EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2€ / lună
EN RO UKR

Data

01 iul. 2022
Finalizat

Locație

Centrul Comunitar Zi de BINE
Str. Uranus 150, etaj 1, București

Senzo Touch – Atelier senzorial de artă textilă pentru copii cu dizabilități

Dragi părinți speciali ai unor copii și mai speciali, bine ați venit la un atelier senzorial de textile în care copiii voștri își pot dezvolta prietenos simțurile tactile, mirosul și gustul.

La centrul comunitar Zi de Bine v-am pregătit un cadru sigur și prietenos pentru copii cu sindrom Down și autism, între 6 și 8 ani, alături de care am dat startul unei săptămâni de Bine, la un atelier senzorial de textile organizat de arhitect Cosmina David. Alături ne-au fost și mamele speciale și fondatoarele Asociației AVA (Autenticitate.Varietate.Acceptare), împreună cu care la ZI de BINE am făcut și Centrul psihosomatic multifuncțional pentru copiii cu dizabilități la Râmnicu Vâlcea.

 

Alături de Cosmina, copiii au creat un șervet textil pentru masă prin vopsirea naturală a firului de lână cu foi de ceapă și turmeric, dezvoltând, astfel, simțuri precum văzul, mirosul, simțul tactil, gustativ. Ulterior au țesut firele la gherghef, exercițiu ce ajută la dezvoltarea motricității dreapta-stânga, a atenției, răbdării și concentrării. Copiii au avut ocazia să experimenteze întregul proces de creare a unui produs folosit de ei. Și, zicem noi și zic și mamele lor, că au fost super încântați!

Organizator

Asociația Zi de Bine
Telefon
+40 725 565 375
Email
[email protected]
Website
https://zidebine.ro

Nu poți să participi însă dorești să susții activitatea Asociației Zi de Bine?
Poți face acest lucru printr-o donație, folosind butonul de mai jos.

Îți mulțumim că faci Bine!