31.01.2022

Tips & Tricks pentru o zi de naștere donată cu succes

Primul hop e cel mai greu – prima zi de naștere donată pentru o cauză umanitară.

citește mai mult...

14.01.2022

Zi de Bine, cea mai ascultată emisiune vinerea, de la 18:15 la 19:00

Totul a început cu o propunere de rubrică zilnică în care să povestim despre lucrurile bune care se întâmplă în jurul nostru, că prea ne bombardează numai neplăcute, ca să nu zicem direct nasoale.

citește mai mult...

21.12.2021

Pentru o fată ca Maria

Maria este o tânără care a copilărit cu un diagnostic dur - distrofia musculară Duchenne. A fost operată la 6 ani, la 8 ani, la 16 ani pentru alungire de tendon, dar toate intervențiile chirurgicale au eșuat. A mai trecut și prin alte operații în anii ce au urmat. Dar, cu toată lupta asta, Maria a fost o studentă remarcabilă.

citește mai mult...

19.12.2021

Fiecare zi de Zi de Bine!

La Zi de Bine, fiecare zi contează! Și nu doar pentru că așa se zice îndeobște. E pentru că noi împărțim anul în 12 proiecte umanitare, câte un proiect de dus la capăt în fiecare lună a anului.

citește mai mult...

17.11.2021

Povești de la prima școală incluzivă din România

„Antonia este o fetiță veselă, curioasă și foarte protectoare cu colegii ei, în special cu fratele ei mai mic cu un an, cu care este colegă de clasă. Cei doi frați sunt frumoși, veseli, inteligenți, iar învățătoarele spun că sunt ascultători și muncitori. Și asta în ciuda tuturor suferințelor prin care au trecut în cei doar câțiva anișori pe care îi au.

citește mai mult...

27.09.2021

Când profesorii pun mâna pe bagheta magică a inovației

Tot sperăm să se întâmple ceva bun cu școala în care copiilor noștri le cam sunt cotonogite curiozitatea, creativitatea, bucuria de a întreba și de a afla.

citește mai mult...

25.08.2021

O picătură în viața unui copil dintr-un centru de plasament

7 ani, 2.500 de copii ajutați, 8.500 de voluntari – așa ar arăta într-o frază „CV-ul” Ajungem MARI, un proiect ambițios gândit și pus pe picioare de cea mai formidabilă dintre femei, Iarina Taban - președinte și fondator.

citește mai mult...

17.08.2021

Mamă de două ori și încă un pic

„Viața asta e teribil de complicată!” Iată o mantră pe care dacă o repeți îndeajuns o să ajungi să o lași să îți controleze viața și să îți paralizeze deciziile, ca o profeție care se împlinește singură. Cel puțin, așa funcționează la mine.

citește mai mult...

04.08.2021

Voluntarii care croiesc viitorul

La fiecare opt ore, o mamă își lasă copilul din brațe. Iar timp de 18 ani, copilul trăiește în brațele „sistemului”, într-un univers interior marcat de trauma abandonului. Sunt mii de copii abandonați în fiecare an în România, fiecare cu suferința lui unică, fiecare cu destinul său unic, dar toți, absolut toți cu aceleași nevoi uriașe de iubire, de grijă, de ocrotire și de siguranță.

citește mai mult...

 

Abonare newsletter

Zi de zi adunăm povești, idei și inițiative pline de speranță și le punem într-un Jurnal de Bineri, care ajunge la voi în fiecare vineri, la țanc pentru un vibe pozitiv de weekend. Plus că aflați primii când mai lansăm un nou episod din podcastul Zi de Bine! Așa că abonați-vă și voi la newsletter!