EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
Trimite SUS la 8845 și donează 2 €/lună
EN RO UKR
Trimite SUS la 8845 și donează 2€ / lună
EN RO UKR

Data

14 ian. 2023
Finalizat

Ora

10:00

Locație

Centrul Comunitar Zi de BINE
Str. Uranus 150, etaj 1, București

Greșeli transformate în tezaur

Ziua de 14 ianuarie a fost cu totul și cu totul specială pentru comunitatea psihologilor/psihoterapeuților și pentru comunitatea #SuperTeach alcătuită din absolvenți și practicieni în educație ai „Mentalității deschise”. A fost ziua în care, la Centrul Comunitar Zi de Bine, s-a lansat cartea „Tezaur de greșeli. Ghid de supraviețuire pentru profesori”, scrisă de omul-profesor-psihoterapeut Carmen Neagu.

Licențiată în istorie și filologie, profesoară cu experiență de 17 ani, psiholog clinician si psihoterapeut, Carmen i-a fascinat pe cei din sală cu blândețea și delicatețea ei. De parcă ar fi avut o baghetă magică cu ajutorul căreia a reușit atât de bine să vulnerabilizeze și să inspire. 

„Aprecieri pentru cartea Tezaur de greșeli – reală metodă de auto-susținere pentru oricine are curajul de a se uita cu adevărat în propria oglindă și de a dori ca imperfecțiunile transpuse în «greșeli» să le transforme în instrumente de autocunoaștere, transformare și susținere a celor din jur în același periplu”, spune terapeutul Diana Lipoviceanu.

Carmen n-a fost singura care a vorbit despre greșelile transformate în tezaur. Profesoarele Ioana Constantin, Dorina Opran, Claudia Dobre, Roxana Pîrvu, Mihaela Șerban, Ioana Rădulescu au fost prezente. Și foști elevi ai autoarei, Monica Blada și Smaranda Vasile, au avut curajul să dea glas propriilor trăiri și experiențe adunate de-a lungul anilor.

„A fost emoționant să împărtășesc gândurile și trăirile mele din primii ani de învățământ, în cercul vulnerabilității, alături de alți profesori, loc unde ne-am dat voie să ne privim unii pe alții cu ochii sufletului. Recunosc că nu mi-a fost ușor. S-a și râs, s-a și plâns, s-a și oftat… Dar la final toți am zâmbit. A fi vulnerabil nu este despre slăbiciune, ci despre curaj de a vedea și a vorbi despre stările lăuntrice”, zice profesoara Dorina Opran.

Dacă cunoașteți pe cineva (profesor, părinte, lider, persoană care lucrează în grupuri) căruia i-ar fi de folos această carte dedicată sănătății psiho-emoționale, o găsiți aici

„Vă rog să o subliniați, să o scrieți, să îi îndoiți colțurile, să o umpleți cu adnotări, conştientizări şi semne. Este o carte vie, care nu se citeşte, ci se lucrează şi se trăieşte…”, ne îndeamnă autoarea, Carmen Neagu. 

Mulțumim mult pentru starea de BINE!

Organizator

Asociația Zi de Bine
Telefon
+40 725 565 375
Email
[email protected]
Website
https://zidebine.ro

Nu poți să participi însă dorești să susții activitatea Asociației Zi de Bine?
Poți face acest lucru printr-o donație, folosind butonul de mai jos.

Îți mulțumim că faci Bine!