30 zile

NOIEMBRIE 2022 - PLANTAȚI ÎN AMINTIRE

PROIECT ÎN DERULARE

„Voi muri cu adevărat atunci când se va duce și ultimul om care poartă cu sine amintirea existenței mele. Atunci voi fi cu adevărat mort, când nu voi mai exista în memoria nimănui." (Irvin D. Yalom)

E un gând, acolo, care ne însoțește rece și ascuns de când descoperim că nemurirea e doar speranță deșartă. Naturală și profund umană, dar deșartă. Nu ne place să ne gândim la asta, dar e singura constantă în viață. Neiertătoare, dar și imparțială. Săraci sau bogați, tineri sau bătrâni, mortalitatea e singura promisiune cu care ne naștem. 

Cum am putea onora această promisiune fără de care viața ar părea, până la urmă, deșartă? Cum i-am putea onora pe cei care s-au dus deja, la timpul lor? Cum am putea celebra lucrurile pe care le-au lăsat în urmă și viața pe care noi încă o avem de trăit, chiar și în lipsa lor?

În Banat, într-un oraș liniștit, Lugoj, facem o pădure de mesteceni. I-am spus proiectului Plantați în Amintire și te invităm să plantezi și tu un copac în memoria cuiva drag și să duci astfel povestea mai departe. 

Plantați în amintire

Când privim înapoi avem întotodeauna avantajul clarității. Știm exact ce ar fi trebuit să zicem, cum ar fi trebuit să ne comportăm. Ba mai mult, știm dincolo de orice îndoială ce ne-am fi dorit, ce ar fi contat mai mult și mai mult. Încă 5 minute din vremurile bune cu mama, tata, fiul, fiica, prietenul, sora sau fratele, cu omul drag care nu mai e.

Ne temem de plecarea noastră, dar ne temem uneori și mai mult de plecarea celor pe care îi iubim. Și când teama noastră cea mai mare se adeverește, când cineva drag se duce, începe una dintre cele mai mari, profunde și complexe suferințe umane. Doliul este o traumă pe care unii oameni nu reușesc să o depășească niciodată. Se pot pierde în trecutul în care totul era așa cum trebuia să fie.

Cum poți pune viață acolo unde pare să nu mai crească nimic, nici măcar un sentiment de bine? Sădești un pom în amintirea celui drag și faci o pădure din iubirea ce ai purtat-o. Apoi te odihnești la umbra amintirii și iubirii ce i-o porți în veșnicie.

100 de povești ce vor dăinui

Imaginează-ti 100 de mesteceni răspândiți pe 6000 de mp și în mijloc un Ginkgo biloba înalt și falnic, cu frunzele lui în formă de evantai unduindu-se în vânt, paznic peste pământul în care a fost sădit. 

Pentru cei care intră întâmplător va fi doar un parc din Lugoj. Se vor plimba pe alei, se vor odihni pe bănci sau la umbra copacilor. Dar pentru tine, copacul plantat în memoria celui pe care l-ai iubit va ocroti cu umbra lui un om necunoscut care-și caută tihna. În același timp, fiecare copac plantat va avea atașat un cod QR Code care, scanat, va duce către povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.

Strângem 100 de povești până la finalul lunii! Dacă vrei să plantezi în amintire, intră AICI și urmează pașii către donație, care ne va ajuta să finalizăm parcul luna aceasta. Știm că pe iubire nu se pune preț așa că îți mulțumim pentru orice donație (arborii plantați au un cost între 500-800 de lei).

Apoi scrie o întâmplare cu cel drag pe care ți-ar plăcea ca oamenii să și-o amintească despre el si trimite-o pe adresa [email protected], alături de o fotografie reprezentativă. Atenție, textul trebuie să aibă max. o pagină pe care, dacă vei dori, colegii noștri te vor ajuta să-l șlefuiești.

La final, vei fi contribuit la sădirea primei păduri cu povești de iubire nemuritoare din România!


AM AJUNS PÂNĂ AICI PENTRU CĂ NE-AȚI SUSȚINUT!

Pentru ce ați făcut pentru comunitățile voastre, numele vostru merită rostit!

PARTENER STRATEGIC