Scopul competiției este de a combate sedentarismul și obiceiurile alimentare nesănătoase, prin focusarea pe nevoia de conectare la noi înșine și importanța creării de obiceiuri sănătoase de nutriție și sport, ca bază pentru o viață fericită și sănătoasă, în contextul în care ratele obezității și afecțiunilor mintale la copii sunt în creștere drastică. Nu e vârstă mai potrivită de a pune în practică principiile unei vieți armonioase decât adolescența – perioadă critică în care creierul trece prin transformări majore, punând bazele comportamentelor care dau direcția pentru restul vieții.
La fiecare ediție, #BINEîmpreună are un impact semnificativ asupra celor 200 de elevi participanți, oferindu-le o experiență educativă interactivă și nonformală. Prin experiențele și prieteniile câștigate, dobândesc abilități de viață esențiale, precum încrederea în sine, lucrul în echipă și capacitatea de a lua decizii sănătoase. Acest program lucrează pentru o nouă generație de tineri conștienți de importanța sănătății, echilibrului și bunăstării, cu un impact pozitiv asupra colegilor lor, dar și familiilor lor.
Ediția 2025
 
								Răzvan Alexandru
Chef
Chef Răzvan Alexandru are o experiență de 25 de ani în gastronomie, lucrând în țări precum Spania și Franța. A fost singurul bucătar român din echipa faimosului El Bulli, restaurantul de 3 stele Michelin considerat unul dintre cele mai revoluționare din lume. A câștigat numeroase competiții culinare, iar cel mai recent premiu este Best Chef Evenimente 2024, acordat la Gala Premiilor Chefi de România. Dar dincolo de premii și restaurante de top, ceea ce îl motivează cel mai mult este să schimbe destine. În ultimii ani, și-a dedicat timpul formării celor care nu aveau nicio legătură cu bucătăria, învățându-i să gătească, să lucreze în echipă și să se organizeze. Și a reușit – a transformat pasiuni în cariere și oameni obișnuiți în bucătari adevărați.
 
								Diana Voican
Medic nutriționist
Diana este medic pediatru, cu specializare în nutriție, și își dedică activitatea sprijinirii copiilor și adulților în adoptarea unui stil de viață sănătos. Susține seminarii și cursuri pentru părinți, educatori și oricine dorește să înțeleagă mai bine impactul alimentației asupra sănătății. De asemenea, oferă consultații individuale de nutriție și participă ca speaker la conferințe și congrese, împărtășind din experiența sa. Din 2017, coordonează programul național de educație nutrițională pentru copii „Sănătos de mic”, inițiat de Asociația Samas. Prin acest program, contribuie la formarea unor obiceiuri alimentare sănătoase în rândul preșcolarilor, părinților, cadrelor didactice și profesioniștilor din domeniul medical.
 
								Radu Restivan
Antrenor
Radu este un promotor al sportului și al unui stil de viață activ, cu un impact puternic în comunitatea de alergare din România. Fondator al 321sport #RunningCulture, antrenor de atletism și owner al agenției de marketing sportiv The Sports Architects, Radu a transformat pasiunea pentru mișcare într-o misiune. A creat Alergado #EndorfinePentruBine, prima aplicație românească ce conectează alergarea cu impactul comunității, a produs documentarele „La Cota 10.000 ”și „Radu, ești ok?!” și este gazda podcastului On The Run cu Restivan, unde explorează conexiunea dintre alergare și sănătatea mintală.
 
								Alina Pavel
Psiholog
Alina este psiholog clinician și psihoterapeut cu formare în Analiză Tranzacțională. Lucrează în practică privată din 2014, oferind suport adulților – individual și în cuplu – dar mai ales adolescenților, vârstă pe care o consideră plină de potențial pentru transformare. Pasionată de explorarea resurselor interne ale fiecărui om, Alina își ghidează clienții în procesul de descoperire și creștere personală. Curiozitatea ei constantă o îndeamnă să citească mult, să analizeze filme și să viseze la momentul în care își va publica prima carte.
 
								Marina Ionescu
Psiholog
Marina este psiholog și psihoterapeut, certificat în Analiză Tranzacțională, Sandplay Therapy și hipnoză ericksoniană. Din 2019, este Formator și Supervizor acreditat internațional în Sandplay Therapy și, din 2022, și în supervizare în Analiza Tranzacțională (PTSTA-P). Organizează cursuri de formare și grupuri de supervizare pentru psihoterapeuți, contribuind la formarea noilor generații din domeniu. Cu o experiență de peste 15 ani în practica privată, lucrează cu adulți, copii, adolescenți și părinții acestora, atât individual, cât și în grupuri. Dezvoltă programe dedicate dezvoltării personale și colaborează în proiecte educaționale naționale și internaționale, aducând psihologia mai aproape de oameni.
MIȘCARE CU RADU RESTIVAN
Și pantofii de alergare, unde-s? Unii i-am scos de la naftalină, alții abia acum ne-am cumpărat prima pereche, cert e că întrecerea noastră a venit cu un moment când au trebuit s-o ia la sănătoasa prin parcurile Bucureștiului, cine a vrut să strângă puncte bune liceului tău.. csf, ncsf. Și au vrut chiar și profesorii coordonatori să alerge și să strângă puncte, ba chiar unii s-au organizat în propriile liceele cu extra sesiuni de pregătire, bată-i norocu’…
EDUCAȚIE EMOȚIONALĂ CU PSH. MARINA IONESCU ȘI PSH. ALINA PAVEL
Discuții despre relația minte-corp. Care-i legătura dintre emoții și mâncat, care sunt schimbările prin care trecem la diverse vârste, ce e mâncatul conștient, dar mai ales cum ne reconectăm la propriul corp și ne construim relații sănătoase cu ceilalți. Și cum o dregem cu părinții care ne pun la masă când noi venim cu burta plină… A fost cu multe mecanisme de coping, descoperirea resurselor interioare, exprimarea frustrării și o comunicare mai așezată.
NUTRIȚIE CU DR. DIANA VOICAN
Dr. Diana Voican ne-a învățat bazele nutriției la întâlniri la fiecare liceu în parte, discuții care s-au dus inevitabil și în direcția miturilor și fanteziilor de pe TikTok, dar și despre cum să ne descoperim nevoile organismului și cum să ni le îndeplinim într-un mod constructiv și sănătos. Cum să ne reconectăm la propriul corp și să deprindem „mâncatul conștient”. Ah, și ne-am luat timp să desenăm farfuriile noastre preferate și să învățăm și ce sunet face o stafidă, da da, chiar așa!
GĂTIT CU CHEF RĂZVAN ALEXANDRU
Sănătatea ca sănătatea, dar să fie și gustoasă! De la o quesadilla (varianta sănătoasă) pe care o poți încropi acasă în 20 de minute, până la farfurii ceva mai complexe și mai mult lucrate, a fost și cu lucru la bucătărie și cu șorțul pus! Cu provocări și întreceri mai ceva ca la televizor, toate care au contat la punctajul final. S-a gătit, dar s-a și mâncat, sănătos și gustos!
Sebastian Zabulică: Cu ce rămâi când îți pierzi vederea în doar 2 săptămâni
Copilul obez la români – perspectiva medicului
 
															 
															Citește despre celelalte proiecte Zi de Bine și vezi cum poți contribui și tu.

 
								 
															

 
															 
															