La final, ca la început – alături de personalul medical

Ana
21.12.2020

Era în primăvară. Era începutul. Atunci când ne uitam în jur și nimic nu mai era de recunoscut… Mai țineți minte? O teamă teribilă ne cuprinsese pe toți, iar frica parcă vibra în aer. Toți trăiam aceeași mare înfricoșare: ne temeam pentru viețile noastre și ale celor dragi. Și ne temeam că, în caz de nevoie, vom ajunge la spitale cu medici lipsiți de protecție și copleșiți de situație.

Atunci, în martie, în prima lună a existenței noastre, am făcut #ScutPentruSpitale. Am ajuns la sute de medici, asistente medicale și personal medical auxiliar cu aparatură și echipamente de protecție a căror valoare a depășit deja un milion de euro. 

Chiar dacă în mod oficial am încheiat campania în luna Mai, pandemia nu și-a încheiat socotelile odată cu noi. A continuat. Și la fel a făcut și proiectul nostru. Pe de-o parte, cererile dinspre spitale continuă să vină. Pe de alta, vin înspre noi și companii care vor să ajute și în final nu e lună în care să nu trimitem materiale către un spital sau altul. 

Zilele trecute am primit o nouă donație de măști chirurgicale. Au venit de la TDR Energy SrL și le vom trimite îndată acolo unde e nevoie de ele, împreună cu o nouă tură de dezinfectanți, pe care i-am primit cu recunoștință de la Kärcher

Dar asta nu e tot! Valul 2 al pandemiei a venit cu telefoane și rugăminți de la personalul medical care în primăvară a beneficiat de cafea de calitate prin inițiativa #CafeaPentruSpitale, a prietenilor de la Beans & Dots - „Avem mai multă nevoie de cafea acum, vă rugăm mult să ne mai trimiteți.” 

Cum a venit apelul, așa de repede a plecat și răspunsul! Cu ajutorul Secom și Temad, am livrat un sfert de tonă de cafea, care va ajunge la spitale prin intermediul Artisan Coffee. Cele 250 de kilograme de cafea sunt de-ajuns pentru trei luni pentru personalul medical de la INMSC, POLIZU, Elias, Fundeni și Ambulanta București.

Ciudat și greu an. Și paradoxal: din toată nebunia asta, ați văzut cât Bine a ieșit la suprafață?

 

Abonare newsletter

Zi de zi adunăm povești, idei și inițiative pline de speranță și le punem într-un Jurnal de Bineri, care ajunge la voi în fiecare vineri, la țanc pentru un vibe pozitiv de weekend. Plus că aflați primii când mai lansăm un nou episod din podcastul Zi de Bine! Așa că abonați-vă și voi la newsletter!