Proiecte

NAȚIONAL
DECEMBRIE 2020

CURĂȚENIE ȘI CULOARE la INSMC

Ne propunem ca pentru cei 50.000 de copii care ajung anual la INSMC, să facem cabinete medicale prietenoase, saloane fără teamă îmbibată în pereți, băi curate.

NAȚIONAL
DECEMBRIE 2020

Perna cu tihnă

Sărbătorile o să fie complicate pentru toată lumea anul ăsta, dar mai ales pentru cei singuri. Iar cel mai rău, pentru bătrânii singuri. Fără familie sau cu familia plecată în afară, cu gândul că sunt cei mai expuși în fața virusului, perspectiva e pentru ei sumbră. Adesea, tot ce-și doresc e să pună capul liniștiți pe o pernă. Așa că în Decembrie facem proiect pentru ei: o pernă încărcată cu bunătăți, pentru sărbători mai liniștite.

NAȚIONAL
NOIEMBRIE 2020

Iubirea care bate la ochi

1000 de femei, victime ale violenței domestice, vor primi acces la MINERVA, un dispozitiv mascat într-o bijuterie, care le ajută să apeleze rapid 112 dacă agresorul încalcă ordinul de protecție.

NAȚIONAL
OCTOMBRIE 2020

EduBuzz

Cu un autobuz vechi, ruginit și fără roți nu poți ajunge prea departe. Cum nici fără școală, încurajare și oameni buni prin preajmă, visurile nu prea trec de granița Augustinului, un sat lung de 5 km, nici aproape, nici departe de Brașov. În Octombrie vom transforma un autobuz scos din circulație într-un spațiu educațional pentru copiii din Augustin.

NAȚIONAL
SEPTEMBRIE 2020

Clasa din curtea școlii

Școala începe anul acesta într-un noian de incertitudini. Situația creată de pandemie, în care școlile trebuie să găsească soluții pentru a reuși să păstreze distanța socială, neavând spații suficiente și recomandarea medicilor de a evita statul în spații închise mai mult timp, ne-au făcut să căutăm soluții pentru spații de învățare în aer liber în curțile școlilor. În Septembrie facem Clasa din Curtea Școlii.

NAȚIONAL
AUGUST 2020

Microduș

Imaginați-vă un microbuz din care am scos toate scaunele - rămâne doar cel al șoferului- și punem în loc cabine de duș și chiuvetă. Un duș pe roți cu care pornim în caravană prin satele Moldovei.

NAȚIONAL
IULIE 2020

Grădina terapeutică

Cu o floare nu se face primăvară dar cu câteva răsaduri bine alese și un loc amenajat special pentru ele poate să fie vară tot timpul anului pentru cei aproape 200 de pacienți internați în Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu.

NAȚIONAL
IUNIE 2020

Zid de BINE

În prima zi ți-e așa de frică încât numai la frică te poți gândi. În ziua a doua tot ce vrei e să te ridici. Să scapi mai iute de branulă și să poți să alergi. Poate că în ziua a treia îți vor da voie să faci câțiva pași, dar nu foarte departe. Dacă șederea se prelungește vei ști deja toate cotloanele camerei tale. Și, poate, într-o zi, medicii vor spune că poți, pentru câteva clipe, să ieși la aer, în curtea spitalului.

NAȚIONAL
MARTIE-MAI 2020

#Scutpentruspitale

Zi de BINE s-a născut în ziua în care în România pătrundea primul caz de COVID 19. Ne-am repliat rapid și am lansat #scutpentruspitale, prin care mii de medici au primit echipamente de protecție și aparatură medicală

NAȚIONAL
MARTIE 2020

Căsuța Blondie

Dacă ar fi trăit, astăzi, Blondie ar fi dat o ditamai petrecerea. Ar fi suflat în cele 19 lumânări de pe tort și ar fi făcut planuri de om tânăr cu viața înainte. Ba nu, n-ar fi dat petrecere, căci suntem în perioada în care COVID a trecut granițele României și sunt interzise adunările publice de orice fel.

Rezervă-ți ziua de bine

Spune-ne când ești sărbătorit și te vom anunța despre cauza lunii tale.