IUNIE 2022 - #JOYRIDE - PUMPTRACK ÎN CARTIERUL BRÂNCUȘI

Imaginează-ți un cartier mare! Cel mai mare cartier de locuințe pentru tineri din țară. Un loc menit să le fie „acasă” și „început” în egală măsură. Vezi aleile, blocurile, copacii și micile grădinițe pline de flori pe lângă scările de bloc?

Bun, sunt acolo, dar parcă lipsește ceva: un pumptrack. Un fel de loc de joacă pentru toate vârstele. Un spațiu pentru mișcare cu piste în forme si curbe numai bune pentru copii pe biciclete, adolescenți pe skateboard-uri, adulți pe role.

În iunie, facem #Joyride - pumptrack în cartierul Constantin Brâncuși din București!

Dacă vrei și tu să ne susții în aventura asta și soarta face să fii născut în Iunie, poți să îți donezi ziua de naștere în 2 timpi și 3 mișcări, chiar AICI!

Un pumptrack pentru București

Să locuiești în București nu e pentru cei slabi de înger. Până să ne întreacă Clujul, Capitala bifa la cea mai rapidă golire a buzunarelor cetățenilor, de la chiriile exorbitante, la imposibilitatea de a găsi un loc la o grădiniță bună în proximitate, la banii pe care ești obligat să îi arunci în transport dacă nu locuiești lângă o gură de metrou. Spații verzi?! Locuri de joacă pentru copii?! Visuri peste visuri…

„Nu ne convine! Păi hai să facem ceva pentru oraș, măcar pentru câțiva dintre noi să fie un pic mai bine. Hai să facem un pumptrack! Un ce? Un ceva ce n-ai văzut în orașul ăsta!” Pune mâna pe telefon și dă-i înainte până îți explodează timpanul de atâtea refuzuri, care mai de care mai justificate. Șirul oamenilor care l-au luat pe NU în brațe se oprește în Sectorul 6, unde Primăria ne transmite că are locul perfect, care fix de proiectul nostru are nevoie.

Cartierul Constantin Brâncuşi se află în sectorul 6 al Capitalei, vecin cu Militari şi Drumul Taberei. Până nu demult, dacă te plimbai pe acolo nu dădeai decât de terenuri agricole. Primele blocuri noi, colorate în galben şi albastru, au început să apară acum câțiva ani. Au fost construite de ANL şi cele peste 1.200 apartamente au fost date în folosinţă, cu chirie socială, de către primăria sectorului 6, tinerilor care îndeplineau anumite condiţii, printre care să aibă domiciliul şi un loc de muncă stabil pe raza sectorului 6, iar vârsta până în 35 de ani.

Dacă la început ideea era ca tinerii să stea aici câţiva ani, în care să strângă bani pentru a-şi putea cumpăra un apartament, iar apoi locuinţele să fie repartizate altora, lucrurile s-au schimbat, astfel că acum locatarii îşi pot cumpăra locuinţele, la un preţ mult mai mic decât cel al pieţei, însă cu banii jos.

La pas prin Cartierul Brâncuși

La intrarea în cartier, tronează bustul de bronz al lui Constantin Brâncuşi, iar strada principală se numeşte, deloc întâmplător, Aleea Coloana Infinitului. Blocurile arată mai mult ca nişte hoteluri, iar apartamentele de la parter sunt prevăzute cu balcoane. E curat și lângă blocuri sunt băncuțe, dar nu tare multe spații verzi sau locuri de joacă.

În cel mai mare cartier pentru tineri din România, care se întinde pe 115.000 metri pătraţi cu zeci de blocuri de locuințe, mii de unități locative și peste 3.700 de oameni care locuiesc în ele, majoritatea tineri cu copii, vom amenaja primul pumptrack din Capitală!

Copii, adolescenți și chiar părinți vor avea la dispoziție un loc unic pentru joacă și mișcare, mai exact 42 de metri de pistă în forme si curbe pe înălțimi diferite, numai bune pentru biciclete, skateboard-uri, role, trotinete sport și alte invenții pe roți!


AM AJUNS PÂNĂ AICI PENTRU CĂ NE-AȚI SUSȚINUT!

Pentru ce ați făcut pentru comunitățile voastre, numele vostru merită rostit!

PARTENER STRATEGIC