Proiecte

NAȚIONAL
MAI 2022

ȚINE(mă)MINTE!

La Zi de Bine, luna asta o dedicăm oamenilor care s-au pierdut pe sine. Împreună cu Societatea Română Alzheimer Filiala Napoca, facem, la Cluj, prima tabără dedicată pacienților cu Alzheimer și aparținătorilor lor din România. Tot la Cluj facem o cameră senzorială pentru pacienți care suferă de diverse forme de demență. Iar la București vom aranja întâlniri lunare la Centrul Comunitar ZDB, un fel de pariu că putem mai mult pentru cei dragi ai noștri.

MOLDOVA
MAI 2022

Mai BINE - Caravana cu sănătate

Sunt sute de localități în România care nu au deloc, dar absolut deloc, medici de familie. În ele trăiesc oameni pe care n-are cine să îi trateze și să-i vindece. În mai pornim #CaravanaCuSănătate. Medici Medlife vor merge din sat în sat să consulte oameni care n-au mai văzut medici prin sat de nici nu mai știu când.

MOLDOVA
APRILIE 2022

Bine la înălțime

Despre copiii cu dizabilități se spun multe. Cel mai adesea, că ei „nu pot”. Dar în fiecare zi, la Centrul Climb Again de la Iași, copii și tineri cu dizabilități arată că și ei pot. Iar noi îi ajutăm să poată și mai mult și mai Bine. Instalăm un kilter board, pentru tot mai mulți centimetri câștigați de încredere în sine.

NAȚIONAL
APRILIE 2022

Loc de Adevar

Interacțiunea copiilor victime sau martori în procese penale cu sistemul judiciar e grea și traumatizantă. Pentru ei facem primul centru integrat pentru sprijinirea investigării abuzurilor împotriva copiilor.

NAȚIONAL
APRILIE-MAI 2022

Centrul Comunitar ZDB

În aprilie, odată cu venirea în București a refugiaților ucraineni, deschidem Centrul Comunitar Zi de Bine, special pentru ei.

NAȚIONAL
MARTIE 2022

SCUT PENTRU UCRAINA

„Dopomoha”. Nu știm ucraineană, dar înțelegem „Dopomoha”. Înțelegem cu fiecare celulă a inimii și minții, deopotrivă, căci „Dopomoha” e „Ajutor”. Așa că asta facem. În luna în care împlinim doi ani de existență, ajutăm și facem #ScutPentruUcraina!

MOLDOVA
MARTIE 2022

SCUT PENTRU UCRAINA

În martie, la ZDB Moldova vom amenaja un spațiu de joacă pentru copii și câteva spații de relaxare pentru adulți într-unul din centrele de refugiați din Iași. 

NAȚIONAL
MARTIE 2022

Școala curajului

În comunitatea Pirita, de la marginea orașului Baia Mare, nicio fată nu are patul, dulapul și lucrurile ei și toate suferă de afecțiuni ale stomacului din cauza că mănâncă abia după ce au terminat ceilalți frați. La nici 18 ani, unele dintre ele sunt mame, altele au pierdut deja un copil, iar restul sunt mame pentru frații mai mici. Discriminate în familie și în comunitate, fetele au nevoie de un spațiu al lor, unde se pot întâlni în siguranță, unde pot vorbi despre problemele lor pentru a primi ajutor și unde se pot relaxa. Un loc al lor. Pentru ele, facem la Pirita „Școala Curajului”.

NAȚIONAL
FEBRUARIE 2022

A-CASA la Singureni

Un italian a salvat sute de copii români, la Singureni, în căsuțele Bambini in Emergenza. Luna asta ajutăm Fundația BIE să mai salveze câțiva și renovăm Căsuța Andreea.

MOLDOVA
FEBRUARIE 2022

Pe trepte la școală

În februarie, #ZDBMoldova aduce amfiteatrul în școală și pe copii la amfiteatru. Se întâmplă la școala din Icușeni, unde 100 de copii vor prinde drag de școală.

NAȚIONAL
IANUARIE 2022

CreștemBINE

Despre copiii speciali este luna Ianuarie. Pentru ei facem, la Râmnicu Vâlcea, un centru multifuncțional psihosomatic. Un loc în care acești copii și părinții lor să primească servicii de recuperare psihică, emoțională și fizică.

Rezervă-ți ziua de bine

Spune-ne când ești sărbătorit și te vom anunța despre cauza lunii tale.