Pentru 10 aniversări neîmplinite

Eliza
12.12.2020

În Decembrie, toți copiii știu ce vor: să vină Moșu`, cu desaga plină. Pentru acest Decembrie, 31 de copii din Piatra Neamț s-au rugat însă, pentru ceva diferit, pentru cel mai Bun cadou dintre toate: să vină acasă Mama, să o sărbătorim că împlinește 68 de ani, să fim iar împreună!

Mama este Tatiana Gavril! Mamă prin natură și prin excelență, care a crescut nu mai puțin de 25 de copii abandonați, împreună cu cei 6 ai ei. Tot atâția ar fi stat aplecați la patul ei de spital dacă pandemia ar fi permis așa ceva. Internată la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, Mama Tatiana trăgea speranță că greul a trecut și că în curând avea să-și vadă copiii, crescuți de-a lungul anilor împreună cu soțul ei, Tata Gavril! Se simțea mai bine și medicii respirau ușurați că saturația de oxigen urcase la 99, cu masca de oxigen. Asta spuneau aparatele în ziua incendiului. Ziua în care 10 pacienți infectați cu noul coronavirus au murit pe secția ATI de la etajul 2 al Spitalului Județean din Piatra Neamț!

Zece familii înseamnă zece mici comunități în doliu, cu dureri și regrete ce nu pot fi nici exprimate în cuvinte, d-apoi împărtășite. Grijile materiale în schimb, pot fi! Așa că noi, la Zi de Bine, am strâns fonduri și cu sprijinul Kaufland România și al Echipei Naționale de Fotbal, fiecare familie a primit câte 30.000 de lei pentru ca urgențele financiare să nu mai umbrească și mai tare aceste zile negre. „Dragi prieteni, vrem să vă mulțumim pentru vorbele de încurajare și de condoleanțe pe care ni le-ați transmis. În momente dificile ca acestea, doar Dumnezeu ne poate mângâia inimile, dar și oameni ca voi pot alina durerea prin vorbe spuse la momentul potrivit. De asemenea, suntem foarte recunoscători pentru ajutorul vostru financiar, care este foarte important, de aceea spunem ca Dumnezeu să vă răsplătească! Vă mulțumim din inimă!” Prin această scrisorică primită de la una dintre fiicele doamnei Tatiana, am și aflat că banii primiți se vor duce către copiii de la Casa Ray, orfelinatul unde soții Gavril au făcut minuni din tragedii!

Totodată, gândul nostru s-a îndreptat și spre personalul medical de la Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, descurajat și obosit nu doar de atâtea luni de luptă cu pandemia, ci iată, și de acest incident teribil, dar care trebuie să găsească resurse interne să lupte în continuare în prima linie. Timp de o lună de zile personalul medical va primi în fiecare zi câte o masă caldă și bună, un mic semn de încurajare și apreciere pe care le merită din plin!

 

Abonare newsletter

Zi de zi adunăm povești, idei și inițiative pline de speranță și le punem într-un Jurnal de Bineri, care ajunge la voi în fiecare vineri, la țanc pentru un vibe pozitiv de weekend. Plus că aflați primii când mai lansăm un nou episod din podcastul Zi de Bine! Așa că abonați-vă și voi la newsletter!