324 donatori

30 zile

IUNIE 2020 - ZID DE BINE

PROIECT FINALIZAT

De câte ori trecem pe bulevard prin fața Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu, la picior sau cu mașina, ochii se îndreaptă fără să ne întrebe înspre #SuperKid. Apoi, mintea prinde privirea din urmă și face chipul să zâmbească: #SuperKid e tot acolo. Firește, e acolo ca să rămână. Ca să le spună copiilor bolnavi de după geamurile de spital: „Curaj, copile, ai să te faci bine!”

Sunt 250 de mp de zid plin de viață spre care privesc din primăvara lui 2020 copiii internați la Alexandrescu. Privirile lor nu se mai lovesc de cenușiul sumbra de pe peretele din față. Privirile lor întâlnesc acum copilăria, curajul și speranța.

Află mai multe despre proiect în Media.

Pentru cine?

Să fii la vremea alergatului fără altă țintă decât bucuria și să-ți petreci câteva zile, în cel mai bun caz, într-un salon de spital e tare departe de visul oricărui copil. Ne străduim de obicei să ținem timpul în loc, dar în cazul ăsta nici locul și nici timpul n-au coordonatele potrivite. Ce poate să facă un copil nevoit să-și pună pentru câteva zile copilăria în stand by?

De obicei privește lung pe fereastră. Și, cel mai adesea, vizavi de salonul său e un perete cenușiu.

Pentru copiii internați la Spitalul Clinic de Urgență Grigore Alexandrescu și INSMC "Alessandrescu-Rusescu", zidurile vor prinde culoare.

SuperKID - Grigore Alexandrescu

După o călătorie lungă, Super Kid s-a oprit să se odihnească. A poposit pe zidurile de la Grigore Alexandrescu, gata să asculte povești si să însenineze chipuri încruntate.

Superputerile lui sunt timpul și răbdarea.

INSMC Alesandrescu-Rusescu

Dacă vremea ne-a cam încurcat planurile la Grigore Alexandrescu (10 zile cu ploaie), la INSMC am urcat pe schele la prima rază de soare. 4 zile mai târziu, siluetele celor doi copii prinseseră contur iar de balonul lor se agățase CURAJ. 

CU CINE?

Artiștii de la Sweet Damage Crew și-au pus spray-urile și imaginația la bătaie ca să transforme pereți neprietenoși în opera de artă urbană. I-am cunoscut mai pe-ndelete pe Blog.

Iar băieții de la Asociația Edit au obținut în timp record pe vremuri de pandemie aprobări, autorizații, schele, nacele și alte logistice la care noi am fi ridicat din sprânceană. Ca să fim siguri că nimeni și nimic nu va răpi culorile din sufletele celor mici, am ridicat împreună în jurul lor un ZID de BINE, pictat cu imagini ale curajului. Despre Asociația Edit puteți afla mai multe pe Blog.

DE ZIUA TA

În luna Iunie, 25 de oameni și-au donat ziua de naștere pentru proiectul ZID DE BINE. Alături de 172 dintre prietenii lor, au strâns, în 30 de zile, 19.286 de lei. 

Ni s-au alăturat pe traseu parteneri care ne-au ajutat să ridicăm schelele, să facem rost de vopselurile speciale, care purifică aerul. Ba chiar și oameni buni care s-au asigurat că artiștii mănâncă bine, să aibă putere la înălțime!

Poți oricând să faci din ziua ta o sărbătoare a binelui. Dacă vrei să-ți donezi ziua pentru unul dintre proiectele Asociației Zi de BINE scrie-ne pe [email protected] sau fă-ți cont de fundraiser pe GALANTOM.

Îți mulțumim!

 

Zid GRI
gri2
trei
patru
cinci
sase
sapte
opt

AM AJUNS PÂNĂ AICI PENTRU CĂ NE-AȚI SUSȚINUT!

Pentru ce ați făcut pentru comunitățile voastre, numele vostru merită rostit!

SPONSORI GOLD

SPONSORI SILVER

PARTENERI DE BINE