#CaravanaMicroduș prinde viteză în a doua vară

Eliza
16.07.2021

Mai ții minte frumusețea de Microduș, prima noastră metamorfoză auto? Hai să vezi pe unde a ajuns acum, când sărbătorim un an de la proiect!

În august 2020, ne-am parteneriat cu Fundația Bethany și am transformat o dubă Fiat Ducato într-un duș pe 4 roți, dotat cu o chiuvetă, 2 dușuri, toaletă și cabină de schimb, generator, ventilatoare și aer condiționat. Apoi am plecat cu ea în caravană prin 13 sate din județul Iași, unde am întâlnit aproape 500 de copii care au învățat bazele igienei și mulți dintre ei au făcut primul duș din viață! Direct în dubiță! La final, am parcat Microdușul la ușa Asociației Bethany pentru ca vară de vară, caravana să ajungă la tot mai mulți copii. 

Intrăm în august 2021, sărbătorim un an de la proiect, și tocmai am aflat că ideea Microduș s-a transformat într-un proiect de sine stătător! Fetele grozave de la Bethany l-au botezat #iCARE - program de educație comunitară pentru sănătatea copiilor și familiilor din medii vulnerabile. În parteneriat cu Asociația Centrul Multimedia Teatru Fix, și dotati cu Microdușul, Bethany își propune ca în 6 luni de zile să ajungă la 800 de copii și 320 de părinți din 16 comunități rurale din județele Iași și Vaslui, care vor fi implicați în activități educaționale despre un stil de viată sănătos, bazat în principal pe menținerea igienei corporale, prevenirea bolilor infecțioase și înțelegerea unor principii de bază privind alimentația. La rândul lor, părinții vor participa la ateliere interactive de educație despre sănătatea și îngrijirea copiilor. 

Ce înseamnă #iCARE în câteva rânduri:

  • Educație pentru sănătate prin teatru
  • Punem în mișcare MicroDUȘul
  • Școala de Vară pentru 150 de copii din comunele ieșene Liteni, Vlădeni și din orașul Târgu Frumos
  • Ateliere educaționale pentru părinți
  • Sesiuni de informare și dezbatere pentru lideri comunitari pe probleme privind sănătatea copiilor
  • Susținerea inițiativelor dezvoltate de copii

Educație prin teatru și experiențe inedite la Microduș?! Sună awesome!

 

Abonare newsletter

Zi de zi adunăm povești, idei și inițiative pline de speranță și le punem într-un Jurnal de Bineri, care ajunge la voi în fiecare vineri, la țanc pentru un vibe pozitiv de weekend. Plus că aflați primii când mai lansăm un nou episod din podcastul Zi de Bine! Așa că abonați-vă și voi la newsletter!