LEGO – jucării de Bine

Dacă se poate găsi un simbol echivalent al fericirii de copil, cu siguranță LEGO e în top. Piesele colorate care se potrivesc încă din anul 1958 până în ziua de azi sunt cunoscute și pentru cooperare și joaca/munca în echipă. Brick Depot | Magazine Certificate LEGO a intrat în echipa noastră de fapte bune. Deja combină cauzele tare frumos!
Magazinul Certificat LEGO a fost alături de noi în multiple campanii, organizând câte o licitație pentru fiecare dintre proiectele noastre lunare, printre care super-pisica Albăstreală, tabelul elementelor periodice alcătuit din 2.000 de piese și chiar faimoasa măsuță LEGO din magazinele certificate.
George Stoica, creatorul Tabelului periodic al elementelor din piese LEGO și reprezentant al BrickDepot | Magazine Certificate LEGO ne-a povestit mai multe despre faimoasele jucării la care visează încă și adulții.
Anual se vând aproximativ 70 de miliarde de piese LEGO, în mai mult de 130 de țări. Care este farmecul LEGO și cum și-a păstrat relevanța până în ziua de azi?
O cutie LEGO® nu conține doar o jucărie. Sunt mii și mii de jucării acolo care abia așteaptă să fie inventate. Aceasta reprezintă o parte semnificativă din farmecul LEGO pentru unii dintre noi, faptul că îți poți construi exact ceea ce vrei în momentul în care vrei. Ca bonus, în timp ce te joci, fără să îți dai seama, îți dezvolți memoria, dexteritatea și percepția și înțelegerea geometriei, printre multe altele. Mulți dintre noi nu am fi fost aceeași oameni acum dacă nu am fi descoperit piesele LEGO, la un moment dat în viața noastră!
Dat fiind faptul că esența jucăriilor LEGO a rămas aceeași de-a lungul timpului, iar piesele LEGO produse începând cu anul 1958 sunt compatibile cu cărămizile produse astăzi, ce mai înseamnă LEGO pentru copiii născuți în era digitală?
Sunt atât de mulți copii pe lume și pentru fiecare poate însemna altceva. Probabil că în era digitală, LEGO înseamnă un mod de a-și manifesta mai palpabil inventivitatea, de a crea ceva concret, dar indirect LEGO va însemna pentru ei și o poartă spre interese și profesii extraordinare. Joaca cu piese LEGO îi face pe copii să se întrebe de la cele mai mici vârste „cum?” si „de ce?”, iar asta este extraordinar de important pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor!
De unde a venit ideea super-construcțiilor cu piese LEGO pe care le vedem și la noi prin malluri și cine le realizează?
Acestea se construiesc pentru a fi expuse în parcurile de distracție LEGOLAND, la evenimente speciale și în magazinele specializate, precum Magazinele Certificate LEGO. Majoritatea celor pe care le avem expuse sunt făcute într-un atelier LEGO special din Cehia și trimise peste tot în jurul lumii.
Cât timp ia să asamblezi Tabelul periodic al elementelor din 2.000 de piese LEGO?
Depinde de cât de bine știi chimie! În total asamblarea durează cam o oră și jumătate (sunt multe piese mici care formează fundalul), însă dacă chiar vrei să îți testezi cunoștințele și să lucrezi „fără fițuică” îți va lua puțin mai mult atunci când pui elementele în ordinea corectă.
Care este ideea din spatele licitațiilor în scopuri caritabile cu super-construcții LEGO? Ce vreți să transmiteți?
Vrem să transmitem faptul că suntem alături de părinți și copii nu doar în momentele de fericire, ci și atunci când suntem puși cu toții la încercare. Așa cum piesele LEGO se unesc pentru a alcătui cele mai tari jucării din lume, noi oamenii avem puterea de a ne uni și a face lucruri uimitoare! De aceea am pornit și campania Piese pentru Zâmbete prin care oricine își poate dona piesele LEGO pe care nu le mai folosește, iar acestea vor fi date copiilor care au cea mai mare nevoie de ele.