentimentul ăsta are o casă a lui. Un hub comunitar, un pavilion mobil, modular și demontabil pe care l-am făcut la Brașov. Un loc în care oamenii să vină #LaUnLoc, fiecare cu ce are: unii cu trebuințe, alții cu soluții. Aici se vor întâmpla minunății pentru comunitate, organizate de Fundația Comunitară Brașov.

Play Video

Un Hub cum altul nu-i!

În toamna asta, unii au sculptat dovleci, dar noi, la Zi de Bine, am dus meșteșugăritul unde nu l-a mai dus niciodată o echipă de fete. După ce am transformat autobuze, microbuze, am renovat o secție întreagă dintr-un spital, am ridicat o grădină terapeutică, ne-am pus pe visat la un pavilion mobil, modular și demontabil, așa cum numai pe-afară am văzut noi. Ne-am așezat la masă cu prietenii de la NOD Makerspace și repede s-au încropit schițele și planul de bătaie.

Am știut de la început ce vrem – o construcție inedită pentru România, care să se mândrească cu un spațiu închis, static, dar și cu gradene mobile – delicios decorate cu plante perene – care se pot aranja astfel încât să formeze o zonă de amfiteatru în aer liber, unde să îți facă mare plăcere să te întâlnești cu toți ai tăi. Pentru asta, s-a muncit zdravăn câteva luni de zile, timp în care aparatul de sudură a fost vedetă.

Laura Popeea, director executiv FCB.

„Poți să visezi, să creezi, să proiectezi și să construiești cel mai frumos loc din lume, dar e nevoie de oameni pentru ca visul acesta să devină realitate,” zicea Walt Disney și mare dreptate avea. Ne-am bazat pe mulți oameni de Bine ca niște fierătanii să prindă viață când sunt puse împreună ca într-un puzzle imens – pe prietenii de la NOD Makerspacte, pe Omul bun care ne-a dus cu platforma de 9 metri până în cartierul Coresi din Brașov. Sau culorile care au prins viață într-o dimineață de octombrie fără culori. Cornel Cristea aka Ortaku, a trecut cu spray-urile pe acolo și pavilionul n-a mai fost la fel. A fost ce trebe!

Pentru Fundația Comunitară Brașov

Fundația Comunitară Brașov, parte dintr-o mișcare națională alături de alte 18 fundații comunitare din țară, are misiunea de a crea punți între nevoile și resursele locale și de a acționa ca un catalizator pentru o comunitate mai unită, mai generoasă și mai solidară. În activitatea de 6 ani a Fundației, au finanțat și mentorat 167 de proiecte comunitare, prin mobilizarea donatorilor corporate, a celor individuali și a persoanelor resursă din comunitate. 

În primul astfel de hub – un pavilion mobil, modular și demontabil – se vor întâmpla tot felul de minunății organizate de Fundația Comunitară Brașov. Poate fi loc de întâlnire de pici sau seniori, spatiu de expoziții ori activități educaționale sau terapeutice. Poate fi transformat în amfiteatru în aer liber sau loc de ciocnit un pahar cu prietenii. Un loc de întâlnire în siguranță, chiar și în vremuri de pandemie!

Zi de Bine ne-a făcut o mare bucurie și a investit în comunitatea brașoveană prin faptul că ne-a donat acest pavilion modular unde vom găzdui activități și evenimente ale ONG-urilor, școlilor și grupurilor de inițiativă. Ideea de Hub comunitar ni se potrivește mănușă și ne dorim să îi avem alături pe brașoveni într-un spațiu urban în care ideile apar, se caută și se găsesc soluții la probleme locale și împreună le facem să prindă viață, mai ales în domeniul educației, dar nu numai.

Laura Popeea, director executiv FCB

Vești și Povești
Sebastian Zabulică: Cu ce rămâi când îți pierzi vederea în doar 2 săptămâni
Despre Sebastian am aflat dintr-un articol de pe Libertatea. Tânăr, frumușel,...
Vești și Povești
Copilul obez la români – perspectiva medicului
Dr. Florin Ioan Bălănică este medic specializat în medicina stilului de viață,...
Alte Proiecte în desfășurare
2024
Ne-am obișnuit să separăm școala de viață. Să ne gândim la copii ca la niște vase care trebuie umplute cu informații. În realitate, vasele sunt deja pline, uneori cu experințe de care nu avem habar. Cum faci școală cu un copil flămând? Sau cu unul neglijat? Sau al cărui părinte e bolnav? Pentru că educația nu e doar despre educație, construim o comunitate în jurul Școlii nr. 36 din București, ca să fim sprijin real pentru elevi, părinți, profesori. Toți, împreună
2024
NEpierdute e promisiunea noastră că punem într-un cufăr, la Centrul Comunitar Zi de BINE, toate cele pe care oricare dintre noi riscăm să le pierdem după o vârstă - cheful de viață, prieteniile, direcția zilei, mobilitatea, capacitatea de învățare, sănătatea. Un proiect pentru starea de BINE a seniorilor noștri.

Citește despre celelalte proiecte Zi de Bine și vezi cum poți contribui și tu.

Pentru ce ați făcut pentru această comunitate, numele vostru merită rostit!

PARTENERI STRATEGICI