Despre proiect

Mâncăm pe fugă, bifăm taskuri în goană, ne împrietenim și desprietenim din mers. Într-o lume într-o continuă alergare, ne-am propus să ne oprim puțin. Cât să ne punem întrebări despre sănătatea noastră, despre ce ne face să ne simțim bine și cum putem să dăm acestei mișcări continue un sens.

5 licee cu Poftă de sănătate intră în competiție! 200 de adolescenți, 4 specialiști în nutriție, bucătăreală, emoții și mișcare ne ajută să înțelegem mai bine destinația și traseele de urmat pentru a fi bine. Cu noi înșine și cu cei din jur.

Așadar, pe parcursul a două luni de zile, între 22 aprilie și 10 iunie 2023, 200 de elevi vor participa la o serie de ateliere interactive cu specialiști și își vor testa cunoștințele adunate în provocări gamificate, ca apoi să se întreacă pe echipe în marea finală – un Antrenament pentru stare de BINE – ce va aduce marele premiu la liceul lor.

Programul ”Poftă de sănătate – Antrenament pentru stare de BINE” face parte din EduFOOD, direcția strategică Edenred pentru 2023-2026, în România, a Programului FOOD (Fighting obesity through offer and demand).

Scopul proiectului

Scopul competiției este de a aduce în prim plan nevoia de conectare la noi înșine și importanța creării de obiceiuri sănătoase ca bază pentru o viață fericită. Și ce vârstă mai potrivită de a pune în practică principiile unei vieți armonioase, decât adolescența – perioadă critică în care creierul trece prin transformări majore, specializându-se pe comportamentele recompensatorii și dându-le la o parte cele care nu le mai sunt utile, comportamente care dau direcția pentru restul vieții.

Cui se adresează proiectul?

Proiectul este adresat unui număr de cinci licee din București, fiecare dintre acestea aducând o echipă de 30-50 de elevi, în total fiind aproximativ 200 de elevi.

Școli participante: