EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2€ / lună
EN RO UKR

SCUT PENTRU UCRAINA

În martie, la ZDB Moldova vom amenaja un spațiu de joacă pentru copii și câteva spații de relaxare pentru adulți într-unul din centrele de refugiați din Iași.

Când:

Unde:

Frică, lacrimi, dezorientare, tristețe, neîncredere… asta am văzut în ochii ucrainenilor fugiți din calea războiului. Dintre ei, zeci de mii de copii. Cu toții merită un strop de siguranță și de normalitate până se pun pe picioare. Așa că, la ZDB Moldova, ne-am gândit ce putem face dincolo de ajutoarele de urgență pe care le-am oferit în primă fază – 2 convoaie cu echipamente medicale și medicamente și 6 camioane cu 20 de tone de ajutoare: apă, alimente, pături, kituri de igienă pentru copii și femei, suplimente și multe, multe altele. Ne-am gândit la mamele și bunicile care merită mai mult decât să își petreacă niște luni de zile lipite de o saltea, discutând în șoaptă să nu le audă copiii, zâmbind incert când ar avea nevoie să plângă. Iar copiii… copiii lor merită jucării care seamănă cu ale lor, cele lăsate acasă… și toboganuri care strâng râsete și voioșie și jocuri care nu dau voie tristeții să se adune. Vrem neapărat să facem și asta pentru ei!

„Dopomoha”. Nu știm ucraineană, dar înțelegem „Dopomoha”. Înțelegem cu fiecare celulă a inimii și minții, deopotrivă, căci „Dopomoha” e „Ajutor”. Gest cu gest, donație cu donație, ridicăm împreună #ScutpentruUcraina!

Așa că, împreună cu Asociația ParentIS si prietenii de la biroul de arhitectură A+noima am amenajat un spațiu de joacă pentru copii, o cameră media pentru copiii mai mari și pentru adolescenți, care să poată evada câte 2-3 ore în fața unui film fantastic sau, pur și simplu, să aibă un loc al lor în toată aglomerația și câteva spații de relaxare pentru adulți. Totul se întâmplă într-unul din centrele de refugiați din Iași, unde administrația locală, inspectoratul pentru situații de urgență și societatea civilă și-au dat mâna să facă fiecare ce poate mai bine pentru a face dintr-o clădire de birouri un loc primitor pentru cei fugiți din calea războiului.

0
Numărul
total de
proiecte
0
Numărul total
de comunități
ajutate
0
Numărul
total de
donatori
0 mil
Valoarea
totală
aproiectelor
ZI CU ZÂMBET
Zâmbetul copiilor, îngrijit de Asociația Zi de BINE
1.800 de copii din mediul rural vor putea beneficia de consultații și...
LA MASĂ CU MINE
„La masă cu mine”, un program de nutriție și sport pentru copiii cu tulburări alimentare
Asociația Zi de Bine demarează în perioada iulie – decembrie 2023, un...
Alte Proiecte în desfășurare
Septembrie
2023
În septembrie, sunăm clopoțețul și începem noul an școlar cu #chimiaBINELUI, un laborator pentru experimente de chimie și fizică la Școala Gimnazială nr. 1 din Curcani, jud. Călărași, unde o echipă de profesori pregătește deja școala viitorului.
Noiembrie
2022
O pădure de mesteceni. O pădure de aducere aminte și de iubire. Plantează și tu un copac în memoria cuiva drag și du astfel povestea mai departe. În București, Oradea, Constanța, Brașov, Lugoj.

Citește despre celelalte proiecte Zi de Bine și vezi cum poți contribui și tu.