01.12.2020

Tips & tricks pentru o Zi de Naștere donată cu succes

Primul hop e cel mai greu – prima zi de naștere donată pentru o cauză umanitară.

citește mai mult...

29.11.2020

#SCUTPENTRUSPITALE - Premiul GOLD la PR Awards

Au trecut 9 luni de zile. Zi de zi, împreună cu voi, de 9 luni facem cât de mult și de BINE putem. Dintre toate aniversările, pe aceasta o simțim atât de specială. E, cumva, destul de firesc, nu-i așa? De 9 luni am avut nevoie mai toți pentru primul strigăt, primul zâmbet, prima îmbrățișare.

citește mai mult...

20.11.2020

Ce trebuie să știi despre obținerea unui ordin de protecție

„Sunt Larisa, am 40 de ani și am un băiețel de 12 ani ce a fost diagnosticat cu ADHD.  Sunt căsătorită de 9 ani cu un bărbat care mă jignește, mă bate cu pumnii și picioarele, mă amenință.

citește mai mult...

15.11.2020

Ce poți face dacă ești agresată

„Primii ani ai căsătoriei au fost liniștiți, ne mai certam și noi ca orice cuplu, dar nu mă lovea. Ușor, ușor au început jignirile, acuzele, sfidarea, apoi loviturile. Și-a arătat încet adevărata față - egoist, orgolios, însetat după putere și deținerea adevărului suprem, un om tiranic.

citește mai mult...

10.11.2020

Câte relații, atâtea forme de abuz la care să fii atentă

„Sunt Carmen, am 29 de ani, 3 copii și 2 surori. Sunt căsătorită de 5 ani și de mai bine de 2 ani sunt victima abuzului. Mai bine zis...am fost victima abuzului pentru că am decis să plec...

citește mai mult...

28.10.2020

Binele învinge - Sondaj: 75% dintre români și-ar dona Ziua!

Acum mai bine de șase luni de zile, am făcut un pariu. Ne-am uitat în jur și am observat un lucru - că vecinii, prietenii, cunoștințele noastre și nu numai au început să își arunce privirea în zare, cu sete să găsească o semnificație mai mare pentru zilele reduse la obligații, treburi și griji.

citește mai mult...

26.10.2020

Natalia și Adi sau Cum se fabrică miracole românești

Natalia Ghinghină și Adrian Secal sunt geniile visătoare din spatele proiectului EduBuzz! La doar doi ani după ce au ajuns în Augustin ca profi Teach for Romania, visurile celor mici au prins ecouri nebănuite în sufletele celor doi profi care au pus la cale un plan în premieră pentru România!

citește mai mult...

19.10.2020

REHAU România - Prima companie care își donează ziua de naștere!

În luna octombrie am crescut! Comunitatea noastră de prieteni s-a mărit cu încă peste 1.000 de Oameni de Bine/donatori, dar și cu prima Companie de Bine!

citește mai mult...

12.10.2020

„Dragă LEGO,”

Cam așa și-a început dr. Jon Sutton, psiholog și redactorul-șef The Psychologist, ceea ce nu poate fi interpretat decât ca o mărturisire/scrisoare de dragoste pentru faimoasele jucării LEGO.

citește mai mult...

05.10.2020

Când și-a donat Simona ziua

Când începem un proiect nou, ne uităm mai întâi la cel pe care tocmai l-am terminat și numărăm...

citește mai mult...

14.09.2020

Prima zi de școală în pandemie- povestește Oana Mîndruț

Pe 14 septembrie am intrat în noul an școlar. Cu toții, chiar și cei fără copii de îmbrăcat în uniforme, am simțit la unison grijile părinților, pericolul care îi poate paște pe micuți, dar și pe atâția învățători și profesori trecuți de 60 de ani. Și poate mai mult decât orice, am simțit falimentul de 30 de ani al sistemului de învățământ românesc.

citește mai mult...

10.09.2020

Back to School?! Interviu cu Andreea Irimia (prof. Teach for Romania)

Septembrie era luna „Back to School”, doar că în 2020, după o vară pandemică, întoarcerea la școală se face cu multe semne de întrebare agățate în coada unei expresii pe care am crezut-o bătută în cuie.

citește mai mult...

27.08.2020

De la dubă la microduș – povestea Cenușăresei, spusă de Deltamed

Astă iarnă, când am pus în calendarul proiectelor pentru 2020 #caravanamicroduș, am făcut-o cu toată încrederea că e un proiect musai de făcut și cu toată neîncrederea să-i zicem „caracteristică” unor femei „provocate tehnic”.

citește mai mult...

23.08.2020

Impresii după prima clăbuceală

A fost o zi de miercuri, 19 august, când mașinăria noastră fantastică, care a stat în atelierul auto câteva luni de zile bune, a ajuns într-un final la Iași, în poarta Fundației Bethany, partenerii noștri de proiect.

citește mai mult...

03.08.2020

Cu Fundația Bethany, în #caravanamicrodus

În România anului 2020, aproape jumătate din populația din mediul rural este săracă și foarte săracă, 90% din populația de la sate nu este racordată la sistemul public de canalizare, 53,1% dintre locuințele din mediul rural nu au toalete în case, iar unui medic ar trebui să îi revină 1.581 de pacienți.

citește mai mult...

25.07.2020

Din culisele unei zile de naștere donate - Veronica Stanciu

La începutul Zilelor de Bine, noi am calculat că în fiecare lună peste 1.5 Milioane de români își sărbătoresc ori ziua de naștere, ori cea de nume. Și ne-am întrebat cum ar fi dacă măcar o parte dintre ei s-ar folosi de ziua lor pentru a face acel ceva care le mișcă sufletele și le dă un sens?

citește mai mult...

17.07.2020

LEGO - jucării de Bine

Dacă se poate găsi un simbol echivalent al fericirii de copil, cu siguranță LEGO e în top. Piesele colorate care se potrivesc încă din anul 1958 până în ziua de azi sunt cunoscute și pentru cooperare și joaca/munca în echipă. Brick Depot | Magazine Certificate LEGO a intrat în echipa noastră de fapte bune. Deja combină cauzele tare frumos!

citește mai mult...

13.07.2020

Fericire sau Sens?

Ai văzut vreodată un om deschizând un borcan de Nutella, iar lângă el stând un câine care primește un treat? Aceeași sclipire de fericire în ochi. Dacă omul ar avea coadă, cu siguranță ar da din ea. Știu pentru că și eu mi-am surprins coada imaginară învârtindu-se în cercuri, gata să decoleze în fața raftului cu dulciuri de la magazin.

citește mai mult...

08.07.2020
25.06.2020

Implicarea face diferența - Katharina Scheidereiter (manager CSR Kaufland România)

La final de Iunie, au răsărit ca de niciunde primele picturi murale din curtea unor spitale pediatrice.

citește mai mult...

17.06.2020

Prichindei în patul de spital – Sfaturi de la psiholog pentru părinți

A fi părinte presupune traversarea și trăirea unui larg registru de emoții și experiențe, de la cele mai fericite, împlinite și pline de iubire, la cele mai triste, furioase sau înspăimântătoare.

citește mai mult...

11.06.2020

Sweet Damage Crew pictează #ZiduriDeBine

Cu o activitate internațională, multiple premii la festivalurile de street art naționale și internaționale și expoziții recurente în galeriile de artă din țară, Sweet Damage Crew este una dintre cele mai cunoscute echipe de artiști graffiti din România.

citește mai mult...

05.06.2020

Asociația EDIT vine în campania de Iunie

Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului (E.D.I.T.) este ONG-ul care ni s-a alăturat pe partea logistică pentru a ne ajuta să ducem la bun sfârșit cauza lunii Iunie.

citește mai mult...

01.06.2020

Iunie - Zid de BINE

Pandemia ne-a închis în case. Aprope 3 luni de izolare socială în care privitul pe geam ne-a devenit constantă. Puțini sunt norocoșii care văd verde pe fereastră. Cei mai mulți dintre noi am văzut doar mașini și

citește mai mult...

10.03.2020

COINCIDENȚE

Din seria coincidentelor care te fac sa ridici din spranceana: Ce ma bucur ca ai ales cauza Blondie! imi spune buna mea prietena Mirela Oprea. De ceva vreme ea tine un curs tare frumos

citește mai mult...

01.03.2020

Casa Blondie

Era un ger de crapa si mama pietrelor cand am sunat-o pe Adelina. Era la Constanta si ma intrebam ce face la mare pe frigul asta. Nu facea cine stie ce – doar statea departe. Era racita si nu-si permitea

citește mai mult...