0 / 30000 de euro

0 donatori

0 zile

OCTOMBRIE - H2OM

O picătură de libertate pentru copiii cu afecțiuni neuromotorii

Ia în mână un pahar cu apă. E simplu, nu? Nu ți-ai putea imagina cum să ridici un pahar cu apă poate să dureze peste 10 minute iar când ajunge la gură, paharul e aproape gol. Pentru ca un copil cu parapareză spastică să ridice un pahar cu apă poate să fie nevoie de luni întregi de exercițiu și fiecare încleștare a degetelor să însemne durere... luni de agonie pentru copii, dar și pentru părinții care asistă neputincioși, dar plini de speranță... părinți ale căror vise se limitează la un biscuite ținut ferm într-o mânuță. 

Vestea bună, și credeți-ne că în astfel de cazuri veștile bune cad odată cu ploile de meteoriți, este că dacă reușim să îmbinăm orele de kinetoterapie clasice cu cele de hidrokinetoterapie, progresele ar putea fi mult mai rapide, iar experiența pentru copii și părinți ar fi cu totul deosebită și mult îmbunătățită. 

Așa că, în Octombrie ne-am hotărât să construim un bazin de hidrokinetoterapie la Centrul de Recuperare Vasile Andrei din Galați! Un copil cu un destin greu poate deveni autonOM datorită ție – Donează-ți ziua de naștere!

Pentru Cine?

Pentru Matei și Luca! Gemenii s-au născut la aproape 30 de săptămâni de sarcină, iar greutatea la naștere abia depășea 1 kg. În prima zi de viață Matei a fost ventilat mecanic deoarece plămânii lui nu erau încă suficient dezvoltați. Luca, pe de altă parte, s-a născut cu luxație congenitală de șold pentru care a suferit o intervenție chirurgicală la 6 luni, urmată de o perioadă de imobilizare în aparat ghipsat încă 6 luni. Gemenii au fost diagnosticați cu paralizie C. I. - parapareză spastică.

Pentru toți cei 1.390 de copii cu dizabilități neuromotorii înregistrați în decembrie 2019 la nivelul județului Galați, care până la înființarea Asociației Mă Bucur de Viață își petreceau mai mult timp pe drum, străbătând cu părinții țara în lung și în lat, de la un centru de recuperare care oferea doar anumite terapii la altul. 

Pentru a se putea recupera, nu doar că acești copii au nevoie de terapie fizică permanent, dar mai ales de una din cele mai consacrate terapii în tratarea bolilor ce ţin de întârzierile de dezvoltare: terapia în apă, hidrokinetoterapie. 

Această metodă este deosebit de benefică deoarece apa susţine greutatea corpului, eliminând astfel o bună parte din durerea resimțită la fiecare ședință de recuperare și permiţându-le celor mici să se bucure de independenţa de care sunt privaţi din cauza patologiei de care sunt afectaţi. Pentru ei ne dorim să construim un bazin de hidrokinetoterapie :    

  • dimensiuni de 5ml*7mL, acoperit   
  • apă încălzită   
  • vestiare   
  • toalete    
  • cameră tehnică 
  • elevator de bazin pentru accesul ușor în apă 

În cadrul proiectului, 25 de copii vor beneficia în fiecare lună, timp de un an, de 100 de şedinţe de terapie prin înot!

Cu Cine?

Cu Mihaela (Lupu), care a transformat o dramă personală într-o victorie pentru mulți alți părinți care, ca și ea, luptă cu un diagnostic imposibil: Paralizia Cerebrală Infantilă. 

Asociația pentru copii cu dizabilități Mă Bucur de Viață s-a născut din lupta Mihaelei pentru independența fiului ei, Alexandru, și și-a asumat misiunea de a le acestor copii mobilitatea și autonomia necesare ca să nu rămână dependenți toată viața de cineva. 

Astfel că Asociația Mă Bucur de Viață a înfiinţat Centrul Regional de Recuperare Vasile Andrei Galați în cadrul căruia aceşti copii pot benefica pe termen lung de terapiile de bază: kinetoterapie, logopedie, terapie ocupațională, mecanoterarie, consiliere psihologică, metoda Feldenkrais, integrare senzorială terapie Vojta, care sunt și cele mai eficiente pentru îmbunătăţirea abilităţilor lor neuromotorii. 

Hidroterapia, alături de kinetoterapie şi de terapia ocupaţională, este un pas important pentru aceşti copii care trebuie să facă eforturi zilnice pentru a obţine abilităţi care pentru orice copil sănătos sunt ceva normal. Ajută-ne să facem acest pas pentru ei! Donează pentru construirea bazinului de hidrokinetoterapie!