Bine ai venit la Zi de Bine, un podcast despre gesturile și oamenii care ne fac bine. Despre experiențe și povești de viață care să ne fie inspirație, resursă, gând de luat mai departe. S-auzim de BINE!
Podcastul poate fi ascultat și pe
În episodul 7 al podcastului Zi de Bine, vorbim cu Mirela Oprea - „manager de visuri" - despre obstacolele care stau în calea împlinirii visurilor noastre, dar și despre resursele pe care le avem pentru a le da aripi.
În acest episod vorbim cu Florin Georgescu, cel care a mers cu bicicleta în tandem din București până la Londra. Același Florin care a stabilit un record de viteză pe un aeroport din România. Același care a înființat un club de sport și un ONG unde organizează tabere pentru copii, în afara jobului full time. Același care te bate la șah fără probleme. Un mic detaliu: Florin nu vede. Asta nu-l împiedică însă să ducă o viață independentă și împlinită.
Dacă îi întrebi pe colegii săi din trupa de teatru PlayHood, Marian, zis „spiridușul electric” sau mai simplu, „crețu”, este acuzat de port de carismă și folosirea bunului simț. E asta o ciudățenie în Ferentari? Ne spune chiar el, într-o depănare de amintiri și învățăminte care nu te lasă să-i ghicești vârsta fragedă.
Ionuț Oprea este actor profesionist. Și de mai bine de șapte ani face teatru și educație alternativă cu zeci de copii în cadrul Asociației Ferentari, pe care a înființat-o alături de Mădălina Dorobanțu. Dar Asociația e mai mult decât un ONG, e o familie, iar Ionuț a dovedit-o din plin când s-a mutat în Ferentari pentru a putea fi mai aproape de copii! În acest episod al podcastului Zi de Bine, ne vorbește despre copiii din cartier, dincolo de mituri și de știrile de la ora 17.00.
De la an la an, numărul de fete minore din România traficate în străinătate crește. Cifrele oficiale vorbesc despre mii de cazuri. Larisa este doar unul dintre ele. În acest episod, ea povestește cum a ajuns să fie traficată, cum a scăpat și cum reușește să meargă mai departe.
Anastasia, 17 ani, ne spune cum e relația ei cu părinții și cum e viata ei și a colegilor ei în pandemie. Unde se simt tinerii nedreptățiți și ce ar putea părinții să facă. Yolanda Crețescu, psiholog clinician și psihoterapeut, privește relația părinte-copil prin lupa experienței și expertizei sale și le poate da părinților de adolescenți uneltele de care au nevoie pentru a înțelege mai bine ce ar fi de făcut.
Primul episod al podcast-ului Zi de Bine este despre povestea Georgiei, o adolescentă acaparată de depresie. O poveste spusă de mama ei, Ilinca Păun.