Proiecte

NAȚIONAL
IANUARIE 2023

(IN)Dependențe

„Copilul meu consumă!” E realitatea ascunsă din casele multora dintre noi. Pentru toți părinții care sunt în situația asta și pentru toți părinții care vor să o prevină, luna asta, împreună cu ARAS, dezvoltăm un centru de informare și suport pentru adolescenți și părinții lor. 

NAȚIONAL
DECEMBRIE 2022

Cald în vatră

În luna decembrie, împreună cu Asociatia SufletEȘTI, curățăm coșurile de fum și facem provizii de lemne pentru 31 de bunici din satele uitate de lume de lângă Onești, din județul Bacău.

MOLDOVA
DECEMBRIE 2022

Generații la calculator

În luna decembrie, facem laborator de informatică pentru oameni mari și oameni mici la Școala Gimnazială din Șcheia, Suceava.

MOLDOVA
NOIEMBRIE 2022

În mișcare

În luna noiembrie, la Zi de Bine Moldova am amenajat, dotat și pus Bucurie în sălile de sport din școlile gimnaziale Șcheia și Mihoveni, din Suceava.

MOLDOVA
NOIEMBRIE 2022

Plantați în Amintire

În Banat, într-un oraș liniștit, Lugoj, facem o pădure de mesteceni. Și totodată o pădure de aducere minte și de iubire. Plantează și tu un copac în memoria cuiva drag și du astfel povestea mai departe.

MOLDOVA
OCTOMBRIE 2022

Clubul din Internat

90 de copii s-au mutat de la țară și au venit la liceu în Bacău să învețe o meserie. Stau la internat și nimic nu e simplu pentru ei. Cei mai mulți ajung să renunțe. Dar noi avem un plan să-i ținem în școală. Facem pentru ei Clubul din Internat!

NAȚIONAL
OCTOMBRIE 2022

Flori de sare

În luna octombrie am amenajat în inima Bucureștiului o salină senzorială, un spațiu pentru copii și adulți dedicat salinoterapiei, împreună cu prietenii de la Asociația KinetoBebe.

NAȚIONAL
SEPTEMBRIE 2022

Pesemne.ro

În septembrie, împreună cu prietenii de la 321sport, lansăm prima platformă digital-interactivă unde persoanele cu deficiențe de auz și persoanele tipice pot învăța super rapid și ușor limbajul semnelor.

MOLDOVA
SEPTEMBRIE 2022

Tribuna Parc

E tribună, dar e și spațiu de ateliere și dezbateri. E loc pentru seri de filme educaționale, dar și orice altceva au nevoie copiii din Cornești să fie. I-au zis Tribuna Parc și o facem împreună!

NAȚIONAL
AUGUST 2022

SI(n)GUR - tabără anti-bullying

Când un copil devine ținta bullyingului, e o problemă care ne privește pe toți. Așa că am chemat copii, părinți și învățători într-o tabără extraordinară, să învățăm cum putem fi parte din soluție și nu din problemă.

MOLDOVA
AUGUST 2022

Biblioteca altfel

Într-o școală din Moinești, Bacău, o doamnă bibliotecară a făcut magie și sute de copii s-au îndrăgostit de citit. Și dragostea asta mare nu mai încape în biblioteca școlii. Așa că le facem noi bibliotecă din container. O Bibliotecă Altfel!

MOLDOVA
IULIE 2022

Verde STOP!

În Iulie, la #ZiDeBineMoldova, i-am învățat pe copii cum fiecare dintre noi poate și trebuie să se poarte mai Bine cu Pâmântul.

NAȚIONAL
IULIE 2022

CasaPLINĂ

Bătrâni uitați și singuri, copii rămași în urmă la școală, animale abandonate și o singură asociație care vrea să se îngrijească de toate. În Iulie, am inaugurat CasaPLINĂ pentru Asociația BertaLand!

MOLDOVA
IUNIE 2022

SI(n)GUR - anti-bullying CAMP

În România, sunt pline holurile și curțile școlilor de „A venit grasu!”. Și de „tocilaru”, „fraieru”, „săracu”. În iunie, la #ZDBMoldova, am dus 32 de copii în tabăra anti-bullying. Să îi ascultăm, să îi învățăm să gestioneze relații, să-i îndrumăm.

NAȚIONAL
IUNIE 2022

#Joyride - pumptrack în cartierul Brâncuși

În iunie, am făcut #Joyride în cartierul Brâncuși din București! Un spațiu pentru mișcare cu piste în forme si curbe numai bune pentru copii pe biciclete, adolescenți pe skateboard-uri, adulți pe role.

NAȚIONAL
MAI 2022

ȚINE(mă)MINTE!

La Zi de Bine, luna asta o dedicăm oamenilor care s-au pierdut pe sine. Împreună cu Societatea Română Alzheimer Filiala Napoca, facem, la Cluj, prima tabără dedicată pacienților cu Alzheimer și aparținătorilor lor din România. Tot la Cluj facem o cameră senzorială pentru pacienți care suferă de diverse forme de demență. Iar la București vom aranja întâlniri lunare la Centrul Comunitar ZDB, un fel de pariu că putem mai mult pentru cei dragi ai noștri.

MOLDOVA
MAI 2022

Mai BINE - Caravana cu sănătate

Sunt sute de localități în România care nu au deloc, dar absolut deloc, medici de familie. În ele trăiesc oameni pe care n-are cine să îi trateze și să-i vindece. În mai pornim #CaravanaCuSănătate. Medici Medlife vor merge din sat în sat să consulte oameni care n-au mai văzut medici prin sat de nici nu mai știu când.

MOLDOVA
APRILIE 2022

Bine la înălțime

Despre copiii cu dizabilități se spun multe. Cel mai adesea, că ei „nu pot”. Dar în fiecare zi, la Centrul Climb Again de la Iași, copii și tineri cu dizabilități arată că și ei pot. Iar noi îi ajutăm să poată și mai mult și mai Bine. Instalăm un kilter board, pentru tot mai mulți centimetri câștigați de încredere în sine.

NAȚIONAL
APRILIE 2022

Loc de Adevar

Interacțiunea copiilor victime sau martori în procese penale cu sistemul judiciar e grea și traumatizantă. Pentru ei facem primul centru integrat pentru sprijinirea investigării abuzurilor împotriva copiilor.

NAȚIONAL
MARTIE 2022

SCUT PENTRU UCRAINA

„Dopomoha”. Nu știm ucraineană, dar înțelegem „Dopomoha”. Înțelegem cu fiecare celulă a inimii și minții, deopotrivă, căci „Dopomoha” e „Ajutor”. Așa că asta facem. În luna în care împlinim doi ani de existență, ajutăm și facem #ScutPentruUcraina!

MOLDOVA
MARTIE 2022

SCUT PENTRU UCRAINA

În martie, la ZDB Moldova vom amenaja un spațiu de joacă pentru copii și câteva spații de relaxare pentru adulți într-unul din centrele de refugiați din Iași. 

NAȚIONAL
MARTIE 2022

Școala curajului

În comunitatea Pirita, de la marginea orașului Baia Mare, nicio fată nu are patul, dulapul și lucrurile ei și toate suferă de afecțiuni ale stomacului din cauza că mănâncă abia după ce au terminat ceilalți frați. La nici 18 ani, unele dintre ele sunt mame, altele au pierdut deja un copil, iar restul sunt mame pentru frații mai mici. Discriminate în familie și în comunitate, fetele au nevoie de un spațiu al lor, unde se pot întâlni în siguranță, unde pot vorbi despre problemele lor pentru a primi ajutor și unde se pot relaxa. Un loc al lor. Pentru ele, facem la Pirita „Școala Curajului”.

NAȚIONAL
FEBRUARIE 2022

A-CASA la Singureni

Un italian a salvat sute de copii români, la Singureni, în căsuțele Bambini in Emergenza. Luna asta ajutăm Fundația BIE să mai salveze câțiva și renovăm Căsuța Andreea.

MOLDOVA
FEBRUARIE 2022

Pe trepte la școală

În februarie, #ZDBMoldova aduce amfiteatrul în școală și pe copii la amfiteatru. Se întâmplă la școala din Icușeni, unde 100 de copii vor prinde drag de școală.

NAȚIONAL
IANUARIE 2022

CreștemBINE

Despre copiii speciali este luna Ianuarie. Pentru ei facem, la Râmnicu Vâlcea, un centru multifuncțional psihosomatic. Un loc în care acești copii și părinții lor să primească servicii de recuperare psihică, emoțională și fizică.

Rezervă-ți ziua de bine

Spune-ne când ești sărbătorit și te vom anunța despre cauza lunii tale.