EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2€ / lună
EN RO UKR

Data

02 ian. 2022
Finalizat

Locație

Centrul Comunitar Zi de BINE
Str. Uranus 150, etaj 1, București

Meal planning împotriva risipei alimentare

Meal planningul (planificarea meselor) este un mod de a te asigura că nu rămâi niciodată blocat sau blocată de întrebarea „Ce mai mâncăm azi?!”

Până la final de atelier, i-au zis Jo enciclopedica. De fapt, o cheamă Georgiana Ilie sau Jo Ilie, pentru prieteni și pentru cele câteva mii de abonați la newsletterul de meal planning pe care Georgiana îl trimite săptămânal. Ca să știi de la începutul săptămânii ce gătești, să îți faci cumpărăturile și să ai totul la îndemână la ora mesei. În plus, meal planningul te ajută să-ți ții bugetul sub control și să reduci cantitatea de mâncare care ajunge „inevitabil” la gunoi.

Despre toate astea și încă multe altele s-a discutat la workshop-ul pe care Georgiana l-a ținut la centrul nostru comunitar – care sunt provocările în pregătirea meselor și soluțiile la ele; cum să găsești modul de a face meal planning care ți se potrivește; bune practici la cumpărături și organizarea gătitului; idei pentru reducerea risipei alimentare. Dar în cele trei ore au vorbit doamnele noastre câte în lună și-n stele și despre milioane de alte chestii la fel de importante.

Au vorbit despre bunicile noastre, care făceau meal planning mai bine decât noi, pentru că găteau și ultimul păstârnac ofilit și oricât de mare ar fi fost oala de ciorbă, cumva se mânca până la ultimul polonic… Au vorbit despre cum să congelezi orice, ce recipiente să folosești pentru ce, cum să aranjezi frigiderul, ce site-uri și grupuri pe Facebook sunt de urmărit. Până și despre pregătirea pentru cutremur cu alimente dry freeze pe care poți să le pui într-un rucsac și să uiți de ele 20 de ani au vorbit la atelier.

Toată lumea, foarte în temă, la subiect și la obiect. Cele 3 ore au zburat, pur și simplu!

Organizator

Asociația Zi de Bine
Telefon
+40 725 565 375
Email
[email protected]
Website
https://zidebine.ro

Nu poți să participi însă dorești să susții activitatea Asociației Zi de Bine?
Poți face acest lucru printr-o donație, folosind butonul de mai jos.

Îți mulțumim că faci Bine!