Binele învinge - Sondaj: 75% dintre români și-ar dona Ziua!

Eliza
28.10.2020

Acum mai bine de șase luni de zile, am făcut un pariu. Ne-am uitat în jur și am observat un lucru - că vecinii, prietenii, cunoștințele noastre și nu numai au început să își arunce privirea în zare, cu sete să găsească o semnificație mai mare pentru zilele reduse la obligații, treburi și griji.

Și, în același timp, dincolo de căutare, am văzut și ezitările: dar o să am timp să mă implic? O să reușesc cu adevărat să schimb ceva? Așa că am pus pariu, mai mult cu noi înșine. Am pariat că dacă ne gândim la un proiect fain, pentru care oamenii nu ar trebui să se dea peste cap, ezitările lor s-ar risipi. Ar prinde curaj și încredere. Curajul să se implice și încrederea că implicarea lor contează.

Cum ne-a mers pariul? Agenția de cercetare de piață IZI Data ne-a ajutat să răspundem la această întrebare. Dintr-un sondaj realizat în perioada august-septembrie 2020 și publicat pe www.wall-street.ro, reiese că 73% dintre respondenți ar fi dispuși să își doneze ziua de naștere. Am mai aflat despre Oamenii noștri de Bine 32% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 de ani ar dona sume de peste 100 de lei, spre deosebire de 23% dintre adulți care aleg să doneze o sumă mai mică și că domnii tind să fie mai generoși decât doamnele, deși doamnele noastre recuperează prin participarea în număr mult mai mare. :)

Suma donată cel mai des este între 50 și 100 de lei, ceea ce nu este deloc puțin! Cu astfel de „cadouri” am reușit ca până acum să strângem aproape jumătate de milion de lei, de la 300 de persoane care și-au donat ziua de naștere pentru cauzele susținute de Zi de Bine și care au atras la rândul lor peste 4.600 de prieteni donatori!

Dar noi știm că în fiecare lună, aproape 1.5 milioane de români își serbează Ziua de naștere sau Ziua de nume! Așa că te rugăm să dai vestea mai departe și să ne ajuți să ajungem la cât mai mulți!  Sărbătoriții lunii Noiembrie își pot dona deja ziua de naștere AICI. Află mai multe despre cauza lunii Noiembrie, „Iubirea care bate la ochi”, AICI.

Sondaj IZI data

Donează-ți Ziua de naștere! Mută obiectivul de pe tine către cei mai puțin norocoși dintre noi și promitem că dacă îți convingi prietenii să ofere o donație cauzei lunii în loc să îți trimită o floare sau un cadou de care poate nici nu ai nevoie sau nu îți place, vei avea cea mai împlinită zi din an! Ziua ta de Bine va căpăta un sens aparte și nu vei mai uita ce ai făcut când ai împlinit ... ani! :)
 

Abonare newsletter

Zi de zi adunăm povești, idei și inițiative pline de speranță și le punem într-un Jurnal de Bineri, care ajunge la voi în fiecare vineri, la țanc pentru un vibe pozitiv de weekend. Plus că aflați primii când mai lansăm un nou episod din podcastul Zi de Bine! Așa că abonați-vă și voi la newsletter!