Sweet Damage Crew pictează #ZiduriDeBine

Eliza
11.06.2020

Cu o activitate internațională, multiple premii la festivalurile de street art naționale și internaționale și expoziții recurente în galeriile de artă din țară, Sweet Damage Crew este una dintre cele mai cunoscute echipe de artiști graffiti din România.

Sweet Damage Crew este o echipă de 7 membri, fiecare contribuind cu un stil unic, dezvoltat în mai mult de 15 de ani de muncă în acest domeniu. Prin muralurile realizate pentru clienți precum Deutche Bank, UPC, Cooperativa FruFru, Mega Mall, POINT, Adidas, Alliantz Tiriac, Enel, Hope & Homes for Children și mulți alții, ne-au învățat diferența dintre street art și grafiiti-ul distrugător și ne-au obișnuit cu frumosul.

În proiectul nostru, băieții de la Sweet Damage Crew aduc talentul, shițele, spray-urile și o porție bună de generozitate. Dar vrem să îi cunoașteti mai îndeaproape pe acești artiști cu inima mare, așa că i-am rugat să se prezinte în câteva rânduri. 

Cine sunteți?

Noi suntem Sweet Damage Crew, o echipă formată din 7 artiști ce provin din medii diferite, pictori, muraliști, designeri de produs, arhitecți, absolventi de arte, dar și autodidacți. Pe scurt, pictăm pereți și o facem de mai bine de 20 de ani. Am început cu graffiti, iar în ultimii zece ani ne-am axat mai mult pe muralism și pictura de mari dimensiuni. Cine suntem noi? Nucleul: Biex, Cage, Recis și Lost Optics, iar Pandele, Boeme și Shatran sunt colegii care s-au alăturat echipei de-a lungul anilor.

Ce faceți de obicei?
De obicei pictăm pereți, pânze, digital, cu creionul pe hârtie etc., cam asta ne este meseria și asta facem zi de zi. Și suntem plecați prin țară sau pe afară unde avem diferite lucrări.

De ce vă implicați în proiectul nostru?
De ce nu? Nu este prima oară când luîm parte la acțiuni caritabile. Dacă prin munca noastră putem aduce zâmbete pe fețele copiilor încercați de soartă, o vom face. Avem oportunitatea de a picta niște pereti de mari dimensiuni în incinta unor spitale, pereți pe care îi vor vedea mii de oameni și care, sperăm noi, le vor însenina ziua, chiar și pentru o secundă.

Ce vreți să transmiteți în cazul ăsta?
Că atunci când totul ți se pare gri, undeva, chiar mai aproape decât îți imaginai, există un strop de culoare care îți poate lumina ziua.

 

 

 

Abonare newsletter

Zi de zi adunăm povești, idei și inițiative pline de speranță și le punem într-un Jurnal de Bineri, care ajunge la voi în fiecare vineri, la țanc pentru un vibe pozitiv de weekend. Plus că aflați primii când mai lansăm un nou episod din podcastul Zi de Bine! Așa că abonați-vă și voi la newsletter!