„Dragă LEGO,”

Cam așa și-a început dr. Jon Sutton, psiholog și redactorul-șef The Psychologist, ceea ce nu poate fi interpretat decât ca o mărturisire/scrisoare de dragoste pentru faimoasele jucării LEGO.
În realitate, articolul său face o trecere în revistă a multiplelor motive pentru care psihologii nu iubesc binecunoscutele cărămizi colorate doar acasă, în joaca cu proprii copii, ci și la birou unde devin adevărați constructori de comportamente sociale pozitive la copiii care au nevoie de ajutor sau de un alt tip de educație pentru dezvoltarea sinelui.
Printre cele mai importante aspecte ale jocului cu piesele LEGO este faptul că îi învață pe cei mici să urmeze instrucțiuni și să construiască ordine din haos, după care să transforme ordinea în rodul propriei imaginații, adăugând alte și alte piese de LEGO, făcând conexiuni, descoperind posibilități noi, construind povești și lumi proprii identității personale. Pentru că dacă nu știați, toate piesele LEGO se potrivesc între ele, chiar și între primele seturi din anii 1940 și cele mai recente.
Printre alți entuziaști ai exercițiilor cu piese LEGO se numără și Gina Gomez, cercetător și psiholog la Universitatea Cambridge. „Cred că îi poate ajuta pe copii cu diverse dificultăți – anxietate, stimă de sine, bullying etc., dar și pentru exprimarea sentimentelor și dorințelor, similar cu terapia prin artă. Acasă, i-ar putea ajuta pe părinți, în special pe tați, să interacționeze într-un mod pozitiv cu cei mici. LEGO e o jucărie așa de creativă încât aplicațiile în psihologie și educație sunt foarte diverse,” crede ea. Iar compania, prin Institutul de Învățare LEGO, investește semnificativ în cercetare la nivel înalt în domeniul educației și al jocului educațional.
Ce am descoperit noi din proprie experiență e că există și oameni care se lipesc de tine cum se lipesc piesele de LEGO între ele și nu mică ne-a fost mirarea că tocmai echipa Brick Depot – Magazin Certificat LEGO este formată din astfel de oameni. Brick Depot ne-a susținut cauzele lună de lună, iar în Octombrie scot la licitație o măsuță LEGO specială pentru joacă și asamblare. Ce fel mai bun de a susține un proiect de educație alternativă cum este #EduBuzz?
Licitația se desfășoară în perioada 13 – 20 octombrie, pe pagina deFacebook a Brick Depot. Regulamentul întreg se găsește aici: https://bit.ly/3dloFdS, dar ce trebuie să știți este că licitația începe de la 100 de lei și se licitează prin comentarii la postarea însoțită de imaginea cu măsuța. Persoana care a licitat suma cea mai mare câștigă licitația și ne ajută să încheiem acest proiect prin care recuperăm un autobuz dezafectat și îl transformăm într-un hub educațional pentru 400 de copii din satul Augustin.