Tips & Tricks pentru o zi de naștere donată cu succes

Eliza
31.01.2022

Primul hop e cel mai greu – prima zi de naștere donată pentru o cauză umanitară.

Acum înveți unde să îți deschizi pagina de donator, pe ce trebuie să dai click, ce text ar trebui să scrii ca să îți motivezi prietenii să doneze, ce fotografie să alegi, de câte ori ar trebui să postezi pe Facebook despre asta, ce țintă financiară să pui și tot așa. Până la final o să devii expert și o să îți dorești să repeți experiența... la superlativ, că doar acu știi mai bine ce și cum să faci. Până atunci însă, nu vrem să te pierzi în detalii, printre griji și întrebări, așa că am pregătit mai jos un mic ghid de tips & tricks pe care și noi le-am învățat de-a lungul timpului. 
 
Pentru fiecare nouă cauză lunară, noi deschidem un cont pe www.galantom.ro, unde oricine dorește să ne susțină își poate crea un cont în care să primească donații cu ocazia zilei de naștere, a onomasticii, a sărbătoririi a 10 ani de la deschiderea companiei sau a 25 de ani de căsnicie, a botezului celui mic și tot ce merită sărbătorit în general. Pentru cauza de luna aceasta, linkul unde poți face fundraising este ACESTA.
 
1. Să ceri donații pentru o cauză umanitară în loc de cadouri NU înseamnă să cerșești, orice ar zice unii. Înseamnă doar că în loc să primești de ziua ta, ai ales să oferi și nu o spunem noi, o spun cei care au făcut asta deja. Dacă ești curios să afli despre experiența unui alt donator, intră aici și citește interviul cu Veronica, care și-a donat ziua de naștere pentru cauza lunii Iulie. Îndrăznește!
 
2. Nu lăsa pe mâine ce poți face azi. Cu cât îți deschizi contul pe Galantom.ro mai repede, cu atât ai mai mult timp să ajungi la targetul financiar.
 
3. Fii curajos! Cere cu încredere! Dacă ai depășit suma target (ai lăsat de pildă 500 de lei, cum era setat acolo) poți oricând să o modifici. Dacă vrei să faci orice fel de schimbări în cont și nu mai știi cum, intră în mailul pe care l-ai primit de la Galantom la deschiderea contului. 
 
4. Ai grijă să îți personalizezi contul. Conturile cu fotografii personale strâng de regulă mai mulți bani decât cele fără. La PERSONALIZEAZĂ/ Încarcă imagini pune o fotografie cu tine - ideal în format landscape.
 
5. Mesajul cu care îți anunți prietenii prin share pe Facebook și Instagram chiar contează – e important să le spui nu doar că e o cauză frumoasă care merită susținere, ci și că este cadoul pe care ți-l dorești anul ăsta, că este important pentru tine. 
 
6. Pune la bătaie toate canalele prin care pot afla prietenii tăi! Nu te limita la Facebook dacă vorbiți pe WhatsApp. În plus, reminderele contează! În funcție de cât timp mai e până la ziua ta, ar trebui să faci cel puțin 2 postări, una în momentul creării contului, când linkul este deja activ și se pot trimite donații și cealaltă în seara de dinainte sau chiar de ziua ta. Nu uita ca la final să le mulțumești prietenilor. Un share de pe pagina noastră de Facebook cu poze cu proiectul final e un mod drăguț de a le arăta cum arată cadoul la care au contribuit și ei. 
 
Nu uita că orice zi poate fi o Zi de Bine! În special ziua ta de naștere! 
La mulți ani, cu multe mulțumiri!
 
 

Abonare newsletter

Zi de zi adunăm povești, idei și inițiative pline de speranță și le punem într-un Jurnal de Bineri, care ajunge la voi în fiecare vineri, la țanc pentru un vibe pozitiv de weekend. Plus că aflați primii când mai lansăm un nou episod din podcastul Zi de Bine! Așa că abonați-vă și voi la newsletter!