BookTruck

Biblioteca pe roți BookTruck, la Cluj

Data: 27.07.2021    Sursa:  https://bit.ly/3yfbGE6

O dubă obișnuită a fost transformată de două asociații din România în bibliotecă pe roți. Aceasta circulă prin țară și se oprește în localitățile în care nu există biblioteci.

BookTruck

O bibliotecă pe roți, centru de interes pentru copiii din Cluj. Margareta Nistor s-a alăturat proiectului

Data: 27.07.2021    Sursa:  https://bit.ly/3iclj0L

Un proiect generos a animat toată suflarea unei comune din judeţul Cluj: o bibliotecă pe roţi a devenit centrul de interes al copiilor dornici să redescopere universul lecturii.

Zid de BINE

„ZID de BINE - Inițiativă emoționantă pentru copiii din spitale” – ProTV

Data: 06.07.2021    Sursa:  https://bit.ly/3vTHE78

Iulia Ionescu a realizat un reportaj pentru Știrile ProTV în care a prezentat Zid De Bine – proiectul demarat de Asociația Zi de Bine în luna iunie 2020, pentru copiii internați la Spitalul Clinic de Urgență Grigore Alexandrescu și INSMC "Alessandrescu-Rusescu".

#Scutpentruspitale

TVR despre Unitatea Suport Medical Bucureștii Noi

Data: 01.07.2021    Sursa:  https://bit.ly/3vXPJb0

În Aprilie, Zi de BINE s-a alăturat proiectului inițiat de Auchan și Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), pentru a amenaja UNITĂȚILE DE SUPORT MEDICAL București si Cluj.

CURĂȚENIE ȘI CULOARE la INSMC

Proiectul anului la Zi de Bine

Data: 10.06.2021    Sursa:  https://bit.ly/3ix5en0

Un material din culisele inaugurării noii secții renovare și reutilate cu sprijinul Asociatia ZI de BINE la INSMC "Alessandrescu-Rusescu".

CURĂȚENIE ȘI CULOARE la INSMC

Asociația Zi de Bine renovează o secție de pediatrie

Data: 08.06.2021    Sursa:  https://bit.ly/2Vqt8qL

O secție cenușie dintr-un spital de copii din Capitală a devenit un loc primitor, cu aparatură la standarde moderne, unde micilor pacienți le va fi mai ușor să treacă peste boală.

CURĂȚENIE ȘI CULOARE la INSMC

Încă o secție a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului renovată din donații

Data: 07.06.2021    Sursa:  https://bit.ly/3pTBD8M

O secție de pediatrie a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului a fost complet renovată din donații și sponsorizări. De această dată, Asociația Zi de Bine s-a implicat în proiect.

Ochii care nu se uita

Andreea Marinescu și Virgil Ianțu, experiment fără vedere

Data: 29.05.2021    Sursa:  https://bit.ly/34z9ytI

Andreea Marinescu și Virgil Ianțu au povestit „La Măruță” despre proiectul #OchiiCareNuSeUită și despre provocarea primită din partea Asociației Zi de Bine.

Ochii care nu se uita

Oamenii care văd cu sufletul

Data: 23.05.2021    Sursa:  https://bit.ly/3ySiqbN

Nouă persoane publice au acceptat provocarea Asociației Zi de Bine și pentru câteva ore au trăit în pielea unui nevăzător, care încearcă să se descurce prin București, doar cu ajutorul unui baston.

EduBuzz

Autobuz vechi, transformat în spațiu de studiu școlar

Data: 16.11.2020    Sursa:  https://bit.ly/3fm0e2j

Asociația Zi de Bine susține doi învăţători dintr-un sat din Braşov care vor să transforme un autobuz scos din circulație într-un spațiu educaţional, pentru elevii din localitate.

Clasa din curtea școlii

O școală mai veselă, cu clase în aer liber, la Bucșoaia

Data: 22.10.2020    Sursa:  https://bit.ly/3hVZSkJ

”Clasa din curtea școlii” este unul dintre visurile devenite realitate, spune Simona Covrig (foto), profesoară de matematică. Lucrările de amenajare au fost demarate la începutul lunii septembrie, după ce școala a aplicat și a fost selectată într-un proiect lansat de Asociația ”Life Education for All”, în parteneriat cu Asociația ”Zi de Bine”.

EduBuzz

Asociația Zi de Bine reabilitează un autobuz scos din circulație și îl transformă într-un spațiu educațional

Data: 01.10.2020    Sursa:  https://bit.ly/3ugGn92

În luna octombrie, Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine susțin Edubuzz, un proiect menit să le ofere copiilor din comuna Augustin, județul Brașov, un spațiu educațional inedit.

Microdus

Două asociaţii caritabile străbat satele: copiii fac primul duș din viața lor

Data: 26.08.2020    Sursa:  https://bit.ly/3oU0vg4

La sfârşit de vară, Asociaţia Zi de Bine şi Fundaţia Bethany Iaşi au pus pe roate operaţiunea Microduşul. Un microbuz echipat cu o cabină de duş, chiuvetă, toaletă şi boiler cutreieră satele şi opreşte în curtea şcolilor conectate la reţeaua de apă.

Microdus

Reacția unui copil când face prima dată duș cu apă caldă

Data: 24.08.2020    Sursa:  https://bit.ly/2TnLozW

În aceste zile, 500 de copii din mediul rural din Iași învață regulile de igienă. Un micro-duș, adică o cabină de dus pe roti, a pornit într-o caranava prin satele din județul Iași.

Gradina terapeutica

Pacienții Spitalului de Psihiatrie din Bălăceanca au primit în dar o seră cu răsaduri și plante

Data: 31.07.2020    Sursa:  https://bit.ly/3hPTOdD

Pacienții Spitalului de Psihiatrie din Bălăceanca, Ilfov, au primit în dar o seră cu răsaduri și plante. Îi va ajuta la terapie, le va da o preocupare și îi va relaxa. În alte țări, astfel de spații sunt obligatorii în curțile spitalelor de psihiatrie. La noi, sera a fost construită de voluntari, cu bani din donații.

Gradina terapeutica

De ziua ei, Melania Medeleanu face o Grădină terapeutică la Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu

Data: 17.07.2020    Sursa:  https://bit.ly/3yMWrTF

Cu o floare nu se face primăvară dar cu câteva răsaduri bine alese și un loc amenajat special pentru ele poate să fie vară tot timpul anului pentru cei aproape 200 de pacienți internați în Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu.

Zid de BINE

Spitalul Grigore Alexandrescu are primul Zid de Bine

Data: 08.07.2020    Sursa:  https://bit.ly/3fHhldZ

Prima pictură murală în curtea unui spital pediatric a fost finalizată. Cu ajutorul donatorilor, 250 mp de zid cenușiu au prins culoare și un supererou și-a făcut apariția la geamul copiilor internați.

Casuta Blondie

Numai de bine despre Căsuța Blondie, la ProTV

Data: 23.06.2020    Sursa:  https://bit.ly/3oauose

Melania Medeleanu, fondatoarea Asociației Zi de Bine, si Adelina Toncean, fondatoarea Asociației Blondie, povestesc la emisiunea Vorbește Lumea despre Căsuța Blondie, proiect care a convins mii de oameni să doneze. Căsuța a fost inaugurată în 31 martie 2020.

#Scutpentruspitale

„Pentru alții: Un scut din oameni buni în jurul spitalelor” - DOR

Data: 27.03.2020    Sursa:  https://bit.ly/3obuBLy

Fotoreportaj realizat de Bogdan Dincă pentru Decât o Revistă, despre eforturile pe care Asociația Zi de Bine le face în cadrul proiectului #ScutPentruSpitale, prin care a strâns fonduri și a dotat spitalele românești cu echipamente cruciale în perioada de debut a pandemiei.

Casuta Blondie

Asociația Zi de Bine debutează cu proiectul Căsuța Blondie, la Gândul LIVE

Data: 06.03.2020    Sursa:  https://bit.ly/3y78ef6

Melania Medeleanu, fondatoarea Asociației Zi de Bine, a povestit pentru Gândul Live cum s-a născut proiectul Zi de Bine, menit să ajute 12 cauze sociale, una pentru fiecare lună a anului, și care este cauza de debut a asociației – Căsuța Blondie.

 

Abonare newsletter

Zi de zi adunăm povești, idei și inițiative pline de speranță și le punem într-un Jurnal de Bineri, care ajunge la voi în fiecare vineri, la țanc pentru un vibe pozitiv de weekend. Plus că aflați primii când mai lansăm un nou episod din podcastul Zi de Bine! Așa că abonați-vă și voi la newsletter!