Fiecare zi de Zi de Bine!

Eliza
19.12.2021

La Zi de Bine, fiecare zi contează! Și nu doar pentru că așa se zice îndeobște. E pentru că noi împărțim anul în 12 proiecte umanitare, câte un proiect de dus la capăt în fiecare lună a anului.

Când ne uităm în calendar și ne gândim ce domeniu social „să atacăm”, ne uităm dacă luna are 30 sau 31 de zile. Ne uităm dacă sunt zile ploioase, zile cu temperaturi toride sau cu praguri de îngheț. Ținem cont de luna în care se plantează pomii, când intră picii în vacanțe, când pleacă toți părinții în concediu. E important pentru noi să facem un Bine cât mai mare atunci când îl facem, cu impact real în comunitatea respectivă și beneficiari care se pot bucura imediat și nemijlocit de ce am pregătit pentru ei.

Așa că știm poate mai bine ca oricine că iarna nu-i ca vara - vara poate că te mai descurci, dar iarna nu poți supraviețui singur. Iarna, în mod special, ai nevoie de prieteni. Când temperaturile scad și zilele sunt scurte și întunecate, parcă și sufletul vibrează altfel la suferințele și problemele lumii, care deodată par că și-au dublat greutatea. Când temperaturile scad și zilele sunt scurte și întunecate, ai nevoie de prieteni care să îți aducă aminte că vara o să vină iar. 

În dimineața de 18 decembrie, ne-am dat întâlnire cu astfel de prieteni. Sunt tare mulți să îi enumerăm aici, dar fac parte din familia notarilor publici din Camera București, o familie care a ales să ne facă loc de părtășie și nouă printr-o acțiune caritabilă de strângere de fonduri, care a culminat cu un Concert de Crăciun la Ateneul Român. Toată luna decembrie, notarii publici au strâns bani pentru a susține cauzele pe care noi le-am pregătim pentru anul ce vine, iar pe 18 decembrie am fost prezente la Ateneu să le mulțumim personal pentru așa caldă prietenie. Era o dimineață care se apropia de 0 grade Celsius. :) 

P.S.: Pentru că tot eram alături de prieteni, am zis că e o ocazie bună să testăm ce zic de noile noastre tricouri și hanorace. Cei care n-au mai putut de dragul lor și le-au luat acasă, ne-au dăruit în schimbul lor o donație tot în contul proiectelor lui 2022. Suntem tare norocoase să avem așa prieteni și zicem numai de bine despre notarii publici ai Camerei București! 

 

 

Abonare newsletter

Zi de zi adunăm povești, idei și inițiative pline de speranță și le punem într-un Jurnal de Bineri, care ajunge la voi în fiecare vineri, la țanc pentru un vibe pozitiv de weekend. Plus că aflați primii când mai lansăm un nou episod din podcastul Zi de Bine! Așa că abonați-vă și voi la newsletter!