#SCUTPENTRUSPITALE - Premiul GOLD la PR Awards

Eliza
29.11.2020

Au trecut 9 luni de zile. Zi de zi, împreună cu voi, de 9 luni facem cât de mult și de BINE putem. Dintre toate aniversările, pe aceasta o simțim atât de specială. E, cumva, destul de firesc, nu-i așa? De 9 luni am avut nevoie mai toți pentru primul strigăt, primul zâmbet, prima îmbrățișare.

Zi de Bine a venit pe lume în ziua în care în România s-a confirmat primul caz de coronavirus. Eram deja în proiect pentru 
#CăsuțaBLONDIE, un loc pentru copiii bolnavi și abandonați în spitale... O căsuță care să adăpostească prunci uitați care luptă pentru viețile lor.
 
Apoi, am decis să ne abandonăm toate planurile făcute pentru următoarele luni și să ne aruncăm cu capul înainte în proiectul #ScutPentruSpitale. Am ajutat 80 de spitale și 31 de cabinete ale medicilor de familie cu aparatură medicală și teste diagnostic de peste 500.000 de euro și cu echipamente de protecție, dezinfectanți, containere de peste 400.000 de euro. Aproape 300 de sponsori și peste 30.000 de donatori au stat alături de noi din martie și până în mai să zidim împreună acest scut de apărare a cadrelor medicale împotriva coronavirusului. Acum, la doar câteva luni distanță, proiectul a fost decernat cu Premiul GOLD la Romanian PR Award!


La început de Bine cu Mel și Lu

Avem recunoștință maximă pentru Anca Ungureanu, pentru titlul campaniei și pentru implicarea ei deosebită în strângerea de fonduri pentru spitalul din Suceava! Și pentru Circles Colab, primii care au crezut în noi și ne-au desenat un logo pe care-l purtăm peste tot cu mândrie. Dar nu în ultimul rând, transmitem mulțumiri cu miile către The Public Advisors și WOPA, fără al căror sprijin din umbră, munca noastră ar fi mult mai puțin vizibilă. Mulțumim fiecăruia și tuturor care ne-au susținut în aceste luni pline de proiecte deosebite. 

În iunie, de exemplu, am făcut... #ZidDeBine. Pentru copiii internați la Spitalul Clinic de Urgență Grigore Alexandrescu și INSMC "Alessandrescu-Rusescu", zidurile au prins viață și culoare. Iar copiii internați în spital n-au mai văzut de la ferestre pereți gri și mohorâți.

În Iulie, a urmat #GrădinaTerapeutică pentru pacienții Spitalului de Psihiatrie Eftimie Bălăceanca, care își petrec viața în izolare. Pentru ei am construit o Grădina Terapeutică.
 
Și August a fost minunat. A fost luna pentru... #Microduș! Dușul mobil a pornit în caravană prin sate sărace din Moldova. Pentru copiii de acolo. Pentru mulți dintre ei, a fost primul duș din viața lor, dar sperăm că experiența aceasta le-a arătat că există și o altă realitate, dincolo de curtea săracă în care trăiesc.

În Septembrie, a început școala. A început în pandemie, și-atunci am făcut împreună #ClasaDinCurteaȘcolii, nu doar o bucurie pentru profesori și copii, ci și o necesitate. Am amenajat clase în aer liber în două școli din județele Timiș și Suceava.

Octombrie a fost luna... #EduBuzz. Am transformat un autobuz vechi, scos din uz, ruginit și răpciugos într-un afterschool în care copiii din Augustin să aibă a două șansă la educație.

E Noiembrie. E luna în care luptăm pentru abuzate de soți sau parteneri. E luna proiectului #Minerva - dispozitivul mic deghizat într-o bijuterie care le va ajuta pe femeile bătute atunci când agresorii lor încalcă ordinul de protecție. Care va alerta 112 la o simplă apăsare.

Pentru activitatea din aceste luni, Gala Biz Sustenability Awards ne-a declarat Cel mai Promițător ONG, iar pe Melania noastră... Personalitatea Anului! 

Uitați-vă la lista de mai sus. Vedeți cât de mult BINE putem face împreună? Vedeți ce poate face un SMS de 2 euro/lună la 8845? Un cuvânt - SUS - trimis pentru binele cuiva pe care nu l-ai văzut niciodată! Vedeți cât de mult Bine au făcut sutele de oameni care, de ziua lor, a ales nu să primească, ci să ofere un cadou? Au ales să facă un bine cuiva. Și-au donat ziua pentru una din cauzele pe care le-am susținut. Dacă ne căutați pe #Galantom, ne găsiți aici: https://zidebine.galantom.ro/

Mulțumim fiecăruia dintre voi pentru fiecare gând și gest bun cu care veniți zi de zi alături de noi pe drumul ăsta extraordinar spre un pic mai BINE în fiecare zi! Suntem onorați, fericiți și recunoscători că v-am întâlnit pe toți!
 

Abonare newsletter

Zi de zi adunăm povești, idei și inițiative pline de speranță și le punem într-un Jurnal de Bineri, care ajunge la voi în fiecare vineri, la țanc pentru un vibe pozitiv de weekend. Plus că aflați primii când mai lansăm un nou episod din podcastul Zi de Bine! Așa că abonați-vă și voi la newsletter!