Mecanism şi sistem de punctaj

Regulament

1. Participanții trebuie să urmărească pagina de Instagram Zi de Bine (@asociatiazdb) pentru a lua parte în probele digitale ale antrenamentului.

2. Pentru probele sportive, participanții trebuie să își creeze un cont pe aplicația Strava cu numele şi prenumele reale și să adere la grupul școlii din care face parte. Grupurile pe Strava vor fi transmise la Kick-Off, pe 22 aprilie 2023.

3. Participanții trebuie să poarte tricourile primite în cadrul întâlnirilor live.

4. În urma probelor, atât fizice, cât și online, punctajul va fi determinat astfel:

 • Locul 1 primește 10 puncte;
 • Locul 2 primește 8 puncte;
 • Locul 3 primește 6 puncte;
 • Locul 4 primește 4 puncte;
 • Locul 5 primește 2 puncte.

5. Punctajul este influențat de prezența la activități pentru a încuraja o participare cât mai mare a elevilor. Astfel, conform tabelului de mai jos:

 • Nicio penalizare din punctajul obținut pentru prezență între 90 – 100%;
 • 10% penalizare din punctajul obținut pentru prezență între 80 – 89.99%;
 • 20% penalizare din punctajul obținut pentru prezență între 70 – 79.99%;
 • 30% penalizare din punctajul obținut pentru prezență între 60 – 69.99%;
 • 100% penalizare (punctaj 0) dacă prezența a fost mai mică de 60% (între 0 – 59.99%).

Kick-off

Formula de calcul a punctajului este (timp finish participant 1 + timp finish participant 2 + ……… + timp finish participant X) / număr total participanți din școală. Timpul mediu de finish al fiecărei școli va fi comparat pentru a obține un clasament în baza căruia se vor acorda punctajele

Starturile se vor da concomitent pentru toți participanții (maximum 3 participanți din școli diferite în același timp). Aceste starturi se vor da din 2 în 2 minute și se consideră finish al participantului momentul în care acesta ajunge la punctul final al traseului (exemplu: dacă timpul de finish este de 100 de secunde, acesta este timpul final. Dacă timpul de finish depășește 120 de secunde, în clasamentul final va figura cu 120 de secunde – timpul maximum).

Mișcare cu Radu Restivan

Probe LIVE

Timpul individual de alergare va fi adunat și împărțit la numărul de membri ai echipei, generând o medie și, implicit, va contribui la punctajul echipei.

Prezența este esențială la acest antrenament. Dacă echipele au o prezență mai mică de 60% la proba de sport, nu li se vor mai acorda puncte.

Probe ONLINE

Punctele vor fi alocate în funcție de media kilometrilor parcurși de fiecare școală pe grupul de Strava. Echipa cu cele mai multe puncte la finalul antrenamentului va câștiga etapa de sport.

Duminică seara, ora 22:00, se strânge numărul de kilometri parcurși de pe fiecare club de Strava al școlii. Acesta va fi împărțit la numărul de participanți pentru a determina o distanță săptămânală medie a școlii.

Valoarea cea mai mare de la numărul de kilometraj, decide câștigătorul săptămânii la kilometri.

Gătit cu Liviu Lambrino

Probe LIVE

Farfuriile lor vor fi judecate de chef Liviu Lambrino. Fiecare farfurie va începe de la 100 de puncte şi se vor scădea puncte în funcție de greşeli. Punctele echipei vor fi calculate făcându-se o medie a farfuriilor individuale.

*Prezența este esențială la aceste ateliere de gătit, așa că prezența completă a echipei este necesară la sesiunile live de gătit. Se vor scădea puncte pentru absențe.

Probe ONLINE

Participanții au 24 de ore să răspundă la provocare.

În postare trebuie să fie adăugate:

 • tag @asociatizdb;
 • hashtag-urile competiției (#antrenamentdeBINE, #ZideBINE, #EdenRed);
 • hashtag cu numele liceului ( #MirceaEliade, #Viilor, #DumitruMotoc, #MateiBasarab, #GheorgheAirinei), pentru a primi puncte.

Dacă participanții nu răspund la provocare în timp util, nu vor primi puncte.

Nutriție cu Diana Voican

Probe ONLINE

În partea de nutriție a antrenamentului, punctele vor fi alocate doar prin probele virtuale.

Fiecare liceu va avea slide-uri desemnate pe story unde membrii echipei vor avea 24 de ore să răspundă la întrebările despre nutriție date de Diana.

Dacă elevii nu răspund la întrebările de pe story, sau răspund la întrebările altor licee, nu vor primi puncte. Fiecare întrebare valorează 20 de puncte.

Educație Emoțională cu Ancuța Coman-Boldișteanu

În partea de coaching emoțional, punctele vor fi alocate doar pentru prezență, conform tabelului de la punctul 6.

Marea Finală

În marea finală, participanții vor parcurge cursa cu obstacole din nou și timpul mediu al echipelor va fi comparat cu cel obținut la Kick-Off. Echipa cu timpul cel mai îmbunătățit va câștiga această probă.

Proba finală de Nutriție va consta într-un quiz live, în care punctele vor fi acordate în funcție de numărul de răspunsuri corecte.

Pentru proba finală de gătit, participanții vor găti o masă echilibrată cu ingredientele dintr-un mystery box, urmărindu-se același sistem de punctare ca la probele live de gătit.

Nu va exista probă finală la Educație Emoțională.

La finalul competiției, participanții vor completa un chestionar de încheiere în Google forms și vor primi puncte pentru chestionarele finalizate.