EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2€ / lună
EN RO UKR

Data

01 oct. 2022
Finalizat

Locație

Centrul Comunitar Zi de BINE
Str. Uranus 150, etaj 1, București

Din ce este făcut totul – cu Anastasia Staicu

Cel mai jucăuș, activ, concret atelier de ecologie ever! Super imersiv și pentru oameni mici și pentru oameni mari! Așa am descrie Atelierul „Din Ce Este Făcut Totul” cu Anastasia şi Alexandra de la Seneca EcoLogos.

Am ocupat un spațiu întreg la Centrul Comunitar Zi de Bine, care alte dăți se dedublează în sală pentru dansuri și yoga. Un spațiu generos. Eram niște astronauți cu toții, călătorind prin spațiu și timp ca să înțelegem natura lucrurilor și impactul oamenilor asupra lor.

Am vizitat pe rând Planeta Plastic, Planeta Metal, Planeta Hârtie şi Planeta Sticlă. Ne-am uitat la cristale sub microscop, am parlamentat despre originea obiectelor noastre preferate și cum câteodată chiar și intențiile bune pot avea consecințe nefaste dacă abuzezi de ele.

      

Am aflat că dacă viața pe Pământ ar fi o zi, oamenii ar fi apărut doar în ultima oră. Am aflat și că din petrol vin plasticele și petrolul vine din fosilele de acum sute de mii de ani. Dar petrolul ne-a schimbat radical viața pe Pământ. Și uite așa roata se tot întoarce și lasă urme greu de prevăzut. De aceea, trebuie să fim conștienți de lucrurile și oamenii cu care ne înconjurăm și mai ales de propriile comportamente și alegeri.

Glasul Anastasiei răsună dincolo de cuvinte, plin de o înțelepciune adunată parcă din multe generații, care ține locul mamei natură. „Câte cărți se fac dintr-un copac? Dar din 100 de cărți vechi, câte cărți noi se pot face? Cum au descoperit oamenii sticla? Care a fost primul obiect de plastic?” Muuulte „știați că?”, şi mai multe aha-uri şi wow-uri, bune tare de auzit de copii, căci la ei e ştafeta pentru a păstra magia planetei pe care locuim.

Am făcut şi puțin hocus-pocus şi am ajuns Gardieni ai Planetei, cu premii sub formă de cărți de la Editura Seneca Lucius Annaeus, care s-au împărțit pe loc după gusturi, vârste și nevoi. Mulțumim Anastasia pentru așa cadouri faine, care o să țină proaspete toate lucrurile învățate.

Organizator

Asociația Zi de Bine
Telefon
+40 725 565 375
Email
[email protected]
Website
https://zidebine.ro

Nu poți să participi însă dorești să susții activitatea Asociației Zi de Bine?
Poți face acest lucru printr-o donație, folosind butonul de mai jos.

Îți mulțumim că faci Bine!