EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2€ / lună
EN RO UKR

Data

20 dec. 2022
Finalizat

Locație

Centrul Comunitar Zi de BINE
Str. Uranus 150, etaj 1, București

Împreună croșetăm (mai) BINE

De la expoziția ISCOADA la șezătorile de croșetat pentru proiectul nostru „Cald în vatră” a fost doar un pas. Un pas făcut de doamnele senioare din cartier, prietenele noastre noi. De OAMENII care (ne) fac BINE. Care, fără să știe, au aprins, sâmbătă de sâmbătă, bucuria în inimile noastre și ale bătrânilor singuri de prin Onești care s-au emoționat de darurile primite pe neașteptate. Dar stai să-ți povestim…

Am dat strigare în sat

Noi nu am făcut decât să deschidem larg ușa Centrului și să dăm strigare în sat, pardon, în cartier, că avem nevoie de ajutor să pregătim păturicile pentru bunicii din satele de lângă Onești, pentru proiectul nostru din luna decembrie, Cald în vatră.

Rând pe rând, ne-au bătut la ușă doamnele Florica și Liudmila, pe care le-am cunoscut cu ocazia expoziției ISCOADA, apoi alte doamne minunate din cartier care, preț de trei weekenduri, ne-au desfătat cu povești, cu fire croșetate sub formă de steluțe și cu sfaturi de viață. Plus negrese, nuci, gogoși cu gem de prune, de ne-am lins pe degete și glicemia a sărit în sus de bucurie! Mărturisim aici că le-am împărțit suroricește și tot mai pândeam tava, printre croșete, să vedem dacă mai apucăm încă una! Și-ncă una!

S-au depănat și amestecat fire colorate, povești de amor din tinerețe, s-au înfiripat prietenii și s-au schimbat numere de telefon. Și multe zâmbete, pentru că așa e la noi la centru: cald și bine!

Și pentru că inima lor mare nu s-a mulțumit doar cu păturicile pregătite pentru seniorii noștri din Moldova, de la o sâmbătă la alta au apărut și căciuli, să țină de cald bunicilor singuri. Ba chiar și clopoței croșetați, să aducă un pic de bucurie acolo unde poposesc în case, probabil pe cheia de la dulap. Ce să mai, s-a adunat satul la o clacă de bine, ca odinioară, iar noi am rămas mute de de admirație cum le mai mergea mâna pe andrele și inima la fapte bune doamnelor noastre.

 

În plus, dăm de știre că am descoperit în cartier și o mercerie grozavă, pe Calea Rahovei 323, unde găsești tot ce-ți poftește inima. Un mic univers, de fapt, pentru orice pasionat de cusut/ brodat/ croșetat/ macrame, în care gasesti ace, ațe și textile pentru orice fantezie craftsy. Și pe doamna Elena, care știe să traducă pe limba oricui dimensiuni de ace, croșete și ațe, ca să pleci de acolo fix cu cei ai nevoie.

Mulțumim, doamnelor, pentru zilele de BINE!

Și, când ne așteptam mai puțin, în ziua plecării în Moldova, doamnele noastre au apărut cu daruri pentru bunicii noștri din proiect: căciuli groase și șosete din acelea de ne tricotau bunicii când eram copii, să le țină de cald celor mai puțin norocoși din satele din Moldova.

Zicem și aici saru’mâna acestor doamne minunate, pe numele lor, ALEXANDRA, BEATRICE, CARMINA, CORINA, CARMEN, DIANA, ELENA, FLORICA, IOANA, LIVIA, LIUDMILA, RALUCA, VIORICA, VERONICA, VICHI și junioara SABINA, care și-au făcut cuib la centrul nostru comunitar, unde toată luna decembrie a mirosit a BINE și a generozitate demnă de Moș Crăciun. Și, să nu uităm, săru’mâna pentru masă!

Și pentru că BINELE cheamă BINELE, mai spunem că am primit steluțe și de la Georgiana, care aștepta un prunc foarte curând și nu a putut participa live. Georgiana și-a dorit să facă steluțe, adică să învețe să le facă. Zis și făcut, iar noi am primit steluțele, le-am așezat pe păturicile care acum învelesc un bunic sau o bunică din Moldova.

Toată luna decembrie, la noi la centru am croșetat fapte bune și amintiri frumoase care au crescut în prietenii.

Va urma

Șezătorile de croșetat continuă, te ținem la curent pe pagina noastră de Facebook. De ești curios/curioasă hai și tu, cu sau fără croșete că de acu’ avem noi destule.

Organizator

Asociația Zi de Bine
Telefon
+40 725 565 375
Email
[email protected]
Website
https://zidebine.ro

Nu poți să participi însă dorești să susții activitatea Asociației Zi de Bine?
Poți face acest lucru printr-o donație, folosind butonul de mai jos.

Îți mulțumim că faci Bine!